Buvusieji, esamieji – kurie moralesni?

Politikų tribūna

Alvidas Šimkus, Klaipėdos miesto tarybos narys
2021-03-27

Komentarų: 20

Kaip jau žinoma, nuo kovo pradėjau dirbti VšĮ „Klaipėdos butai“. Apie tai kiek įmanoma plačiau nušvietė mano kolegė, miesto Tarybos narė, Alina Velykienė.

Politikoje įprasta, kad opozicija akylai stebi valdančiuosius, ir kiekvieną įvykį siekia nušviesti taip, kad pelnytų sau politinės naudos. Ypač mėgstama sukurti įvairias „klaidas“ ir iš musės išpūsti dramblį, atseit informuoti visuomenę, rinkėjus, kad ne už „tuos“ balsavo per rinkimus, ir kad jie yra geresni, už juos reikia balsuoti ateityje.

Politinėje kovoje – politiniai ginklai, todėl jei esi įsitikinęs, kad Tarybos narys nusižengė įstatymams, etikai, tai apie tai reikia informuoti atitinkamas tarnybas, paskelbti spaudoje, viešinti nuomonę.

Domėjimasis domėjimusi, tačiau tai neturi pavirsti persekiojimu.

Ant patalpų išorės durų užrašytas įmonės, kurios vadovė yra A. Velykienė, pavadinimas „Sinergijos projektai“, žemiau – puikuojasi Klaipėdos miesto ženklas ir informacija apie tai, kad šiose patalpose veikia ir tarybos narės A. Velykienės biuras. Tikra sinergija! Ne kiekviena įmonė tokia ženklų derme ir tokia rinkodara gali pasigirti.

Iš pirmo žvilgsnio A. Velykienės veikimas atitinka schemą – sužinojo, pamanė, kad pasielgiau blogai, paskelbė spaudoje, pranešė viešai komitete, galbūt dar kažką informavo. Tačiau to negana. 

Dieną prieš miesto Tarybos posėdį A. Velykienė, tik prasidėjus darbo dienai, 8.40 val., atvyko į įstaigą, kurioje aš dirbu. Tikslas aiškus – patikrinimas! Didžiam Tarybos narės nusivylimui, buvau darbe ir dirbau.

Mane pamačiusi iš netikėtumo A. Velykienė net akimirkai sutriko, tačiau greitai susiorientavo. „Ieškau korupcijos dėžutės“, – pradėjo sakyti. A. Velykienė. Karštligiškai klausinėdama „Kur, kur korupcijos dėžutė korespondencijai?“ ėmė lakstyti po įstaigos patalpas tuo sukeldama darbuotojų sumaištį.

Stebina toks atsidavimas tarybos nario pareigoms – atvyko pati, o ne perdavė, kad patikrą vykdytų tam skirtos tarnybos. Ar tai suteikta garbė man, abejoju, tai labiau primena asmens persekiojimą.

Priminus, kad dabar karantino sąlygomis į patalpas pašaliniams negalima įeiti, A. Velykienė atsakė, kad durys buvo atidarytos. Buvo paaiškinta, kad patalpos iš ryto visada yra išvėdinamos, o lankytojai neįleidžiami, tačiau Tarybos narė nekreipė dėmesio ir iš patalpų nepasišalino.

Desperatiški A. Velykienės veiksmai ir kalba priminė elgesį žmogaus, kuris yra nepailsėjęs, blogai išmiegojęs naktį, todėl pyksta ant viso pasaulio ir ieško progų, kur savo pyktį išlieti. Tik taip galima paaiškinti A. Velykienės atvykimą į įstaigą iš pat ryto ir priekabių ieškojimą. Matyt, tai gera proga išsilieti, ir svarbiausia, pasirodyti „kovoje už tiesą“.

Stebėdamas, kas vyksta, šyptelėjęs paklausiau „Alina, ar blogai miegojai, blogai naktį praleidai, atvykai išsilieti?“.

A. Velykienė nebūtų Velykienė, suregavo žaibiškai – „Tau rūpi mano praleistos naktys, tu prie manęs kabinėjiesi seksualiai?“.

Super, akimirksniu tapau priekabiautoju. Naudodamasis proga, p. A. Velykiene, viešai atsiprašau, savo žodžiais tikrai nenorėjau Jūsų nei įžeisti, nei tuo labiau priekabiauti, tai buvo tik paprasti žodžiai, kuriuos kiekvienas galime suprasti ir interpretuoti savaip.

Atsiprašyti norėjau iškart ir paaiškinti, kad dėl netikėto vizito buvau išmuštas iš vėžių, buvau tikrai sutrikęs dėl tokio persekiojimo, todėl ir leptelėjau gal ir ko nereikėjo. Atsiprašyti telefonu, maniau, netinkama, geriau tai padaryti susitikus.

Internete radau A. Velykienės biuro adresą. Pasirodo, kad tai netoli nuo mano darbo Minijos g., todėl nusprendžiau aplankyti A. Velykienę jos, turbūt, už Tarybos nario išmokas nuomojamame biure, ir jos nuoširdžiai atsiprašyti.

Atvykęs adresu Minijos g. 140, prie durų stabtelėjau – reikėjo pasitikslinti, ar atvykau teisingu adresu. Kokia buvo mano nuostaba, kai pamačiau, kad ant durų pirmiausia užrašas, kad šiose patalpose kartu su kovotojos prieš korupciją, už tiesą ir teisingumą A. Velykienės biuru veikia ir verslo įmonė, kuriai vadovauja A. Velykienė, skelbianti „Greitas namo pridavimas“.

Prisipažinsiu, pas A. Velykienę nebeužėjau. Pasidarė nemalonu.

Tarybos narė, save garsiai pristatanti kaip sąžiningą pilietę, kovojančią su korupcija, kovojančią su miesto meru, nuolat jam prikaišiojanti nebūtus dalykus dėl džiazo festivalių, pati elgiasi, mano nuomone, mažų mažiausiai neetiškai.

Ant patalpų išorės durų užrašytas įmonės, kurios vadovė yra A. Velykienė, pavadinimas „Sinergijos projektai“, žemiau – puikuojasi Klaipėdos miesto ženklas ir informacija apie tai, kad šiose patalpose veikia ir tarybos narės A. Velykienės biuras. Tikra sinergija! Ne kiekviena įmonė tokia ženklų derme ir tokia rinkodara gali pasigirti. Įmonės klientams sudaromas patikimumo ir garantijos įspūdis, juk Klaipėdos miesto valdžios atstovas čia. Taigi, ir greitas namo pridavimas garantuotas.

Piliečio požiūriu – tai akivaizdus protekcionizmas. Ar tai moralu – nuspręs rinkėjai.

Man asmeniškai tai neskanu, nuvylėte p. A. Velykiene, stipriai nuvylėte.

Viešai pareiškiu, kad Jūsų žodžiai neatitinka Jūsų darbų, ir Jūs naudojatės savo padėtimi savo vadovaujamos įmonės naudai. Esate ties protekcionizmo riba. Ant biuro durų ši riba yra Klaipėdos miesto ženklas. O koks atstumas gyvenime tarp verslo ir valdžios? Į šį klausimą atsakyti padėtų Etikos komisija.

Ar už patalpas, kurios yra ir Tarybos narės biuras, ir tuo pačiu jos vadovaujamos įmonės biuras, p. A. Velykienė moka iš Tarybos nario išmokų, tiksliai nežinau, paliksiu tai išsiaiškinti žurnalistams, jei tai juos sudomins.

Taip pat kviečiu piliečius dalintis žiniomis apie tokio pobūdžio valdžios bei verslo sinergiją, ir taip prisidėti prie skaidrumo ir sąžiningos politikos mūsų mieste.

20 Comments

  1. Miesto rinkėjas

    Matosi, kad straipsnio autorius neturi darbo, nors katik įsidarbino… Ir aplamai, ar verta buvo rašyti „pasakėčia” apie raudonkepuraite kuri, kaip rašo autorius, įsiveržė į jo dabą. Kažkaip nevyriškai viešai verkšlenti, kad yra persiakojiamas. Jei visi tokius straipsnius, savo dienos nuotykius, ar verkšlenimus pradės aprašinės spaudoje? Gal trumpas proto užtemimas pas mūsų miesto politiką? Tai va tokie pasirodo vyriškiai atstovauja valdančiąją daugumą. Kur mes su tokiais nukeliausime, miesto gerovės link, ar toliau murkdysimės savartyne?

    Reply
    • Kodėl?

      Miesto rinkėjas mato užtemimus, jums taip per pilnatį? Murkdysimės sąvartyne, kol bus lygesnių už kitus. Kodėl Velykienei galima šūkauti, įžeidinėti visus aplinkui. Naudoti mokesčių mokėtojų pinigus savo verslo protegavimui. Naudotis miesto tarybos nario statusu reklamuojant savo verslą. Galima? AAAA

  2. o aš vis tik palauksiu

    kol paaiškės ką vis tik pasakė ponas straipsnio autorius, nes sklinda kalbos, kad mėgsta moterims pasakyti „vyriškai”…bus matyti.

    Reply
    • Pikadilis

      Na taip, aš irgi girdėjau kalbas, kad gerokai smarkiai pokalbio metu autorius pasakė negu čia rašo pats apie blogai tarybos narės praleistą naktį….Jei tai tiesa, įdomu, ar atsiprašys tada…

    • manau

      Jokio skirtumo kas kaip pasakė, įrašo nėra, interpretuoti gali kiekvienas savaip. Jei pasakė „vyriškai” tai kas iš to, ar tai keičia tai, kad Velykienė už mokesčių mokėtojų pinigus išlaiko savo verslo biurą. Kalbėkime apie esme, turinį, o ne apie tai kas kam ką pasakė. Kas kam pasakė neaišku, o Velykienės veiksmai tikrai nekelia žavesio

    • Pamąstymui

      Jei tos ponios vyras dirbtų vyriškai, t.y. atliktų savo pareigą, tai ta ponia savo hiperaktyvumą skirtų namams, šeimai, vaikams o ne lakstytų sekiodama kitus vyrus

    • Baisu

      Nežinau, kas čia rašo tokius komentarus apie vyrų trūkumą, gal straipsnio autorius? Bet tai koks kultūros lygis… pradėkime ir nuo straipsnio – rašo lyg garbaus amžiaus vyras, o straipsnio turinys lyg paauglio rašytas atrodo, pačiam teisinantis, kitą kaltinant. Akivaizdu, kad žmogus supykęs yra, kad išaiškėjo tiesa apie įsidarbinimą savivaldybės įstaigoje.

  3. Ponia Sorry :)

    ETIKOS SARGAI ĮPAREIGOJO POLITIKĘ ATSIPRAŠYTI
    2021-03-12 18:00Asta Aleksėjūnaitė8
    Etikos komisija, išnarpliojusi ginčą dėl etikos tarp miesto tarybos narės Alinos Velykienės ir Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovo Algirdo Valentino, pripažino politikę pažeidus etiką ir įpareigojo ją atsiprašyti.

    Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovas A.Valentinas skundą etikos sargams teikė dėl politikės viešai išsakytos frazės, jog jis, esą be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių, prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikė savo laivą.

    Ginčo pradžia – dar praėjusių metų liepa. Iš pradžių Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija nusprendė, kad A.Velykienė nepasakė nieko blogo ir jokios etikos nepažeidė.

    Tuomet šį sprendimą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) apskundė A.Valentinas. VTEK nurodė pakartotinai aiškintis situaciją.

    Etikos sargams vėl teko narplioti tą pačią istoriją. Šį kartą vis dėlto konstatuota, kad politikė etikai nusižengė. A.Velykienei rekomenduota viešai atsiprašyti A.Valentino.

    Visa ši istorija, panašu, išvargino Etikos komisijos narius.

    „Per ilgai užsitęsė visa tai. Man tai jau kvepia politikavimu. Jei tarybos narys pažeidė etiką, jis ir pažeidė. Ar čia kažkas tokio yra? Jei žmogus pažeidžia Kelių eismo taisykles, jis moka baudą. Čia toks politikavimas vyksta, kad man jau galva kaista“, – prieš balsavimą kalbėjo Klaipėdos miesto Strėvos g. seniūnaitė Rasa Senkienė.

    Į R.Senkienės repliką sureagavo tarybos narė Judita Simonavičiūtė, primindama, kad teisingumo principas yra svarbiausias bet kokiame ginče.

    Reply
    • niekas negali įpareigoti

      greičiausiai rekomendavo

  4. Psichologas

    Akivaizdu, kad p. Velykienė turi sveikatos sutrikimų. Jeigu draugiškai, tai reikėtų kreiptis į jos vyrą Vaidą Velykį, gal jis patartų savo žmonai, gal net ir sudrausmintų, nes apie p. Velykienės neadekvatumą kalbos seniai sklinda. Turėtų patarti ir kolegos. Gal derėtų pasikonsultuoti su psichoterapeutais, juk liga toks dalykas, juk gali nežinoti kad sergi, ypač psichine liga.
    Nes tikrai yra kažkoks svetimos gėdos jausmas dėl viešo žmogaus viešo elgesio.
    Linkiu sveikatos.

    Reply
    • Seni bajeriai kartojasi

      Archyvas / mieitemprop=”item” stas / Keritemprop=”item” štas už atstumtą meilę? /
      Kerštas už atstumtą meilę?

      [ Atgal į archyvą ]
      2011-09-09
      Virginija Spurytė
      Kerštas už atstumtą meilę?
      Šeštadienį Seimo nariu tapsiantis paveldosaugininkas Naglis Puteikis Klaipėdą palieka su trenksmu. Dėl patirto psichologinio spaudimo prokurorų jis paprašė iškelti baudžiamąją bylą moteriai – savivaldybės valdininkei Alinai Velykienei. Ši įsitikinusi, jog sulaukė keršto už tai, kad į politiko rodomą dviprasmišką dėmesį neatsako tuo pačiu.

      Pavadino melagiu

      Klaipėdos apygardos prokuratūrą pasiekė neįtikėtino turinio Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo N.Puteikio raštas.

      Jame jis teigia, kad šį pirmadienį apie 16.15 val. į jo kabinetą įsiveržė nekviesta savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja A.Velykienė. Valstybės tarnautoja N.Puteikį kolegų akivaizdoje esą įžeidinėjo, žemino sakydama, kad jis – melagis, ir agresyviais žodžiais, pakeltu tonu darė itin grubų neteisėtą spaudimą reikalaudama, kad paveldosaugininkas pasirašytų Danės krantinių statybos užbaigimo aktą.

      „Ji surengė mini spektaklį, tačiau labai agresyvų. Nuo rėkimo net jos veido spalva pasikeitė“, – aiškino N.Puteikis.

      Todėl jis prokurorų prašo pradėti ikiteisminį tyrimą A.Velykienei dėl neteisėto spaudimo ir kliudymo atlikti pareigas.

      „Kai mane šitaip prievartauja, aš nebeapsikenčiau“, – tikino nebeturėjęs kitos išeities N.Puteikis.

      Gyrė auskarus ir sijoną

      Vakar žinia apie tai, kad N.Puteikis paprašė iškelti baudžiamąją bylą, pasiekė ir pačią A.Velykienę. Moteris buvo šokiruota.

      „Be komentarų“, – atsigauti negalėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja.

      Tačiau ji pateikė savo įvykių versiją.

      „Manau, N.Puteikis į prokuratūrą kreipėsi iš keršto, kad neatsakiau į man jo rodomą dėmesį. Iš jo esu sulaukusi įvairaus pobūdžio trumpųjų žinučių, kuriomis jis giria mano išvaizdą, auskarus, sijoną. N.Puteikis ir kitaip man rodė dėmesį, pavyzdžiui, į kabinetą atnešė saldainių „Pupa“. Esu padori moteris, mylinti savo vaikus ir vyrą, todėl jam į rodomą dėmesį neatsakiau. Matyt, todėl ir susilaukiau tokios atakos“, – svarstė A.Velykienė.

      Išgirdęs tokius administracijos atstovės pamąstymus, N.Puteikis prapliupo juoku. „Juokinga ir naivu. Ne aš jai gėles nešu, o ji man neša. Aš išvis niekam nekerštauju, o tik Danės krantinėse noriu turėklų“, – tvirtino politikas.

      Dviese vaikščiojo krantinėmis

      „N.Puteikį jo kabinete tikrai pavadinau melagiu, nes jis mane apgavo. Tačiau tikrai nerėkiau, nesikeikiau, o tiesiog apsisukau ir išėjau“, – tvirtino A.Velykienė.

      Ji iš savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės yra gavusi pavedimą pabaigti rekonstruotų Danės krantinių pripažinimo tinkamomis naudoti procedūrą.

      Danės krantinių tinkamumą palaimino visos institucijos, išskyrus Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinį padalinį.

      „Mes su N.Puteikiu dar rugsėjo 1 dieną sykiu apėjome krantines nuo Pilies tilto iki Danės žiočių, apžiūrėjome Pilies uostelį. Peržiūrėjome ir techninio projekto sprendinius. Jis teigė, kad šiuos du projektus gali pasirašyti, tačiau paaiškino, jog reikia laiko išsiaiškinti, ar gali tinkamomis naudoti pripažinti atskiras projekto dalis, jei statybos leidimas duotas visų Danės krantinių rekonstrukcijai“, – pasakojo A.Velykienė.

      Anot valdininkės, jie sutarė, kad susitiks pirmadienį ir N.Puteikis galbūt pasirašys ant suderinimo aktų.

      Apie turėklus – ir Seime

      „Pirmadienį N.Puteikis vis nukėlinėjo mūsų susitikimo laiką. Galiausiai paskyrė susitikimą 15.30 val., tačiau prie jo kabineto durų pralaukiau daugiau nei pusvalandį. Kai į jį įėjau sykiu su N.Puteikio kolega, jo veidas staiga pasikeitė ir jis pareiškė, jog nieko nepasirašys. Todėl ir pasakiau, kad jis yra melagis“, – aiškino A.Velykienė.

      N.Puteikis tvirtino, kad meluoja A.Velykienė, nes esą po jųdviejų pokalbio ji sutikusi, jog pripažinti Danės krantinių tinkamomis negalima, nes jos esą nesaugios, netinkamai parengtas jų rekonstrukcijos projektas.

      „Mano parašo nebuvo ir nebus tol, kol nebus turėklų. O jei man tapus Seimo nariu kas nors iš buvusių kolegų pasirašys valstybinį aktą, kalbėsiu iš Seimo tribūnos. Prašysiu, kad Seimas įstatymų leidyboje darytų pertrauką ir svarstytų turėklų nebuvimo Danės krantinėse problemą“, – ryžtingai nusiteikęs buvo N.Puteikis.

      Jis Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėju šiandien dirbs paskutinę dieną.

  5. Įgnas

    Tiesiog šokas, kaip taip, savo ofiso nuomą apmokėti iš mokesčių mokėtojų mokėtojų pinigų. Čia tai bent.
    Turėtų rimtai susimąstyti dėl Velykienės atstovavimo rinkėjams. Interpeliacija. Ir dar labai gadina partijos reputaciją.

    Reply
    • Ne pirmas kartas

      Prašyti pinigų – ne nusikaltimas?

      Nepažįstamiems klaipėdiečiams laiškus su prašymais skirti 1 proc. pajamų mokesčio Liberalų sąjūdžiui siuntinėjusi Alina Velykienė galimai nusižengė Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui.

      Paskutiniosiomis balandžio dienomis į daugybės klaipėdiečių asmenines elektroninio pašto dėžutes „įkrito” keistas laiškas.

      „Sveiki, klaipėdiečiai, esu dėkinga už 1 proc. paramos. Kiekvienas mes turime savo stomatologą, kirpėją, automobilių meistrą, mokytoją, dėstytoją. Tikiu, kad galime pasirinkti ir politiką, kurio veikla mums yra priimtina, esame tikri, kad nuoširdus darbas kuriant Lietuvos gerovę yra tinkamose rankose. Prašau Jūsų skirti 1 proc. paramą, kuri gali būti skiriama Jūsų pasirinkto politiko rinkimų kampanijai. Pildydami paramos deklaraciją, 2 proc. skirkite NVO sektoriui, o trečiąjį procentą, kurį galima skirti politinėms partijoms, prašau paaukoti A. Velykienės rinkimų komandai. Esu Liberalų sąjūdžio narė”, – teigiama laiške.

      Laiškas papiktino
      Tokio turinio laišką gavusi vilnietė Jūratė M. (pavardė redakcijai žinoma) ne tik nustebo, bet ir pasipiktino.

      „Pirmiausia, aš tos Velykienės visai nepažįstu ir mes nesame bendravusios. Kita vertus, mes juk jai ir taip algą mokame, o ji naudojasi savo padėtimi ir laiškus su prašymais skirti pinigų siuntinėja iš tarnybinio adreso. Galvoju, čia tai išvis viršūnė”, – piktinosi moteris.

      Ji taip pat stebėjosi, iš kur A. Velykienė, dirbanti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, gavo jos elektroninio pašto adresą?

      Buvo laisva diena
      A. Velykienė teisinasi, esą ji tą dieną, kai siuntinėjo laiškus potencialiems rinkėjams, turėjo vadinamąjį mamadienį ir nedirbo.

      „Esu politikė, todėl komunikuoti su bendruomene yra mano darbas. Be to, aš neprašiau jų asmeninių pinigų, o tik tų, kurie jau sumokėti į biudžetą. Tačiau piliečių valia, remti ar ne. Aš juk nevagiu. Juk tas 1 proc. sumokėto pajamų mokesčio yra viena iš galimybių paremti politines partijas”, – aiškino A. Velykienė.

      Ji pridūrė, kad laiškus siuntinėjo laisvą dieną. Po valandėlės ji net atsiuntė administracijos direktoriaus įsakymo, kuriuo ir skiriama poilsio diena A. Velykienei, kopiją.

      Lyderis pritaria
      Liberalų sąjūdžio pirmininkas Seimo narys Eligijus Masiulis pripažino paskutiniosiomis balandžio dienomis daugeliui bendrapartiečių išsiuntęs panašius laiškus, kad ir jie patys skirtų tą 1 proc. Liberalų sąjūdžiui, ir paragintų tai daryti šeimos narius ar pažįstamus. Todėl jis nesmerkė ir A. Velykienės poelgio.

      „Pernai po aktyvios kampanijos mus parėmė apie 3,5 tūkst. piliečių, kurie Liberalų sąjūdžiui skyrė 270 tūkst. litų. Todėl panašių veiksmų griebėmės ir šiemet. Juk A. Velykienė prašė ne ją asmeniškai remti, o partiją. Kita vertus, tie, kurie savo 1 proc. nepervedė jokiai politinei partijai, parėmė valstybę, tie pinigai liko biudžete”, – aiškino E. Masiulis.

      Darbdavio reikalas?
      Rinkimų prievaizdas A. Velykienės veiksmuose taip pat neįžvelgia didelio nusižengimo.

      „Jei tai būtų daryta per rinkimų agitacijos draudimo laikotarpį, būtų kita kalba. Todėl šiuo atveju tai ne rinkimų komisijos reguliavimo sritis”, – nuo įvertinimo atsižegnojo Zenonas Vaigauskas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas.

      Jis paaiškino, kad šiuo atveju turėtų susidomėti Valstybinė asmens duomenų inspekcija (VADI) bei A. Velykienės darbdavys.

      Adnet media icon
      „Tai kas, kad ji laiškus siuntė ne darbo metu – tam naudojo tarnybinį adresą. Be to, iš kur ji gavo asmenų, kuriems siuntė prašymus, adresus? Kyla klausimas, ar ji nepanaudojo tarnybinės duomenų bazės adresų politiniais tikslais?” – svarstė Z. Vaigauskas.

      VADI atstovai buvo kategoriški – A. Velykienė pažeidė Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą ir už tai gali sulaukti nemalonumų.

      „Elektroniniai adresai taip pat yra asmens duomenys, todėl juos naudoti be asmens sutikimo draudžiama. Gavėjai A. Velykienei prieš tai turėjo duoti sutikimą, kad leidžia jiems siųsti naujienas ar prašymus paremti partiją. Jei to nebuvo padaryta – laiškus gavę asmenys gali kreipti į mūsų inspekciją

  6. Vyrai susimąstykite

    Ji liberalams kaip akmuo po kaklu. Rimti vyrai ,Budinas,Kvederis, Gentvilas turėtų rimtai susimąstyti dėl Velykienės buvimo partijoje. Skandalas po skandalo. O ka paprastiems gyventojams gero padarė? Nieko. Tik savo bizni plėtoja. Mano nuomone, jie turėtų suspenduoti jos narystę, nes elgiasi neadekvačiai ir yra liberalų gėda.

    Reply
  7. Gėda Alina,gėda...

    Velykienė gudruolė, moka iš tarybos nario lėšų už neva tarybos narės biura. O realiai moka už savo biznio Sinergijos projektai ofisą. Garsiai rėkia, kaltina visus korupcija, matyt todėl, kad nukreiptų dėmesį nuo savo juodų darbelių.
    Žiūrėjau online mero ataskaita, tai ta vargšelė sugebėjo pezėti, kad jos vyras daug dirbo,kad LEZ klestėtų.
    Ji atvirai savo užsakovams sako,kad aš greiciau priduosiu namų projektus, nes turi ryšių, pramynus takus.
    Cia VTEK tyrimo jau neužtenka, reiktų rimtesnių tarnybų atsakymo.

    Reply
  8. jo

    „matais ” ir ‘matj -tvoju ‘ pavarė…darbuotojai buvo nustebę kaip vadovas pradeda darbo dieną..

    Reply
    • Skamba kaip anekdotas

      Darbuotojai nustebę,dėl nachališko įsiveržimo. O dar apkaltino seksualiniu priekabiavimu :)))))
      Kas prie tokios isterikės norėtų priekabiauja,sunkiai įsivaizduojama :))))))))

  9. bet sklinda kalbos

    kad tarybos narys Šimkus ne visai taip maloniai pasakė tarybos narės atžvilgiu tad jei tai tiesa…

    Reply
    • manau

      Kiekvienas girdi tai kas jam aktualu, maloniai pasakė, ar nemaloniai, atsiprašo. Tai dabar kaip išsiaiškinti kuris kaip pasakė, kas kaip išgirdo. Paprašė atleidimo, tai kas dar?

    • tai va ir klausimas

      o ką dar galima pasakyti, panašu toks straipsnis rodo, jog nerimo yra 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Atsiliepiant į publikaciją „Profesorių mes iš buto?“

Dėkoju „Klaipėdos“ žurnalistei Daivai Janauskaitei už parengtą ir 2024-04-12 paskelbtą objektyvią ir korektišką publikaciją, išklausius abiejų šalių nuomones apie susidariusius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This