„Atviros Klaipėdos” rugsėjis: „Gatvių apšvietimo” herojų keliais

Nuomonės, Svarbu

Pateikdamas kiekvieno praėjusio mėnesio „Atviros Klaipėdos” finansinę ataskaitą tradiciškai išdėstau ir mintis apie reikšmingus įvykius, jei tokių tada buvo. 

Neabejotinai labiausiai išsiskiriančiu įvykiu tapo praėjusio mėnesio publikacija apie tai, kad nuo pernai liepos Neringos savivaldybės įmonės „Neringos vanduo” direktoriumi dirbantis dėl prarasto valdybos pasitikėjimo Klaipėdos savivaldybės valdytos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovo posto netekęs Dangeras Aleksandrovas, kurio žygdarbius vis tenka kartas nuo karto aprašyti, sugebėjo, anot Neringos miesto vadovų, susituokti darbo metu.

Visa istorija klostėsi dar rugpjūtį, bet žinant, kaip kai kurie asmenys moka susitvarkyti visus dokumentus, teko kantriai palaukti, kol prabėgs bent jau mėnuo ir sunkoka būtų koreguoti algalapius, tabelius ir kitus dokumentus. Aprašant tuoktuves, kad nebūtų jokių subjektyvumo elementų, neminėjau fakto, jog dėl D. Aleksandrovo elgesio prieš santuokos ceremoniją teko kviesti policijos pareigūnus (pagal pastarojo versiją, į policiją kreipėsi ir jis). Visas versijas galima pasiskaityti kolegės Aušros Pilaitienės dienraštyje „Lietuvos rytas” paskelbtoje publikacijoje. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pats savo ruožtu galiu tik pacituoti ištrauką iš prokurorės sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal mano pareiškimą: „Įvertinus nukentėjusiojo ir įtariamojo parodymų skirtumus, apklaustų liudytojų parodymus, vienintelis logiškas tiriamojo įvykio paaiškinimas būtų toks – konfliktuodami dėl teisės fotografuoti, nukentėjusysis ir įtariamasis kontaktavo, vėliau susistumdė; siekdamas uždengti objektyvą įtariamasis kliudė ranka nukentėjusįjį, tuo tarpu nukentėjusysis šį kontaktą subjektyviai suvokė kaip tyčinį smūgį”.

Šio sprendimo neskųsiu, nes suprantu, kad nesant vaizdo įrašo ir neturint liudytojų, įrodyti, jog akivaizdžiai susinervinęs D. Aleksandrovas man smūgiavo į krūtinę, yra realiai neįmanoma. 

Duomenų, kas vyksta dėl D. Aleksandrovo mano atžvilgiu parašyto pareiškimo neturiu – iki šiol tik atsakiau į tyrėjos klausimus. Joks statusas man nebuvo suteiktas. 

O pabaigai, kaip visada – praėjusio mėnesio „Atviros Klaipėdos” skaičiai. Rugsėjį VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 9300,75 Eur pajamų: 1649,75 Eur
pervedė juridiniai asmenys už paskelbtas nuorodas ir banerius, 4300 Eur pervedė Vokietijos ambasada Lietuvoje rusiškos rubrikos projektui „Offen Klaipeda – Fighting for the minds of Klaipeda’s Russian speaking community”, 3000 Eur sudarė juridinių asmenų, 351 Eur – fizinių asmenų parama. 

Rugsėjį išleidome 9100,48 Eur:

Atlyginimas žurnalistams – 2731 Eur
Bankiniai mokesčiai – 12,25 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 57,37 Eur
Duomenų saugyklų nuoma – 7,82 Eur
Kuras – 86,53 Eur
SMS paramos administravimo mokestis – 6 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 586,81 Eur
Sodros mokesčiai – 758,83 Eur
Autorinis atlyginimas redaktoriui už straipsnius projektams „Ką pasakoja archyvas” ir „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” – 1415,83 Eur
Autobuso bilietai – 52 Eur
Darbo vietos nuoma – 84,7 Eur
Buhalterijos paslaugos – 80 Eur
Archyvinės nuotraukos – 99,4 Eur
Serverio nuoma – 326,66 Eur
Fotografo paslaugos – 300 Eur
Vertimų į rusų kalba paslaugos – 2081,73 Eur
Priedas redaktoriui už rusiškos rubrikos administravimą – 400,68 Eur
Paramos administravimo paslaugos – 11,87 Eur.

7 Comments

  1. Ei, Martynai! Greit papildai mėnesio topo sąrašą!

    O krepšinio metų minėjimas Klaipėdoje su parko krepšinio aikštelės dingimu iš suderinto projekto pagal budinų, udovickių, vaitkų ir kuzmičiūčių pageidavimus?

    Reply
  2. Edita

    Tas Aleksandrovas yra įdomus tipas: žurnalistui davė į ausį, bet nekaltas. Prarado pasitikėjimą ir reputaciją, bet atleistas neteisėtai. Reputacija sutepta, bet tai nesutrikdė užimti vadovaujamas pareigas Neringos strateginėje įmonėje. O kur dar intrigos iš Klaipėdos vandenys laikų? Šeimą paliko, žmoną ciniškai apgaudinėjo su kitomis. O kur dar neaiškūs šeimos fondo reikalai (fondui vadovavo tas pats Dangeras)? Panašu, kad jis turi didelių rėmėjų užkulisiuose. Galbūt žurnalistai atliks tyrimą ir ištrauks į dienos šviesą Aleksandrovo ir politikų bei teisėsaugos pareigūnų saitus? Gali būti, kad ten slypi daug didesnio masto nusikaltimai?

    Reply
  3. Anonimas

    dabar panašu jau skvernelininkas…bet koks pagrindiniam herojui skirtumas…

    Reply
  4. Emilija

    Komentatorius palaikytojas liberalo yra jo aplinkos žmogelis ir tiek

    Reply
  5. Vainoriau?

    „dėl prarasto valdybos pasitikėjimo Klaipėdos savivaldybės valdytos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovo posto netekęs Dangeras Aleksandrovas”, kodėl meluoji? Juk atleistas jis neteisėtai ir tai pasakė teismas. Ar jūs negerbiat teismo sprendimo? Kodėl Jūs vis bandot šitam žmogui pakenkti? Pats rašei apie šituos teismus, o dabar rodai, kad jų negerbi. Kas negerai?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nereikėtų manipuliuoti faktais. Teismas konstatavo tik atleidimo metu padarytą procedūrinį pažeidimą. Niekur nebuvo nuneigtas nepasitikėjimo argumentas, tik konstatuota, kad atleidimo procedūra turėjo būti padaryta teisiškai tvarkingai. Atsižvelgdamas į nepasitikėjimą teismas ir negrąžino D. Aleksandrovo į „Gatvių apšvietimo” vadovo pareigas. „D. Aleksandrovas negali būti grąžintas į pareigas, nes jo ir buvusio darbdavio nebesieja fiduciariniai santykiai (grįsti pasitikėjimu), o darbdavio teisė atšaukti įmonės vadovą yra absoliuti, nėra sąlygota jokių aplinkybių”, – citata iš teismo sprendimo.

    • Pritariu Martynui

      Teismas konstatavo tik atleidimo metu padarytą savivaldybės procedūrinį pažeidimą.Pasisekė, kitaip teismo sprendimas būtų jo nenaudai. O tai, kad Neringos valdžia taip pat pasinaudojo ,,tokiu” teismo sprendimu ir patvirtino šį žmogų vadovu, jiems garbės nedaro. Tokius kaip šis veikėjas reikia stebėti per padidinimo stiklą, nes tokie – nesikeičia. Tuos pačius reikalus virina ir Neringoje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This