Prasmingos socialinės paramos centro investicijos*

Spyglys

Spyglys
2023-05-02

Komentarų: 8

Klaipėdos miesto socialinės paramos centras (tas pats, kuris suranda įvairių priežasčių kodėl negali pasirūpinti sąvartynais savo butus paverčiančiais neįgaliais senukais) pastaruoju metu gali pasigirti labai prasmingomis mokesčių mokėtojų pinigų investicijomis.

Spyglys čia ne apie tai, kad prokurorai dabar aiškinasi, kaip šio centro vairuotojai galimai prisilašino sau kuro už daugiau nei 22 tūkst. eurų turtinė žala.

Spyglys čia samprotauja apie praėjusį ketvirtadienį dienraštyje „Vakarų ekspresas” pamatytą rekordinį keturių puslapių opusą, papuoštą meniška centro direktorės nuotrauka. 

Kaip Spyglys panoro sužinoti, kiek gi tas grožis, nepažymėtas kaip reklama, kainavo mokesčių mokėtojams, jam to nepavyko padaryt, nes centras užmiršo sandorį paviešinti taip, kaip priklauso.

Teko tada dygliuotajam prašyti, kad pagelbėtų ne ką mažiau įžūlūs jo bičiuliai iš „Atviros Klaipėdos”.

Po pastarųjų skambučio centras atgavo atmintį ir šeštadienį ištempė į dienos šviesą sutartį.

Iš jos tampa aišku, kad už tuos 12 100 eurų tikriausiai sulauksim dar ne vienos keturių puslapių paklodės, nes įkainiai tikriausiai labai humaniški, pritaikyti specialiai socialines paslaugas turinčiam teikti centrui.

Kartu Spygliui dabar kyla klausimas, kuo nusikalto „Klaipėdos” skaitytojai? Gal ir ten artimiausiu metu bus galima išvysti brangųjį Dianos abrozdėlį?

Taip jau sutapo, kad savaitgalį apie dar vienas prasmingas šios centro investicijas informacija su Spygliu pasidalino ir jo bičiulius Michailas. Tas pats, kuris su savanoriais vietoje centro minėtaisiais senukais sugeba pasirūpinti.

„Nieko nenoriu nei kaltinti, nei šmeižti – duomenys atviri. Tik faktai.

1) 2010 metų automobilis „MB 313 Sprinter” vidutiniškai kainuoja 7-8 tūkst. Eur. 2004 metų kainuos 3500-6000 Eur (vidurkis 5000).

2) Klaipėdos miesto socialinės paramos centras turi „MB 313 Sprinter” 2002 metų.

3) 2021 m. Centras remontuoja šį „MB 313 Sprinter” už 14313 eurų.

4) Praeitų metų pabaigoje centras perka šiam automobiliui filtrų keitimo paslaugą už 1733 Eur.

5) Kreipėmės į 4 autoservisus su prašymų pakeisti ne tik visus filtrus, bet ir visus skysčius automobilyje „MB 313 Sprinter” 2002 metų. Brangiausias kainą paskaičiavo 600 eurų. Pigiausias – 250 eurų”, – rašo Michailas.

Spyglys pripažįsta, kad moralo šįkart jis nebeturi, tik viltį, kad naujoji miesto valdžia ne tik laivelių nukėlinėjimu rūpinsis. Reikia nemažai ką nukelti mūsų miestelyje…

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

8 Comments

  1. m.A.

    jEIGU PATALPINO IR I WWW. TAI KAINAVO MOKESCIU MOKETOJAMS TAI 7800 EURŲ. nORMALIAI….

    Reply
  2. vigis

    Norėtųsi, kad skambios KSPC direktorės Dianos Stankaitienės deklaracijos virstų realiais veiksmais ir darbais. Veidmainiška kalbėti apie Centro darbuotojų tarpusavio bendravimą, apie komandinį darbą ir tuo pačiu darbuotojus persekioti už keitimąsi informacija ar atvirą nuomonės išsakymą. Veidmainiška kalbėti apie melo, apkalbų ir etikos pažeidimų netoleravimą ir tuo pačiu anonimiškai kaltinti darbuotojus dėl etikos pažeidimų, kurių jie niekada nedarė. Veidmainiška, kai Centro direktorė kviečia pavaldinius į kovą prieš konfidencialumo principų ir bendrųjų asmens duomenų reglamento pažeidimus, o pati yra baudžiama už piktybinį šio reglamento pažeidimą. Veidmainiška kalbėti apie manipuliacijų netoleravimą, kai Centre vyksta prokuratūros tyrimas dėl manipuliacijų ir klastojimų siekiant neteisėtai pasisavinti biudžeto lėšas.
    Reklama nėra draudžiama įstatymais. Reklamuoti KSPC teikiamas paslaugas būtina, tik keista, kad dienraštyje „V.E.” š.m. balandžio 28 d. patalpintas didelės apimties reklaminis straipsnis apie KSPC, nepažymėtas kaip reklama. O gal tai ne reklama? Gal tai nuomonė? Jei nuomonė, tai kieno? Kodėl nenurodytas straipsnio autorius? Autorius norėjo likti anonimu? Greičiausiai tai elementari dienraščio redakcijos techninė klaida. Kam nepasitaiko?

    Reply
    • Laime

      Taip. Ir komentarai išjunghti eksprese. susikurvino

  3. Visiškas dugnas

    Kai atsiverčiau visą šita tarybinius laikus primenantį straipsnį apie mūsų miesto „Socialinės paramos centrą”- pasidarė bloga. Toks jausmas, kad sugrįžo sovietmetis, kai skaitėme” opusus „apie socialistinio darbo didvyrius”… Pagailo ne tik uostamiesčio senukų, neįgaliųjų, bet svarbiausia- laikraščio, kuriam ne gėda tokių liaupsių spausdinti! Net ir už nemažus pinigus. Kur jau toliau tai centro” taupiai” direktorei ? Reklama ir pinigai. Tik pinigai- už reklamą – juk ne asmeniniai???? Ir grožio deive „gėlė ” tarp žiedų, ir vadovė su mikrofonu rankoje” , ir viskas tame centre taip gražu, kad nors apsiverk… Vien nuotraukos – tikras” fotomenas” . Kaip iš šeimyninių albumų! Su Artėjančia Spaudos diena!

    Reply
    • Gintaras iš pajūrio

      Vatnikui, skaičiusiam sovietinius opusus, tikrai negaila nei senukų nei laikraščio, kuris buvo Sąjūdžio vedlys. Gali apsiverkti, ir ne tik… geriau būti gėle tarp žiedų, nei anoniminiu šūdo gabalu virtualioje erdvėje.

    • vigis

      Gintarui iš pajūrio.
      Jūs be reikalo taip sakote. Laikraščio tikrai gaila.

  4. komentaras

    *Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos – nei humoro nei fantazijos cia neizvelgsi tegu im dar, kad ir 4 lapus, kiek pateikia krepseliui viesinimo ziniasklaidai tiek ir viesinasi. O tokius darbus ka daro gali net ir visa laikrasti uzimti ir tegu mokosi zmones padeti kitiems 🙂

    Reply
    • komentaras

      Manau „krepšelis viešinimo žiniasklaidai” skirtas labiau ne savęs reklamai, bet informacijai pateikimui. Čia ir yra esminė centro beda. Jie žiūri į biudžeto pinigus ne tik kad kaip į „savo”, bet net kaip į „niekieno”. Manau nepamatytu nieko blogo ir savo vestuvinių nuotraukų spausdinime laikraščiuose už biudžeto pinigus. O ka? Juk nuotraukose centro darbuotojas, reiškia galima.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This