Toliau tiesia trūkstamas dviračių takų jungtis

Fotoreportažai, Transportas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2023-05-06

Klaipėdos savivaldybės užsakymu rangovai toliau taiso kažkada paliktą broką – į bendrą miesto dviračių takų tinklą bando sujungti gerokai anksčiau nutiestus dviračių ir pėsčiųjų takus, atstatydami dėl neaiškių priežasčių tarp jų likusias trūkstamas jungtis.

Viena iš tokių „kliurkų” buvo palikta ir Sąjūdžio parke ties nusileidimu/pakilimu iš/į Jūrininkų prospektą.

Nors iki šiol dviratininkams šioje vietoje tekdavo įveikti iš pažiūros neaukštą ir neilgą pakilimą, po lietaus jis neretai tapdavo gana rimta kliūtimi.

Palmiros Mart nuotr.

Nedidelę, vos keliolikos metrų atkarpą rangovai ėmėsi atkurti dar balandžio pradžioje, o šiuo metu jau matyti pirmieji būsimo tako kontūrai.

Nutiesus trūkstamą jungtį tarp Jūrininkų pr. ir Sąjūdžio parko, per jį ir Varpų g. iš Jūrininkų prospekto dviračiais ar paspirtukais bus patogu be kliūčių patekti į vadinamąjį žaliąjį Klaipėdos koridorių, vedantį nuo stačiatikių cerkvės iki Baltijos prospekto.

„Atvira Klaipėda” rašė, jog dėl to dar žiemą buvo nutiesta dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa Varpų g.

Visgi paaiškėjo, jog ši jungtis dar nėra priduota, nes darbai buvo atlikti nekokybiškai – savivaldybė yra nurodžiusi rangovams ištaisyti paliktą broką.

Dar vieną nesusipratimą, likusį Perkėlos g., neseniai pasigyrė ištaisiusi ir Uosto direkcija.

Įvairiose miesto vietoje trūkstamų dviračių ir pėsčiųjų takų atkarpų tiesimui savivaldybė yra skyrusi apie 1 mln. eurų. Visi darbai turi būti atlikti iki 2025 m. spalio mėn.

INFORMACIJA

Savo ruožtu susisiekimo ministerija neseniai pranešė apie naujų dviračių takų tiesimą įvairiuose respublikinio pavaldumo Vakarų Lietuvos ruožuose, o bene svarbiausi rekonstrukcijos darbai šią vasarą vyks dviračių take tarp Naujosios Smiltynės perkėlos ir Juodkrantės.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Radaro bokštas Smiltynėje - saugesnei laivybai

Smiltynėje, greta Naujosios perkėlos, užbaigtas statyti Klaipėdos jūrų uosto radiolokacinės kontrolės sistemos bokštas, kuris, pasak Uosto direkcijos pranešimo, dar labiau ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Apdovanos nusipelniusius jūrinei kultūrai

Artėjant Europos jūros dienai, gegužės 17-ąją, penktadienį, 14 val., Smiltynėje prie paminklo „Albatrosas“ bus apdovanoti reikšmingiausių praėjusių kalendorinių metų darbų ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This