„Žaliakalnio” istorija – neūkiškumo pavyzdys?

Svarbu, Švietimas

Po galimo politinio Rusų aljanso politinio demaršo į Savivaldybės administracijos darbotvarkę sugrįžusią „Žaliakalnio” gimnazijos istoriją sekę „Atviros Klaipėdos” skaitytojai pasiūlė pasidomėti, kodėl buvo „susendintas” pirminis renovacijos projektas ir kiek tai dabar kainuos mokesčių mokėtojams.

Nors Savivaldybė jau keletą pastarųjų metų nesugeba panaudoti milijonų eurų ir jie vis perkeliami į kitus biudžetus, užbaigti „Žaliakalnio” gimnazijos renovaciją, anot valdininkų, „trūkdavo lėšų”. Dėl to paseno 48 tūkst. eurų kainavęs renovacijos projektas, o naujam dabar prireiks apie 20 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elida Mantulova „Atvirai Klaipėdai” tvirtino, kad „Žaliakalnio“ gimnazijos renovacijos pojektas buvo parengtas jau senokai, tad jo įgyvendinti nebepavyktų, jam reikia korektūros.

„Tad buvo nuspręsta suformuluoti techninę užduotį ir rengti naują kapitalinio remonto projektą. Rengiant techninę užduotį bus išsiaiškinti mokyklos poreikiai ir tada paaiškės, kokie darbai turėtų būti atlikti. Tai tikriausiai būtų ir šilumos, ir vėdinimo, ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemų atnaujinimas, pritaikymas neįgaliesiems“, – prieš savaitę aiškino E. Mantulova.

Savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė informavo, kad „Žaliakalnio” renovacijos projektas kainavo apie 165 tūkst. litų (apie 48 tūkst. Eur). Pagal jį 2007-2008 m. buvo atlikti tik I etapo darbai, atsiėję 4,17 mln. litų (1,21 mln. eurų).

„Tada buvo pakeisti langai, stogas, apšiltintas ir sutvarkytas fasadas. Tačiau buvo palikti visa sena šildymo sistema. Nuo to laiko nuolat rašydavome raštus ir primindavome, kad reikėtų tęsti renovaciją. Paskutinį kartą viduje kapitalinis remontas buvo darytas 1984-1986 metais. Dabar turime nemažai problemų dėl elektros instaliacijos ir ypač kanalizacijos. Dėl pastarosios negalime naudoti kelių kabinetų, yra problemų sporto salėje. Dabar jau reikėtų vėl tvarkyti ir fasadą”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė gimnazijos direktorius Vitalijus Jakobčiukas.

Vien šiemet gimnazija dėl renovacijos Savivaldybei parašė keturis raštus – vasarį, balandį, liepą, paskutinis parašytas spalio 19-ąją.

V. Gembutienė tvirtina, kad gimnazijos renovacija nebuvo atlikta iki galo, „kadangi projekto tęstinumui neatsirado lėšų”.

Tačiau keletą pastarųjų metų Savivaldybė net nepanaudoja visų biudžeto lėšų ir jos nuolat perkeliamos į kitų metų biudžetą.

„Lėšų tikrai netrūksta. Galbūt problema yra žmogiškieji ištekliai, gal trūksta žmonių, kurie dirbtų su projektais”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

V. Gembutienė taip pat tvirtina, kad dabartinio gimnazijos renovacijos projekto koreguoti neverta, nes jis esą paseno. Tad kitąmet bus rengiamas visiškai naujas techninis projektas. Tam jau numatyta 20 tūkst. Eur.

„2018 metams rekonstrukcijos darbams, jei pavyks parengti projektą, numatyta 130 tūkstančių eurų, 2019 metais – 609,2 tūkstančių eurų,  2020 metais – 479,2 tūkstančio”, – informavo tarnautoja.

Norėtumėte, kad parašytume daugiau panašių straipsnių? Paremkite “Atvirą Klaipėdą”, nes skaitytojų parama – vienintelis mūsų pajamų šaltinis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This