Stadionas braunasi į valdžios planus

Politika, Svarbu

Nesutarimus ne tik tarp Savivaldybės administracijos specialistų, bet ir tarp aukščiausių politinės bei vykdomosios valdžios atstovų iššaukęs Klaipėdos miesto savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos plano pakeitimo projektas antradienį atkeliavo į miesto Tarybos kolegiją.

Čia didžiausios diskusijos kilo dėl Savivaldybės administracijos norų šiame plane jau numatyti ir konkrečius veiksmus vykdant regioninio stadiono statybų projektą, kuriems nepritarimą buvo išreiškęs Finansų ir ekonomikos komitetas.

Regioninis stadionas yra suplanuotas šalia Palangos plento, priešais prekybos centrą „Ermitažas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vyriausybė planavo lėšas Nacionalinio stadiono ir Kauno stadiono statyboms. Dabar ir tas sustojo. Kai Klaipėdoje lankėsi premjeras, ji sakė – jūs nors planuokite ir pradėkite ką nors daryti, tada bus galima kalbėti apie prisidėjimą”, – kodėl plane norime įtraukti tokius veiksmus, aiškino Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. 

Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas dėstė, kad viso komplekso, kuriame būtų ir lengvosios atletikos aikštynas, ir dengtas sporto aikščių aikštynas, vertė siektų apie 43 mln. eurų. Dar apie 2,6 mln. eurų pareikalautų naujas kelias, sujungsiantis Klemiškės ir Tilžės gatves, dėl kurio jau pradedamos žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūros.

„Kitąmet vykdytume architektūrinį konkursą, kad techninis projektas būtų parengtas 2019-2020 metais. Dabar pradėjus procedūras pastatyti galima iki 2024 metų”, – aiškino jis. 

„Aš už svajonę, bet svajojant reikia turėti pagrindą po kojomis. Kad pakalbėjau su Vyriausybės pareigūnu ir Vilnius bei Kaunas pralėks, nėra argumentas. Ar regionas prisidėtų prie stadiono, kokie dar bus finansavimo šaltiniai? Turėtume matyti, kas bus po 2020 metų – juk suguls daugybė projektų – ir Baltijos prospekto sankryža, ir Statybininkų prospektas, ir Bastionų tiltas, ir kiti”, – sakė vicemeras Artūras Šulcas. 

Konservatorius Arūnas Barbšys teigė, kad dabartinis centrinis miesto stadionas dėl aplink veikiančių uosto krovos kompanijų yra tiksinti bomba, tad reikia „neatidėti ir daryti”, tačiau kartu išreiškė nuogąstavimą, ar belaukiant Vyriausybės pinigų parengtas projektas nepasentų. 

Kad reikia žengti pirmuosius žingsnius teigė ir Algirdas Grublys, akcentavęs, kad infrastruktūros plėtrai po keleto metų gali atkeliauti ir UEFA bei FIFA pinigai, tad esą „reikia turėti pagrindus”.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius teigė, kad šio komiteto nariai „nenori būti stadiono priešais”, nors ir pasigenda išsamesnės analizės, tad prieš balsavimą paprašė pertraukos. 

Balsuojant jau tik vicemerė Judita Simonavičiūtė, priklausanti minėtajam komitetui, ir toliau laikėsi pozicijos, kad stadionas dar neturėtų atsidurti Strateginiame plane, o R. Taraškevičius ir A. Barbšys susilaikė.

Pasak S. Budino, jei ir miesto Taryba padarys atitinkamą sprendimą, architektūrinis stadiono konkursas būtų skelbiamas nedelsiant ir turėtų baigtis apie 2019 m. viduryje, o tada po derybų su konkurso nugalėtojais būtų pradėtas rengti techninis projektas. 

Kai kurie neoficialiai „Atvirai Klaipėdai” situaciją komentavę politikai tvirtino, kad tokie planai esą yra viso labo gudrus priešrinkiminis šou, nes dabar tokiam projektui besipriešinantys politikai gali susikurti neigiamą opiniją. Jų nuomone, dėl tokio grandiozinio projekto reikėjo palikti teisę apsispręsti jau naujajai miesto Tarybai, kuri po rinkimų pradės darbą pavasarį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This