Vietoje grąžinimo į darbą – tūkstantinė sąskaita

Miestas, Svarbu

Dėl nepasitikėjimo iš pareigų šį sausį atleistas uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovas Dangeras Aleksandrovas pirmadienį turėjo nuryti dar vieną karčią piliulę – Klaipėdos apylinkės teismas atmetė jo skundą, kuriuo vyras siekė būti sugrąžintas į darbą ir prisiteisti darbo užmokestį.

Negana to, D. Aleksandrovui priteista atlyginti 3400 eurų teisinės pagalbos išlaidų, kurias patyrė jo buvusi darbovietė ir Klaipėdos savivaldybė.

Skirtingai nei prieš porą mėnesių, kai teismas paskelbė sprendimą atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės, šįkart Dangeras Aleksandrovas verdikto išklausyti neatėjo. Martyno Vainoriaus nuotr.

D. Aleksandrovas buvo pateikęs skundą teismui, kuriuo prašė ne tik grąžinti jį į pareigas ir priteisti darbo užmokestį, bet ir panaikinti Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio įsakymą, kuriuo iš „Gatvių apšvietimo” valdybos narių buvo atšauktas jos pirmininkas Andrius Saveikis (vietoje jo po kelių dienų laikinai, kol bus paskirtas naujas nepriklausomas narys, į valdybą buvo išrinktas Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas).  

Bylą išnagrinėjusi apylinkės teismo Klaipėdos rūmų  teisėja Kristina Serdiukienė konstatavo, kad D. Aleksandrovas buvo praleidęs terminą pateikti tokį skundą, bet kartu nustatė, jog yra aplinkybės, leidžiančios atnaujinti senaties terminą.

Anot teismo, nėra jokio teisinio pagrindo naikinti minėtąjį G. Neniškio įsakymą.

Teismas taip pat konstatavo, kad valdybos sprendimas dėl D. Aleksandrovo yra teisėtas, nes jį priimant kvorumas buvo, o sprendimas priimtas esant balsų daugumai, kaip ir numato teisės aktai bei įmonės įstatai.

Sprendime akcentuojama, jog įmonės vadovo ir valdybos santykiai yra grindžiami pasitikėjimu ir jis gali būti atleistas bet kada, kai tik netenka tokio pasitikėjimo.

Akcentuota ir tai, kad D. Aleksandrovas buvo atleistas be kaltės, o tik dėl nepasitikėjimo, tad kaltų veiksmų įrodinėjimas šiam teisiniam ginčui nėra reikšmingas. Lygiai taip pat akcentuojama, kad šiam ginčui nėra reikšmingas ir faktas, kad dėl „Gatvių apšvietimo” veiklos šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Atmetus D. Aleksandrovo skundą jam priteista ir dalis atsakovais buvusių „Gatvių apšvietimo” ir Klaipėdos savivaldybės bylinėjimosi išlaidų. Įmonei priteista 2000 eurų, savivaldybei – 1400 eurų.

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. Ar D. Aleksandrovas, neatėjęs į sprendimo paskelbimą, tai darys, sužinoti nepavyko – jis į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambutį neatsiliepė.

7 Comments

  1. Įdomu

    O kas atsakys dėl UAB „Klaipėdos gatvių apšvietimas” viešųjų pirkimų??? Auditas juk parodė, kad buvo pažeidimai

    Reply
  2. Stebėtojas

    Kažkaip keistai skamba kad vienintelis nusižengimas, – prarastas valdybos pasitikėjimas. Nubalsavo dauguma ir atleido. Kažkuo primena tarybinius laikus. Betrūksta kaltinimų dėl moralės ir sabotažo.
    -Nepatinki tu mums Dangerai, – nepasitikim tavimi, – pasakė Petriukas ir pasikvietęs būrį spaliukų, išmetė buvusį bičiulį iš smėlio dėžės ir kibirėlį su kastuvėliu atėmė. Vat taip, žinokis.

    Reply
  3. Graztas

    Reputacijos nebera
    Darbo nebera
    Seimos nebera
    Susigrezt gyvam i zeme belieka ..

    Reply
    • Kaimynė

      Nieko tokio… , nauja šeimą kuria, nauji projektai, nauji darbai, nauja reputacija, žodžiu naują lapą verčia chi chi chi

  4. Kalėdos!!!!

    Antra iš eilės kalėdinė dovana karaliukui. Čia šiam skaidriam, nekaltam, geraja vadybos praktika besivadovaujančiam ponuliui ne paskutinis pralaimėjimas. Tikėkimės, visoje šioje istorijoje triumfuos teisingumas. Su Šv. Kalėdom!!!!

    Reply
  5. Duobkasys

    Tai jau ir taip visus apskundes !! Ka beskust ??? O kiek dar teismu , kiek bylu priesakyje!! Kazin ka jis vartoja kad taip save uzkast sugalvojo …

    Reply
  6. Vaje

    Aišku skus, viską skųs… O ką daugiau veikti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This