Vietoje grąžinimo į darbą – tūkstantinė sąskaita (7)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2020-12-14

Dėl nepasitikėjimo iš pareigų šį sausį atleistas uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovas Dangeras Aleksandrovas pirmadienį turėjo nuryti dar vieną karčią piliulę – Klaipėdos apylinkės teismas atmetė jo skundą, kuriuo vyras siekė būti sugrąžintas į darbą ir prisiteisti darbo užmokestį.

Negana to, D. Aleksandrovui priteista atlyginti 3400 eurų teisinės pagalbos išlaidų, kurias patyrė jo buvusi darbovietė ir Klaipėdos savivaldybė.

Skirtingai nei prieš porą mėnesių, kai teismas paskelbė sprendimą atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės, šįkart Dangeras Aleksandrovas verdikto išklausyti neatėjo. Martyno Vainoriaus nuotr.

D. Aleksandrovas buvo pateikęs skundą teismui, kuriuo prašė ne tik grąžinti jį į pareigas ir priteisti darbo užmokestį, bet ir panaikinti Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio įsakymą, kuriuo iš „Gatvių apšvietimo” valdybos narių buvo atšauktas jos pirmininkas Andrius Saveikis (vietoje jo po kelių dienų laikinai, kol bus paskirtas naujas nepriklausomas narys, į valdybą buvo išrinktas Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas).  

Bylą išnagrinėjusi apylinkės teismo Klaipėdos rūmų  teisėja Kristina Serdiukienė konstatavo, kad D. Aleksandrovas buvo praleidęs terminą pateikti tokį skundą, bet kartu nustatė, jog yra aplinkybės, leidžiančios atnaujinti senaties terminą.

Anot teismo, nėra jokio teisinio pagrindo naikinti minėtąjį G. Neniškio įsakymą.

Teismas taip pat konstatavo, kad valdybos sprendimas dėl D. Aleksandrovo yra teisėtas, nes jį priimant kvorumas buvo, o sprendimas priimtas esant balsų daugumai, kaip ir numato teisės aktai bei įmonės įstatai.

Sprendime akcentuojama, jog įmonės vadovo ir valdybos santykiai yra grindžiami pasitikėjimu ir jis gali būti atleistas bet kada, kai tik netenka tokio pasitikėjimo.

Akcentuota ir tai, kad D. Aleksandrovas buvo atleistas be kaltės, o tik dėl nepasitikėjimo, tad kaltų veiksmų įrodinėjimas šiam teisiniam ginčui nėra reikšmingas. Lygiai taip pat akcentuojama, kad šiam ginčui nėra reikšmingas ir faktas, kad dėl „Gatvių apšvietimo” veiklos šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Atmetus D. Aleksandrovo skundą jam priteista ir dalis atsakovais buvusių „Gatvių apšvietimo” ir Klaipėdos savivaldybės bylinėjimosi išlaidų. Įmonei priteista 2000 eurų, savivaldybei – 1400 eurų.

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. Ar D. Aleksandrovas, neatėjęs į sprendimo paskelbimą, tai darys, sužinoti nepavyko – jis į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambutį neatsiliepė.

Žymos: | | |

Komentarai (7):

Atsakymai į “Vietoje grąžinimo į darbą – tūkstantinė sąskaita”: 7

  1. Įdomu parašė:

    O kas atsakys dėl UAB „Klaipėdos gatvių apšvietimas” viešųjų pirkimų??? Auditas juk parodė, kad buvo pažeidimai

  2. Stebėtojas parašė:

    Kažkaip keistai skamba kad vienintelis nusižengimas, – prarastas valdybos pasitikėjimas. Nubalsavo dauguma ir atleido. Kažkuo primena tarybinius laikus. Betrūksta kaltinimų dėl moralės ir sabotažo.
    -Nepatinki tu mums Dangerai, – nepasitikim tavimi, – pasakė Petriukas ir pasikvietęs būrį spaliukų, išmetė buvusį bičiulį iš smėlio dėžės ir kibirėlį su kastuvėliu atėmė. Vat taip, žinokis.

  3. Graztas parašė:

    Reputacijos nebera
    Darbo nebera
    Seimos nebera
    Susigrezt gyvam i zeme belieka ..

    • Kaimynė parašė:

      Nieko tokio… , nauja šeimą kuria, nauji projektai, nauji darbai, nauja reputacija, žodžiu naują lapą verčia chi chi chi

  4. Kalėdos!!!! parašė:

    Antra iš eilės kalėdinė dovana karaliukui. Čia šiam skaidriam, nekaltam, geraja vadybos praktika besivadovaujančiam ponuliui ne paskutinis pralaimėjimas. Tikėkimės, visoje šioje istorijoje triumfuos teisingumas. Su Šv. Kalėdom!!!!

  5. Duobkasys parašė:

    Tai jau ir taip visus apskundes !! Ka beskust ??? O kiek dar teismu , kiek bylu priesakyje!! Kazin ka jis vartoja kad taip save uzkast sugalvojo …

  6. Vaje parašė:

    Aišku skus, viską skųs… O ką daugiau veikti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė nori pirkti Žvejų rūmų sportinę dalį

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sudarė nekilnojamojo turto pirkimo komisiją dėl negyvenamųjų patalpų Taikos pr. 70 pirkimo neskelbiamų derybų būdu. ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Spyglys

Vidmanto Dambrausko meilė Gintarui Neniškiui siaurame mieste be žalių paspirtukų*

„Mes turim labai gerai veikiančią įmonę, vadovaujamą pono Gintaro Neniškio”. „Dar kartą pabrėžiu – mes turim labai gerą viešąjį transportą, ...
2024-06-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This