Partizanų vado atminimo įamžinimas vėluoja

Miestas, Svarbu

Nors dar kovo mėnesį Klaipėdos miesto tarybos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija pritarė siūlymui šalia kitų Klaipėdai nusipelniusių žmonių įamžinti ir prieškario uostamiesčio Pedagoginiame institute studijavusio partizanų vado Adolfo Ramanausko – Vanago atminimą, jo vardu pavadintiems metams persiritus į antrąją pusę paaiškėjo, kad tam skirta atminimo lentelė dar net nėra pradėta gaminti.

Pažadai, jog A. Ramanausko – Vanago atminimui skirta lenta ant buvusio Pedagoginio instituto sienos turėjo atsirasti rugsėjo 1 d. kol kas neįgyvendinti – procedūra nukeliama į metų pabaigą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad šiuo metu yra pateiktos paraiškos pirkti paslaugą pagaminti ne vieną, o dvi atminimo lentas.

„Paskutiniame tarybos posėdyje ką tik buvo pritarta ir Stasio Vaitekūno atminimo įamžinimui, tai rengsime viešąjį pirkimą dviejų atminimo lentų pagaminimui savivaldybės lėšomis”, – sakė V. Pakalniškis. Jo teigimu, vienas laimėtojas gamins abi lentas ir „kai galėsim, jas kabinsim, suderinę su Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakultetu”.

Esą lentas nebūtina kabinti vienu metu, nes A. Ramanauskui – Vanagui skirta atminimo lenta bus kabinama ant dabartinio Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato, o antrajam KU rektoriui S. Vaitekūnui – ant rektorato pastato.

„Tikimės, kad procedūros apsisuks ir lentos bus pagamintos iki gruodžio 10-os dienos”, – vylėsi Kultūros skyriaus specialistas. Kartu jis pripažino, jog kol kas dar net nėra paskelbtas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl minėto pirkimo organizavimo.

„Bet paraiškas jau esu pateikęs Viešųjų pirkimų skyriui”, – pakartojo V. Pakalniškis.

Paklaustas, ar negali atsitikti taip, jog šiais, 2018-aisiais, pavadintais Adolfo Ramanausko – Vanago vardu metais, bus nespėta įgyvendinti partizanų dukros Auksutės Ramanauskaitės-Skokauskienės prašymo įamžinti jos tėvo atminimą Klaipėdoje, V. Pakalniškis vylėsi, jog taip greičiausiai neatsitiks. „Pasistengsim suspėti”, – sakė jis.

Žinia, Adolfo Ramanausko – Vanago atminimo įamžinimo svarstymas tarp Klaipėdos politikų baigėsi tuo, kad dėl nepagarbios bei žinomai neteisingos informacijos apie šį asmenį skleidimą Rusų sąjungos nariui Viačeslavui Titovui Klaipėdos miesto taryba inicijavo apkaltą, dėl kurios dar turės pasisakyti teismas.

Savo ruožtu prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl mirusiojo atminimo paniekinimo, nors iki šiol įtarimai V. Titovui dar nepareikšti.

2 Comments

  1. Algirdas Grublys

    Manau, kad nereikėtų skubėti. Paprasta valdiška lenta ant sienos – per kuklus dėmesys pokario kovų vyriausiojo kariuomenės vado įamžinimui. Reikėtų papildomai skirti lėšų, surengti konkursą ,bent kukliam bareljefui žaliame plotelyje šalia pastato sienos ?

    Reply
    • Miestietis

      Nori – skirk daugiau lėšų.Iš savo ir partinių pinigų.Bet ne iš mano mokesčių mokėtojo kišenės.Gyventojai iš paskutiniųjų moka mokesčius o jūs net nepasirūpinat komunalinių mažinimu(esi Taryboje..)Va kas jums rūpi – neaiškiems veikėjams atminimo paminklus statyti.Ir labai keista kad jūs esate vienas iš tokių entuziastų’.Lygtais kažkada buvot komunistu dirbot irgi neprastoje sovietinės sistemos vietoje o dabar staiga garbinat miškinius?Kap čia y?Gal su magnolija kartu į tokį nušvitimą įžengėt?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kaip atpažinti užverbuotą smogiką, jeigu jis yra tavo vadas ar geriausias draugas

Ketvirtadienio vakare Imanuelio Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje buvo pristatyta jau 10-oji klaipėdiečio žurnalisto ir rašytojo Mindaugo Milinio knyga „Smogiko išpažintis”, ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

„Rusakalbė Klaipėda” pranešė, ką palaikys rinkimuose

Nors kovo 5 dieną vyksiančiuose savivaldos ir mero rinkimuose rusakalbius Klaipėdos gyventojus atstovaujančios organizacijos pirmą kartą tiesiogiai nedalyvaus, tačiau agituoja, ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusų aljansas rinkimuose nebedalyvaus

Politinė partija Rusų aljansas kitų metų kovą vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose savo kandidatų Klaipėdos mieste nekels. Partijos vadovė Tamara Lochankina, ...
2022-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This