„Mėlynasis proveržis” liks tik popieriuje?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo valdymo grupei vadovavęs AB „Klaipėdos vanduo” valdybos pirmininkas Leonas Makūnas antradienį nusprendė atsistatydinti iš šių pareigų.

Pastaruoju metu į aštrų konfliktą su Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu pasinėręs buvęs ilgametis šios įmonės vadovas sako taip pasielgęs dėl to, kad galbūt šie asmeniškumai trukdo įgyvendinti ir tokią miesto strategiją – Savivaldybės administracija nepateikė nė vieno iš svarbiausių veiksmų priemonių plano. Anot L. Makūno, jei situacija nesikeis ir jam pasitraukus, tokia ekonominė strategija gali likti tik popieriumi.

Tuo metu S. Budinas tikina nežinojęs, kad atsakingi jo pavaldiniai nepadarė tokio darbo ir žada aiškintis situaciją. Kartu jis teigia, kad tai tikrai nėra jokie asmeniškumai.

Rezultatas kol kas beveik nulis?

Pirmieji strategijos „Klaipėda 2030″, dar vadinamos „Mėlynuoju proveržiu” štrichai buvo pristatyti pernai vasarį. Miesto Taryba ją patvirtino balandį.

Vėliau, rudenį, iš visų strategiją rengusių partnerių atstovų buvo suformuota įgyvendinimo valdymo grupė (IVG), jos pirmininku buvo išrinktas Klaipėdos pramonininkų asociacijos deleguotas L. Makūnas.

„Yra 112 priemonių, iš jų Klaipėdos savivaldybės administracija yra atsakinga už 52, jos įstaiga „Klaipėda ID” už 25, Klaipėdos universitetas už 11, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas už 8, Uosto direkcija – keturias, aukštųjų mokyklų konsorciumas, kurio dar nėra – už penkias, kiti partneriai po vieną ar tris. IVG yra išskyrusi 17 prioritetinių priemonių ir dar gruodį raštu prašė atsakingų institucijų pateikti jų įgyvendinimo planus iki sausio 28 dienos. Universitetas pateikė ir joms buvo pritarta, „Klaipėda ID” pasiūlyta patobulinti pateiktus planus, o Savivaldybės administracija, turėjusi pateikti 12, nepateikė nė vieno, nors Saulius Budinas sausio 23 dieną Klaipėdos pramonininkų asociacijos posėdžio metu žadėjo, kad tai bus padaryta”, – sakė L. Makūnas.

Pašnekovas sakė, jog jam susidarė įspūdis, kad Savivaldybės administracijoje šis darbas organizuojamas „nepatenkinamai lėtai”. Normaliai esą vykdomos tik investicinės priemonės įtrauktos į Savivaldybės strateginį veiklos planą, bet vien jos esą neduos trokštamo rezultato – darbo vietų ir gyventojų skaičiaus didėjimo.

Tarp skubiausiai būtinų atlikti darbų jis įvardija „Klaipėda ID” išvystymą ir talentų pritraukimo priemones bei paslaugų ir investicijų skatinimo priemonių paketus.

„Manau, kad toks ignoravimas gali būti susijęs su mano asmeniu, nes dabar sulaukiu daug dėmesio kaip „Klaipėdos vandens” valdybos pirmininkas ir stengiamasi mane iš šių pareigų išstumti. Nenoriu veltis ar būti įveltas į nešvarius žaidimus, taip pat nenoriu būti padarytas atsakingu už ekonominės plėtros strategijos vilkinimą, tad atsistatydinau iš IVG pirmininko pareigų ir pasiūliau kitame posėdyje išrinkti naują”, – sakė L. Makūnas.

Pasak jo, po strategijos patvirtinimo jos įgyvendinimo kryptimi pajudėta, „bet labai nedaug”.

„Jeigu darbas vyks tokiais tempais, sunku ko tikėtis”, – sakė L. Makūnas.

Aiškinsis situaciją

Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas teigė, kad informacija apie IVG nepateikus planus jam buvo nauja.

„Pasiaiškinsiu, kokia čia situacija, jei iš tiesų taip yra. Už tai yra atsakingas skyrius Investicijų ir ekonomikos departamente. Tiek prie tos strategijos dirbome, net kalbos negali būti, kad darbai stabdomi. Tai yra miesto prioritetas. Turime viską padaryti, kad viskas, kas suplanuota, ir būtų įgyvendinta iki 2030 metų”, – teigė direktorius.

Jis tikino, kad „šioje vietoje neturi jokių asmeniškumų”.

„Kiekvieno žmogaus teisė daryti sprendimus ir aš gerbiu juos, kokie jie bebūtų”, – taip L. Makūno atsistatydinimą komentavo S. Budinas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This