V. Titovui pareikšti įtarimai dėl trijų nusikalstamų veikų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nors dėl buvusio Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymų apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą ikiteisminis  tyrimas buvo pradėtas pagal vieną Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnį – dėl mirusiojo atminimo paniekinimo, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog trečiadienį jam pareikšti įtarimai jau dėl trijų nusikalstamų veikų.

Įtarimų V. Titovui padaugėjo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, jog tyrimo eigoje buvo nustatytos naujos aplinkybės, todėl V. Titovui pareikštas įtarimas ir dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę (pagal BK 170 str. 2 d.) bei dėl viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo (pagal BK 1702 str. 1 d.).

Kad įtarimų politikui gali daugėti, „Atvirai Klaipėdai” anksčiau buvo minėjęs ir tyrimą atliekantis Klaipėdos apylinkės prokuroras Simonas Genys.

Už mirusiojo atminimo paniekinimą reali laisvės atėmimo bausmė nenumatyta, o štai už kitas dvi minėtas nusikalstamas veikas jau galima atsidurti ir už grotų – įstatymas už tai numato maksimalią 2 metų laisvės atėmimo bausmę.

Prokuratūros pranešime teigiama, jog atliekant ikiteisminį tyrimą yra analizuojama ir vertinama apie 800 gigabaitų skaitmeninės informacijos, tiek paimtos iš įtariamojo kratos metu, tiek surinktos iš viešai prieinamų šaltinių. Vien buvusio Klaipėdos miesto tarybos nario pasisakymų viešojoje erdvėje analizė, kurią atliko prokuroras, sudaro apie 70 lapų.

Pranešama, kad dalis tyrimui svarbios informacijos iš V. Titovo paimtų skaitmeninių laikmenų buvo ištrinta, tačiau ją atkūrė Lietuvos Teismo ekspertizės centro ekspertai.

„Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami būtini procesiniai veiksmai, analizuojama jau sukaupta medžiaga”, – pranešime spaudai cituojamas tyrimą atliekantis prokuroras S. Genys, kuris dėkoja Teismo ekspertizės centro specialistams už operatyviai atliktą skaitmeninių laikmenų ekspertinį tyrimą ir juose buvusios sunaikintos informacijos atkūrimą. Esą būtent šie duomenys leido išplėsti tiriamų veikų sąrašą bei pagrįsti V. Titovui pareikštus įtarimus.

Teigiama, jog įvertinus tiriamos veikos rezonansinį pobūdį bei siekiant išvengti galimo tyrimo politizavimo ir užtikrinti maksimalų jo objektyvumą bei išsamumą, ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti ne ikiteisminio tyrimo įstaigai – policijai, o prokurorui.

Priminsime, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pripažino, jog Tarybos narys sulaužė priesaiką, po ko V. Titovas pats atsistatydino ir miesto Tarybos.

Šiuo metu jis su rinkimų komitetu „Titov ir teisingumas” dalyvauja rinkiminėje kampanijoje, o jo kandidatūrą minėtas komitetas yra iškėlęs į miesto merus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Parašai neblaiviam prokurorui palaikyti nepadėjo - atleido iš pareigų (dar papildyta)

Kaip jau buvo rašyta, praėjusių metų gruodžio 9 d. uostamiestyje ryte per policijos reidą buvo sulaikytas neblaivus asmeninį automobilį „Skoda ...
2023-01-30
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar teisūs liberalų ir konservatorių rėmėjai, priekaištaujantys saugumui?

Rinkimų politinė kampanija į savivaldybių tarybas prasideda spalio 7 d. Patys rinkimai vyks 2023 m. kovo 5 d. Iš tikrųjų, ...
2022-10-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This