Partizano atminimo jo vardo metais neįamžins

Miestas, Svarbu

2018-iems skaičiuojant paskutines dienas paaiškėjo, jog dar kovo mėnesį specialios komisijos priimtas sprendimas įamžinti partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą Klaipėdoje šiais, jo vardu paskelbtais metais, įgyvendintas greičiausiai nebus.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis.

Dar spalio pradžioje jis, kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste, minėjo, jog partizanui skirta atminimo lentelė, kuri turėtų būti pritvirtinta ant dabartinio Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato, bus pagaminta iki gruodžio 10 d.

A. Ramanausko – Vanago metais buvęs Pedagoginis institutas jo vardo lentele, ko gero, pasipuošti nespės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Gruodžio 21 d., žurnalistės paklaustas, kada galima tikėtis lentelės atidengimo ant buvusio Pedagoginio instituto, kuriame prieškariu studijavo A. Ramanauskas, pastato, V. Pakalniškis teigė to nežinantis.

„Projektas atminimo lentos parengtas ir ji gaminama. Universitetas sutiko, kad ji būtų pakabinama ant buvusio Pedagoginio instituto pastato”, – sakė V. Pakalniškis, pridūręs negalintis pasakyti, „kada koks nors oficialus atidengimas bus”.

Esą partizano atminimo įamžinimo iniciatorė yra jo dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, su kuria, pasak V. Pakalniškio, jau yra suderintas ant lentelės būsiantis iškaltas tekstas. Pati plokštė esą jau yra pagaminta, o dėl teksto suderinimo teko lentelės pagaminimą kiek pavėlinti, tačiau specialistas teigė neabejojantis, jog iki šių metų pabaigos ji pagaminta bus.

„Bet kalbos apie, kada oficialus atidengimas, nebuvo”, – sakė kultūros specialistas, prisipažinęs nežinantis, kas ir kada konkrečiai tuo turėtų pasirūpinti.

„Reikia ieškoti, kas nori tą padaryti”, – sakė partizano atminimo įamžinimu besirūpinantis valdininkas.

Apie A. Ramanausko-Vanago įamžinimo datą nieko nežinojo ir naujoji Klaipėdos miesto Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

„Norint pakomentuoti, man reiktų įsigilinti, kodėl buvo uždelsta, kokios to priežastys”, –  sakė ji.

Žinia, A. Ramanausko – Vanago atminimo įamžinimo svarstymas tarp Klaipėdos politikų baigėsi tuo, kad dėl nepagarbios bei žinomai neteisingos informacijos apie šį asmenį skleidimą Rusų sąjungos narys Viačeslavas Titovas neteko miesto Tarybos nario mandato, o prokuratūroje jam yra pareikšti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš Kultūros skyriaus traukiasi ir laikinoji jo vedėja

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Kultūros skyriaus vedėjo vieta vis dar lieka tuščia

„Nebuvo laimėtojų”, – lakoniškai į klausimą, ar Klaipėdos miesto savivaldybė jau turi naują Kultūros skyriaus vedėją, atsakė Personalo skyriaus vedėja ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This