Rekonstruotos Žiemos uosto krantinės

Uostas ir jūra

Metams baigiantis užbaigta trijų Žiemos uosto krantinių rekonstrukcija. Pasak Uosto direkcijos, šios investicijos prisidės prie uosto teikiamų paslaugų kokybės bei efektyvumo.

V. Jurevičienės nuotr.

Žiemos uosto krantinės buvo prastos būklės, tad norint jas saugiai eksploatuoti buvo būtina rekonstrukcija. Krantinės statytos prieš bemaž devyniasdešimt metų.

Įgyvendinant projektą rekonstruotos krantinės, demontuoti ir naujai nutiesti geležinkelio ir pokraniniai keliai. Sutvarkyta daugiau kaip 5500 kv. metrų dangų, inžineriniai tinklai. Uosto direkcijos investicijos į šių krantinių rekonstrukciją siekė 7,8 mln. eurų (įskaitant PVM).

„Krantinių Nr. 16, 17, 18 rekonstrukcija – tai vienas iš bendrų Uosto direkcijos ir AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) darbų, užtikrinant teikiamų paslaugų saugumą, aplinkos apsaugos stiprinimą bei didinant uosto ir mūsų įmonės patrauklumą bei konkurencingumą. Po atliktos krantinių, jų dangų rekonstrukcijos išaugs krovos darbų atlikimo bei krovinių sandėliavimo kokybė. Naujai nutiesti geležinkelio ir pokraniniai keliai leis stabiliai ir saugiai vykdyti generalinių ir birių krovinių krovą”, – pranešime cituojamas KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Anot jo, pati įmonė investavo, kad būtų panaikinti visi senieji lietaus nuotekų išleistuvai, atnaujinti ir įrengti du lietaus nuotekų valymo įrenginiai, kurie užtikrins, kad visos paviršinio vandens nuotekos išeitų išvalytos. Uosto poreikiams skirta nauja geriamojo vandens tiekimo linija, vandens kolonėlės pagerins laivams tiekiamo geriamo vandens kokybę.

Per šiuos metus iš viso rekonstruota apie 1200 metrų uosto krantinių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This