Vėl pykdo registracija į mokyklas

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad nuo ketvirtadienio, vasario 7 d., prasideda elektroninė mokinių registracija į bendrojo ugdymo uostamiesčio mokyklas. Ji vėl pykdo tėvelius, o Švietimo skyriaus vadėja primena apie panaikintą popierinių dokumentų bei registruotų laiškų siuntimą.

Nuo ketvirtadienio 10 val. jau galima pradėti registruoti vaikus į I–IV gimnazijos klases, 9–10 jaunimo ir specialiąsias klases bei 1-3 socialinių įgūdžių ugdymo klases. Nuo vasario 12 d. bus registruojami moksleiviai į 6–8 klases, o nuo vasario 19 d. –  į  5 klases.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Būtent pastarasis reikalavimas supykdė „Atviros Klaipėdos” skaitytoją, kuri nesupranta logikos, kodėl būtina registruoti vaiką ir tuo atveju, kai baigęs ketvirtą klasę, jis ir toliau mokslus yra pasiryžęs tęsti toje pačioje mokykloje.

„Jie ką nors kvailesnio negalėjo sugalvoti? Tėvai ir taip nusibaigę su darbais, dar turės gaišti laiką registruoti, jei vaikas toliau lankys tą pačią mokyklą. Ypač žinant, kaip „puikiai” veikia klaipeda.lt tinkalapis”, –  apmaudo neslėpė užsiėmusi mama, nenorėjusi skelbti savo pavardės, kuri redakcijai žinoma.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jokios naujovės čia nėra, taip esą būdavo visą laiką.

„Tie, kas pabaigia programą, o šiuo atveju pabaigia pradinio ugdymo programą, jei nori tęsti mokslus toje pačioje mokykloje, turi registruotis per registrą, mokyklai popierinio varianto pateikti nebegalima”, –  sakė Švietimo skyriaus vedėja.

Jos teigimu, yra iš naujo sudaromos sutartys dėl kitos programos įgyvendinimo.

„Penktokams jau prasideda pagrindinio ugdymo programa pagal visas aukštesnes tvarkas, patvirtintas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, yra numatyta, kad pereinant į kitą programos lygį iš naujo sudaroma mokymo sutartis”, – paaiškino L. Prižgintienė.

Susirūpinusią mamą ji tik paguodė, jog norintiems tęsti mokslus toje pačioje mokykloje yra numatyta pirmenybė prieš kitus, „svetimus”, vaikus: jei į tą pačią 5-ą klasę atsirastų norinčiųjų ateiti mokytis ir iš kitų mokyklų, prioritetas būtų teikiamas toje mokykloje pradinį mokslą baigusiems moksleiviams.

Jau skelbėme, jog nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. nuspręsta Klaipėdoje pareiti tik prie elektroninės registracijos į mokyklas tvarkos, atsisakant popierinių dokumentų bei daug painiavos ir tėvelių nepasitenkinimo sukėlusių registruotų laiškų į mokyklas siuntimo.

Registracijos į uostamiesčio mokyklas datos
  • nuo š. m. vasario 7 d. 10 val. į I–IV gimnazines klases, 9–10 jaunimo ir specialiąsias klases, I–III socialinių įgūdžių ugdymo klases;
  • nuo š. m. vasario 12 d. 10 val. į 6–8 klases;
  • nuo š. m. vasario 19 d. 10 val. į 5 klases;
  • nuo š. m. vasario 26 d. 10 val. į 2–4 klases;
  • nuo š. m. kovo 5 d. 10 val. į 1 klases.

Prašymai sistemoje registruojami, pradedant lankyti mokyklą, ją keičiant arba toje pačioje mokykloje, pereinant mokytis pagal aukštesnio lygmens ugdymo programą (iš priešmokyklinio į pradinio, iš pradinio į pagrindinio, iš pagrindinio į vidurinio).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Gyvenimo įgūdžių programa: ar pagrįstos tėvų baimės?

Nuo naujųjų mokslo metų paskelbus apie šalies mokymo įstaigose įvedamą naują discipliną – gyvenimo įgūdžių programą – tarp moksleivių tėvų ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

Regionas

Apdovanojo mokinius ir mokytojus

Ketvirtadienį Gargždų muzikos mokykloje aidėjo sveikinimai – čia apdovanoti moksleiviai, praėjusiais mokslo metais pasiekę geriausių rezultatų, bei juos rengę mokytojai. ...
2023-09-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Mokslo metų pradžią aplaistė lietus

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Martyno Vainoriaus nuotr. Šiemet uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau nei ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This