Taryba atleido Saulių Budiną

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Į istoriniu tapusį posėdį trečiadienį susirinkusi miesto Taryba slapto balsavimo metu nusprendė, kad Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas atleidžiamas iš pareigų.

Už jo atleidimą iš pareigų netekus pasitikėjimo balsavo 18 Tarybos narių, prieš buvo 8, susilaikė du.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Meras Vytautas Grubliauskas pasiūlė laikinai direktoriaus pareigas  pavesti eiti Olegui Mariničiui, kuris dabar yra direktoriaus pavaduotojas. Taryba tam pritarė.

Po S. Budino atleidimo Tarybos salėje išsirikiavę darbuotojai jį palydėjo audringais plojimais, o administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė įteikė jam taurę ir gėlių.

„Gerai jaučiuosi. Anksčiau ar vėliau tai turėjo išsirišti”, – sakė S. Budinas.

Jis sakė, jog jau buvo sulaukęs poros darbinių pasiūlymų. Vienas iš jų buvo vadovauti kitos savivaldybės administracijai, bet pastarojo atsisakė.

„Dabar artimiausią mėnesį ketinu pasiilsėti”, – sakė S. Budinas, išrinktas į naujos kadencijos miesto Tarybą nuo Liberalų sąjūdžio partijos.

„Vertybės, kurioms nėra galiojimo laiko”

Prieš posėdį, priešais savivaldybės pastatą sustojo keletas piketuotojų, kurie savo plaktais išreiškė poziciją, kad S. Budinas turėtų netekti pareigų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Į pačią Tarybos salę be jų dar atėjo ir neįprastai gausiai Savivaldybės administracijos darbuotojų. Tiesa, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, mero komandai lojalių departamentų vadovai tuo metu buvo specialiai suorganizavę pasitarimus, kad jiems pavaldūs darbuotojai negalėtų dalyvauti posėdyje.

„Gali kilti klausimas, ar dabar dirba administracija”, – taip į šį faktą reagavo meras, kuris, kaip sprendimo projekto teikėjas, turėjo pristatyti šį klausimą.

Anot jo, gali pasirodyti, kad keista teikti tokį sprendimą, likus dviem savaitėm iki kadencijos pabaigos, tačiau Tarybos narių kreipimasis „tapo atspirties tašku, nebeliekant pasirinkimo teikti ar neteikti”. Jis priminė, kad sprendimo projektui yra du pagrindiniai motyvai – Taryba nepritarė S. Budino ataskaitai ir jo įsakymas, kurio buvo patvirtina miesto bendrojo plano keitimo koncepcijai.

„Nenorėčiau nė vieno sureikšminti, man asmeniškai pirmas rimtesnis. Ko gero, niekam neturi kilti abejonių, kad įsakymas  yra teisėtas, bet ar teisingas? Miesto Taryba yra jo darbdavys. Suvokdama bendruomenės balsą, ji nesijaučia, švelniai tariant, patogiai, kai apie teisėtus veiksmus išgirsta tik iš žiniasklaidos, kaip ir aš pats. Palieku emocijai, kiek tai siejasi su politiniais įvykiais”, – dėstė meras.

Jis tikino, kad pastaruoju metu gerokai dažnai sutrikdavo galimybė jo ir Tarybos sekretoriato darbuotojams prieiti prie registrų ir tai esą buvo sisteminis dalykas.

„Kas galėtų paneigti, kad tai buvo daroma sąmoningai? Tai teorinė prielaida, kurios nenorėčiau plėtoti. Tai nemaloni procedūra, nes yra atlikta ir daug gerų darbų. Ar negalėjome pakentėti ir išlaukti? Yra dalykų ir vertybių, kurios nėra jokio galiojimo laiko – pasitikėjimas, atsakomybė, padorumas”, – teigė meras, kaip ir po sprendimo nepatvirtinti S. Budino ataskaitos, kartojęs, kad tokia iniciatyva esą „nenubraukia visos administracijos darbo”.

Po jo pasisakymo opozicijos atstovė Nina Puteikienė klausė, kas yra tokios iniciatyvos „taikinys” – ar Budinas, ar miesto bendrasis planas.

„Ar teiksite sprendimo projektą dėl įsakymo naikino? Nes kitu atveju tai tik politikavimas”, – sakė N. Puteikienė, kartu informuodama, kad pati yra pateikusi atitinkamo sprendimo projektą.

„Taikinio sąvoka čia netinka. Išduočiau visas savo vertybes, jei pasiduočiau emocijoms ir už kažką keršyčiau. Už ką? Procedūra teisinga, bet kodėl drąsa atsirado tik pasibaigus rinkimams? Pasirašydamas į paraštes stumia aktyvią bendruomenės poziciją, kuri buvo lemiamas faktorius Tarybai atidėti koncepcijos svarstymą. Jei bus toks sprendimo projektas, aš tikrai teiksiu jį svarstyti. Gal laikinasis vadovas irgi konsultuosis su teisininkai kaip vertinti tokį įsakymą”, – teigė V. Grubliauskas.

Tuo metu miesto Tarybos narys Rimantas Taraškevičius priminė, kad S. Budinas savo iniciatyva, be suderinimo su Taryba perkėlė dalį ES finansavimo vadinamosios integruotos teritorijos projektams.

„Net ir gelbėjant lėšas reikėtų informuoti apie Tarybą”, – atsakydamas į šį pastebėjimą teigė meras.

Netrūko palaikančiųjų

Gavęs galimybė pasisakyti S. Budinas teigė, kad „šiek tiek kitaip įsivaizdavo paskutinę savo darbo dieną”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tačiau bet kokia patirtis yra vertinga. Ėjau į šį darbą ne todėl, kad neturėjau jokio kito”, – sakė S. Budinas, priminęs, kad šios Tarybos koalicijos sutartyje naujo bendrojo plano parengimas buvo vienas iš svarbiausių numatytų darbų.

Anot jo, rinkimų karštinėje ne vienas ir ne kartą pagalvoja neracionaliai, todėl įsakymą jis ir pasirašė po rinkimų.

„Tikiuosi, kad apsisprendimą lems ne emocijos, politiniai išskaičiavimai, o sąžinės balsas”, – sakė S. Budinas.

Jo kalbą susirinkę administracijos darbuotojai palydėjo plojimais, į kuriuos posėdį tuo metu vedęs vicemeras Artūras Šulcas netruko sureaguoti: „Ačiū, ačiū, čia ne teatras”.

Prasidėjus Tarybos narių klausimų laikui N. Puteikienė teigė, kad merui ir valdančiajai daugumai iki šiol buvo patogu, kad daug kas buvo tvirtinama direktoriaus įsakymu, pavyzdžiui, Džiazo festivalio finansavimas.

„Kol nebuvo politinės takoskyros, kol nesubyrėjo į liberalus ir liaudyje vadinamus sopranus, viskas buvo gerai. Kokia prasmė jį atleidinėti likus dviem savaitėm, ar gali dar ką nors pasirašyti? Stebime politinį spektaklį”, – teigė ji.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė savo ruožtu teigė, jog pasirašė po tokiu teikimu „dėl faktų nuslėpimo”.

„Tai yra melas ir didžiausia padaryta administracijos vadovo kaltė”, – teigė ji.

„Kokį pavyzdį rodome rinkėjams? Koks šio proceso tikslas, esmė ir reikalingumas? Tokie dalykai dar labiau menkina rinkėjų aktyvumą, nes mato tokius politinius žaidimus, kurių net neįmanoma suprasti. Mačiau veidmainystę, kai bendruomenės kadencijos pradžioje pašiepiamos ir menkinamos, o į kadencijos galą aukštinamos. Gėdingas žaidimas ir balsuosiu prieš”, – savo ruožtu sakė S. Budino bendrapartietis liberalas Saulius Liekis.

„Šiandien yra istorinė diena – seniai jau nebuvo tokių aistrų dėl nepasitikėjimo Taryboje, gal Vytauto Čepo, Povilo Vasiliausko ar Benedikto Petrausko laikais.  Atrodo, kad politinio biuro sprendimai nulėmė, kad atėjo toks laikas. Kokie motyvai? Girdėjome įvairių argumentų, bet pagrindinis principas yra patinka – nepatinka Saulius Budinas asmeniškai. Visas projektas buvo pradėtas realizuoti anksčiau. Buvo jau įdomus balsavimas dėl tų priedų prie algos. Ataskaitai buvo nepritarta. Tačiau dieną prieš – koalicijos posėdyje nė žodžiu nebuvo užsiminta direktoriui ir kitiems koalicijos nariams, kad ji nebus patvirtina. Nedrįso niekas į akis sakyti. Čia aš kalbu apie vertybes ir politinį padorumą, kuris nuolat yra paminimas. Čia jau su politiniu padorumu viskas gerai? Budinas pasielgė atsakingai ir turės už tai užmokėti. Skaičiau vieną čia sėdinčio autoriaus tekstą apie Budioną ir Brisiaus galą, tiktai kas skaitė Joną Biliūną, matyt, prisimena siužetą – tarnavo Brisius šeimininkams kol paseno, savų nebepažįsta, nebereikalingas, tai išeina šeimininkas ir nušauna. Toks šios novelės moralas”, – sakė kitas liberalas Vygantas Vareikis, kurio kalbą susirinkę Savivaldybės administracijos darbuotojai irgi palydėjo plojimais.

Reaguodamas į tai minėtąjį tekstą parašęs A. Šulcas vėl pareiškė, „kad čia ne teatras” ir priminė, kad taip besielgiančių būtų galima paprašyti išeiti iš salės.

„Maišome koncepciją su bendruoju planu. Sprendiniai dar laukia. Direktorius turėjo tik pristatyti Tarybai, tai ir padarė. Komitetai pritarė. Juk nepateikėme jokių pasiūlymų. Už tai, kad laikosi įstatymų, siekiame atleisti. Pristatė koalicijos programos rezultatus ir nesulaukė jų patvirtinimo, nors per rinkimus gyrėmės, kad beveik 100 procentų viskas įgyvendinta”, – sakė liberalė Lina Skrupskelienė, akcentavusi, kad kai kurie Tarybos nariai esą patys pamiršta pateikti savo ataskaitas.

Valdemaras Anužis savo ruožtu svarstė, kad giluminė šio konflikto priežastis yra tai, kad Vietos savivaldos įstatymas suteikė per daug galių administracijai ir Taryba esą lieka vos ne formalus subjektas.

„Tegu lieka istorijai, kiek konfliktų buvo išspręsta mano kabinete. Procesas kažką padarys herojumi, kažką teisėjais. Net jei likusios būtų dvi dienos, aš būčiau pasielgęs taip pat. Pasakymas, kad nenoriu perleisti atsakomybės kitam direktoriui, nelabai korektiškai. Ar nenuvertiname rinkėjų sprendimo, būsimų Tarybos narių? Suprantu, kad direktoriaus santykiai su administracija buvo korektiški, garbingi, aukštai iškelta bendravimo su kolektyvu kortelė, bet tuo pat metu visi privalome suvokti, kad gudravimas, tiesios nesakymas ar manipuliavimas tam tikrais faktais negali būti toleruojamas”, – pasisakymus užbaigė meras.

Užduoti klausimų neleido

N. Puteikienė pageidavo, kad būtų sudaryta Tarybos reglamente nenumatyta galimybė užduoti klausimus S. Budinui. Tokią iniciatyvą palaikė ir liberalas Audrius Vaišvila, siūlęs „nesislėpti po reglamentu”.

Meras, patikinęs, kad nebijo galimo svarstymo dėl reglamento pažeidimo, pateikė tokį siūlymą balsavimui. Už tai pasisakė 14 politikų, prieš buvo tik J. Simonavičiūtė, o susilaikė trylika. Kadangi tarp susilaikiusiųjų buvo ir pats meras, jo balsas tapo lemiamas ir S. Budinui buvo užkirstas kelias dar kartą pasirodyti tribūnoje.

Jau po posėdžio miesto Tarybos senbuvis R. Taraškevičius „Atvirai Klaipėdai” sakė galintis tik apgailestauti dėl tokios kolegų pozicijos, nes jis pats norėjo administracijos direktoriui užduoti klausimų ir dėl situacijos AB „Klaipėdos vanduo”, kur S. Budinas inicijavo Stebėtojų tarybos narių keitimą, norėjo atleisti iš valdybos jos narį, „Fortum Klaipėda” vadovą Tomą Eikiną.

Po šio epizodo jau buvo pradėta slapto balsavimo procedūra, nulėmusi, kad S. Budinui trečiadienis tapo paskutinė darbo diena Savivaldybės administracijoje.

Balsuojant dėl O. Mariničiaus paskyrimo laikinuoju direktoriumi prieš buvo tik A. Vaišvila, susilaikė N. Putiekienė, Algirdas Grublys, S. Liekis ir L. Skrupskelienė, už buvo 22 politikai.

Liberalas, Seimo narys, buvęs partijos kandidatas į merus Simonas Gentvilas, reaguodamas į tokią įvykių eigą savo „Facebook” paskyroje paskelbė „postą”, kurį pradėjo grotažyme „KLEXIT”.

„Per 4 metus galima pastatyti tiltą ir sujungti Švediją ir Daniją. Mes Klaipėdoje 4 metus rengiame dokumentą- Bendrąjį Planą. Visa Lietuva šalies Bendrąjį Planą sugebės pasirengti per 3 metus. Gyvenimas, pasaulis ir privačios iniciatyvos nestovi. Jos lekia. Ir kai miesto CEO bando spartinti popierizmą, mes jį padarome kaltu.

Šiandieninis susidorojimas su Saulius Budinas yra iliustratyvus Klaipėdos politikoje įsigalėjančios stagnacijos pavyzdys. Lygiai prieš 4 metus tapau šios kadencijos tarybos nariu ir tuomet tikrai neįsivaizdavau, kad Iniciatyva ir atsakomybė bus baudžiama, kad tuščias politikavimas be vizijos užgoš racionalius sprendimus”, – parašė S. Gentvilas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”77112,77111,77113,77115,77117,77116,77119,77118,77194,77114,77195,77196,77197,77198,77199,77200,77201,77202,77203,77204,77205,77206,77207,77208,77209,77210,77211,77212,77213,77160″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

50 Comments

  1. Klaipėdos gynentoja

    Saulius Budinas pats rašė įsakymus, pats tvirtino, pats vykdė. Jam nereikėjo jokių Tarybų. Užtenka sugalvoti ir…yra!

    Neseniai jis patvirtino ir kūrybinius projektus, ir stipendijas jiems vykdyti. Pats vienas. O ekspertai, kurie ‘nustrendė’ ir ‘atrinko’ laimėtojus- registrų centre įslaptinti pagal tam tikrus teisės aktus. Alga jiems irgi priklausė nuo direktoriaus. Kaip viskas paprasta! Jokių galų.

    Ačiū Dievui! Taip ir toliau!…

    Reply
  2. Jeigu ką

    Tai ir merą reikia atleisti. Miestas dvokia, merdėja kaip ir jo senienų šobla, konservų marionetės…
    Rinkimai turėtų būti neužskaityti. Visur kur bebūtų yra 50 ir vienas procentų dauguma. O čia kas?! Bankai 60% daugumos reikalauja. Kodėl tiek metų tokie dalykai nekeičiami? Niekas neįnicijuoja rinkimų keitimo. Šiuo atveju yra nenormalu, jeigu užtenka nors ir vieno atėjusio į rinkimus…

    Reply
  3. gal aš kažko nesupratau

    lygtai nebuvo jokio klausimo, kurį turėjo pristatinėti savivaldybės administracijos darbuotojai, politikai santykius tarpusavyje aiškinosi. Tai ką, tiek žmonių neturi ką tuo metu dirbti ir turi vadovų leidimą dalyvauti politinėse batalijose…mes pavyzdžiui norėjome irgi nueiti prieš Budiną pamitinguoti, kad už streiką pinigų nesumokėjo, o tai tie, kurie iš administracijos sakė taip negalima, patys už savo nedarbą gaus ar čia į pareigybes įeina? mums vadovas sakė norit pamitinguoti imat išeiginę ir pirmyn… matytos kai kurios moterytės iš planavimo, kurių giminių/draugų projektai stoja, švietimietės, gerb. čia besireiškiančiai Alinai Velykienei visai nepavaldus ir nekuruotas projektų skyrius, kuris tikrais vergais Klaipėdoje padarė daugybę žmonių – savivaldybės projektus vykdę ir subankrotinę statybininkai kiek dirbusių žmonių paliko be nieko…na o tie plojimai…tai kažkaip Šiaurės Korėja atsiduoda… ir dar tuo didžiuojasi žmonės ir piktinasi, kad kaip visus užregistravo…

    Reply
    • Anonimas

      tik nesuviduriuok ir neužsprink

    • Xy

      Cia Puteikienes isdavike pradejo pataikauti sopranams?

    • Tik

      Darbuotojai laisva valia išreiškė palaikymą direktoriui, kurį labai gerbia ir vertina. Pagal reglamentą darbuotojai gali, o kai kurie net turi dalyvauti tarybos posėdžiuose. Nereikia pavydėti, o tik pasidžiaugti žmonių vienybe ir stiprybe. Nė vieno iš anksčiau buvusių direktorių žmonės taip nepalaikė. O jei būtų interpeliavę prieš tai kadenciją direktorės pareigas užėmusią ponią, tai iš viso visi tik būtų apsidžiaugę.

    • tikriausiai manau

      darbuotojai vargsai uzjauciu juos, matyt liepe ateiti ar kokias premijas pazadejo kad ateitu???

    • to tikriausiai manau

      Ar su protu susipykote, negi vadovas, kurį atleidžia gali kokių premijų pažadėti. Žmonėms nereikia premijų, jie mato, kad politikai elgiasi neteisingai ir neetiškai ir atėjo palaikyti direktoriaus. O tie politikai, balsavusieji už, bėgo iš salės patys pirmieji, nes jiems vis dėlto buvo gėda.

  4. AISTROMS NURIMUS, GRĮŽKIME PRIE DARBO: KĄ SAV. ADMINISTRACIJA GALVOJA DARYTI SU "PASKUTINIU LAŠU" BUDINO EPOPĖJOJE?

    …su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, kuris nuo pat jo pasirašymo akimirkos yra negaliojantis? O negalioja jis dėl to, kad tame įsakyme pats Budinas įrašė, kad dėl įsigaliojimo turi būti įvykdytos dvi papildomas sąlygas, kurios net nepriklauso nuo Klaipėdos savivaldybės norų, veiksmų, politikų ir savivaldybės administracijos: viena susijusi su šiuo metu rengiamo Lietuvos Respublikos bendrojo plano koncepcija, o antra – su LR Vyriausybės pritarimu legendinio „dalykinio sąlygų sąvado”17 reikalavimų. Nei pirma, nei antra sąlyga šiuo metu yra neįvykdyta. Net neaišku, ar jos iš viso kada nors (ir dar abi) bus įvykdytos. O Tai reiškia, kad LR teritorijų planavimo įstatymo 25 straipsnio 5 dalies 2 punktas, teigiantis, jog „koncepcijai raštu turi pritarti planavimo organizatorius” yra neįvykdytas, nėra to pritarimo, nes jis yra negaliojantis. Paradoksas, bet įsakymas yra, o pritarimo koncepcijai tame įsakyme nėra. Ir dar. Nepamirškit, kad Klaipėdos miesto taryba pritarė dar 2017 metais tik pietinei uosto plėtrai, o jau buvęs savivaldybės direktorius S. Budinas pritarė MAKSIMALIAI uosto plėtrai su išoriniu uostu Baltijos jūroje ties Melnrage. Kaži kodėl? Pasiklydo? Nesuprato? Ar atvirkščiai?..

    Reply
    • Xy

      Tai jus realiai nesuprantate, kad miesto savivaldybe neplanuoja, neplanavo ir negali planuoti valstybinio uosto teritorijos. To neleidzia istatymai. Tiek gerb. Simonaviciute tiek visi nesupranta, kad per 4 metus, kol jos cia nebuvo pasikeite teises aktai. Ir ne Budinas juos pakeite

  5. Alina Velykienė

    Noriu pasidžiaugti administracijos darbuotojais, kurie nekviečiami, išdrįso ateiti į tarybos posėdžių salę( kurią beje suremontavo S.Budino iniciatyva) ir palaikyti administracijos vadovą. Žmonių buvo tikrai daug, jie išsakė savo požiūrį tylėdami, plodami, trypdami kojomis, išeidami protestuojant prieš tarybos narių balsavimą, vėliau sugrįždami ir ovacijomis, plodami, apsikabinimais, nuoširdžiai slėpdami ašaras dėkojo už puikų darbą. Už darbą, pagaliau atsigręžiant į paprastą valstybės tarnautoją. Mes ne vergai, tą kalbėjo žmonės, nebereikia mūsų gąsdinti. Tai parodo, kad mes esame išlaisvėję, kad turime vertybes ir stuburą ir kad mes nepadlaižiaujame. Buvo keletas, kurie nedrįso ir bijojo, bet tai yra tų žmonių pasirinkimas. Vakar buvau Vilniuje, deja pasiekė tokios žinios, kad vieno departamento direktorė gąsdino žmones, kad nedrįstų eiti į posėdžių salę, neva išmes iš darbo. Žinote, visa tai apgailėtina, tai sovietinio Lietuvos okupacijos laikotarpio liekana, kuri dar glūdi kai kurių žmonių sąmonėje. Mes laisvi, mes esame Lietuva, ir ką tik norite „kalkite prie kryžiaus”, bet šie Klaipėdos miesto politikai, kurie inicijavo geriausiai Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje dirbusį direktorių Saulių Budiną jau yra „praeitis”. Jų nebegerbs niekas.

    Reply
    • Birute

      Taip. Tikrai.

    • Incognito

      100 proc. palaikau!

    • Klaipėdietė

      Gal tos direktorės pavardė ir miestiečiams būtų galima żinoti ?

    • Alinutei

      Ar jūs išgėrus ar naturaliai čia taip?

    • to Alinutei

      Prašom nepykti už teisybę ir nepavydėti 😉 Piktybiškus, pavydelnikus ir kerštinguosius anksčiau ar vėliau pasiglemžia vėžys. Smegenų vėžys.

    • Vietinis

      Nelabai tuos tarybos narius ir pirmininką su pirmininkaujančiu kas gerbė ir iki tol… Dabar nukrito dar žemiau plintuso.

    • Anonimas

      galetu Palaitiene tyrima padaryti, kiek komentatoriu is savivaldybes 🙂 ir kiek is sava ginanciu liberalu.

    • Aš

      Palaikau. Tikrai tai buvo vienintelis direktorius, kuris tiek daug dirbo. Kuris tiek daug skaitė, domėjosi visa administracijos veikla. Buvo reiklus sau ir kitiems, bet tuo pačiu išliko pagarbus, etiškas. Niekada nekeldavo balso ir nesityčiojo iš žmonių, kaip daugelis buvo įpratę iki tol. Tai tikrai pats geriausias direktorius per visus laikus.

    • sadsdfdg

      :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD tikri mesijai administracijos vadovai

  6. Pasakėčia

    Vienas tūlas liaudies teatro režisierius surežisavo eilinį spektaklį. Tik nesitikėjo sulaukti tiek žiūrovų ir tiek plojimų. Sėdėjo režisierius savo kėdėje susitraukęs ir net pamėlęs nuo netikėto dėmesio pagrindiniam aktoriui. Ir mąstė: kiek gi žmonių būtų atėję palaikyti, jei interpeliacijos spektaklis būtų surengtas ne mano aukai, o man pačiam, liaudies teatro? Sveiko proto likučiai jam konstatavo niūrią realybę: gal koks suapvalintas 0, o gal koks 0,5 ar 0,75 (ne litro). Nuo tos gūdžios realybės ir pavydo priepuolio skrandyje dar keliolika laipsnių išaugo rūgštingumas ir tulžis ėmė veržtis per šnerves, tatuiruotas firminiais sopraniškais ženkliukais. Ir kai kas jame dar labiau subliuško…

    Reply
  7. Ačiū

    Spektaklis buvo neblogas. Už tai žiūrovai ir ploja. Tik spektaklio rengėjai (Meras, Šulcas ir likusi šutvė) apsimeta kvailiais ir įsivaizduoja „rimtus” darbus dirbantys.

    Reply
    • Tikrai taip

      Pritariu. Blogai tik, kad 25 tūkst. klaipėdiečių buvo akli. Dabar už grubliauskinių siautėjimą sumokės ne jį rinkę pensininkai, o visi dar likę šiame pilkame miestelyje. Bet bedarbiai liks valdyti. Bijau, kad Šulcas taps politinio pasitikėjimo trečiuoju patarėju. Turi gi kažkas tarp džiazo specialisčių pimpių reikalus išmanyt…

    • Anonimas

      Norėjo pažeminti Budiną, o išėjo atvirkščiai. Negi meras ir jo „šeima” galvoja, kad klaipėdiečiai yra tik tie etatiniai plakatų nešiotojai arba nukvakusi Staponkienė su niekam niekur netinkančiu Barbšiu? Dauguma miesto gyventojų suvokia, ką veikia meras, kodėl meluojama apie bendrojo plano koncepcijos nesamą pavojų, apie mero klapčiukų palaimintą keistą naują miesto ženklą ir t.t. Budinas norėjo išjudinti miestelį, išvalyti savivavldybių įmonių vadovybes, ir tai mąstantys klaipėdiečiai supranta ir vertina. O tiesa apie merą vėliau ar anksčiau išaiškės.

  8. Tiesa ta

    Tai buvo pats geriausias direktorius iš visų buvusių. Linkime sėkmės!

    Reply
  9. Daiva

    Saulius Budinas buvo puikus direktorius, pagarbus, vienijantis, komandos žmogus, įkvepiantis darbui pavaldinius. Džiaugiuosi, kad dirbome kartu, gaila neilgai, bet tik geru žodžiu minėsiu.

    Reply
  10. adams wan hogh

    lets party

    Reply
  11. na

    Tikrai parodė palaikymas- už Merą Grubliauską – Jurgelevičienė ir plakatai, o už Budiną- beveik visa administracija, kuri nepabijojo ateiti, nepaisant mero komandos grąsinimų. O balsų rinkimas prieš direktorių vyko tyliai- net Lochankina turėjo skambinti ir kviesti saviškius.

    Reply
    • Anonimas

      nepabijojo ateiti? kazi ar liepe jiems ateiti patys vadovai administracijos?

    • Vietinis

      Kaip galima liepti ateiti? Jei tamsta vis dar sovietmečiu gyvenat, tai jau jūsų bėdos 😉

    • Jurgita

      Kiekvienas pagal save sprendžia. Mes išreiškėme didžiulę pagarbą direktoriui, kuris dirbo kartu su mumis ir laikė mus lygiaverčiais komandos nariais. Atviras idėjoms, nuoširdus, veiklus, šiuolaikiškas ir svarbiausia neturintis to „tarybinio raugo”. Todėl ir nepabijojom ateiti ir palaikyti tuo momentu, kai tai buvo reikalinga. Suprantam, kad buvom visi sužymėti ir gal bus bandoma susidoroti, bet turi būti kažkokios vertybės, o ne vien tik baimė.

    • Xy

      Bet koks supuves turi buti tas veikejas, kuris tarybos darbuotojoms liepe suregistruoti gerb. S.Budina palaikancius. Tikrai smirdi pries beveik 30 m. buvusiais laikais….

    • Mirtininkų sąrašas

      Tai taip, viena sekretoriato darbuotoja stropiai registravo visus atėjusius pagarbos direktoriui išreikšti darbuotojus. Tai dabar prasidės kerštas ir atleidimų banga tuo pagrindu. Bet kas juokingiausia, kad tų atleidimų darbuotojai visai nebijo. Tie, kas pergyvena dėl darbo vietos į salę nosies nekišo 😉

  12. Nikulinas

    Labai gera foto, kurioje kažkokių, turbūt, apmokamų keistuolių šaika ir prie jų tarybos narė Staponkienė. Va ir pasimato, kokio lygio žmonės yra valdžioje.

    Reply
  13. Viktoras

    Teisingai Šulcas pastebėjo: „Čia ne teatras”, nes cirkas su klounais priešaky. Taip ir gyvenam, merija sau, miesto gyventojai sau.

    Reply
  14. Budulis

    Homobetonikų era Klaipėdoje! Tuoj visą Klaipėdą išbetonuos! Reikia paskaičiuoti kiek liko laisvų plotų betonavimui! Pergalė betonuotojams! To tik ir laukė bendru sutarimu. Biznis yra biznis! … 😀
    Su Grubliausko palaiminimu Klaipėdoje neliks nei medžių nei žalių plotų. Po keturių metų bus galima „kartuves” miesto centre atitinkamai panaudoti… 😀

    Reply
  15. konservatoriai

    smagu dabar admin direktorių pasitvirtinti rusų aljanso žmogų? 🙂 gal net naujai teikiamas, nes juk ir patirties turės 🙂

    Reply
  16. Inga

    Nu ir kas kad atleido, visas poligonas liko gi… 😀
    Meras kuprą lenks konservoms… Taigi taip ar taip vyks ta plėtra, tarša, sveikinam tada su proveržio pradžių pradžia!!! Neliks nei Girulių miško nei Smiltynės bus betonai, gelžbetoniai stikloidai ir dykynės… Bet kai kam iš to dar daugiau išpamps piniginės! O kvaileliai sau galvos, kad dar turi įtakos kokios… Bendruomenėms kauliuką juk numes, ir kaip šunys bus patenkinti, laukdami komandos – Fas! Skaldyk ir valdyk metodą žino juk visi, tam kad liaudis būt rami, o sistema toliau sau tęsiasi… Demokratijai vaidinti bendruomenininkai reikalingi!… 😀 Na už cirkus dėkui jums labai! Liaudžiai tinka ir patinka, kaip matyti, cirkais liaudis gerai minta! Tai maitinkit liaudį taip toliau ir gyventi bus geriau! Liaudis nuolanki ir patikli, naiviai viskuo tiki ir toliau tikės… Dar praeiti 30 metų turės, tik tada tauta atsimerks ir praregės… Ir už beletristiką nebemokės….

    Reply
  17. Klaipėdietė

    Bent darbuotojai minės p.S.Budiną geru żodżiu,kas dabar yra YPAČ reta.Na,o p.Merą kaip miestiečiai ,,myli ” parodė rinkimai iš 130 tūkstančių rinkėjų gavo daugiau nei 25 tūkstančius balsų Ką galvoja visi likusieji – akivaizdu.! Gėda tarybai,kad likus vos kelioms savaitėms parodė savo principingumą ! Ketverius metus viskas buvo OK ?! Juokinate miestiečius ir tiek .Kada viešai paaiškinsite miesto-uostamiesčio gyventojams KRATC-O aferas ir kitus ,,reikaliukus „Savivaldybės valdomose įmonėse ? Miestiečiai TURI TEISĘ ŽINOTI ar TIESA ar MELAS kas yra rašoma tikrai LAISVOJE żiniasklaidoje ?

    Reply
  18. Anonimas

    Dūdorius apgailėtinas, pats nieko nedirba ir kitiems trukdo.

    Reply
    • viskas

      po šito žingsnio jo saulelė vakarop…jokios pagarbos, jokio prestižo…

  19. Birutė

    Tai buvo puikus, direktorius, su visais buvusiais lyginant – nuostabiausias…. Lieka puikus žmogus, kažkuriam kolektyvui bus nuostabus vadovas.

    Reply
  20. sukvietejas

    Sukviete moteris i Show su taure ir gelemis LOL juokinga ir komiska

    Reply
    • Anonimas

      Darbuotojai atėjo nuoširdžiai palaikyti direktorių, kuris yra geriausias Klaipėdos istorijoje. Nors buvo sulaukta grasinimų, kad tie, kurie ateis, rizikuoja savo darbo vieta, jie vis vien atėjo. Ir tai pasako viską!

  21. zigmensijus

    Super, sveikinu, teisybe laimejo! Tikiuosi atsauks isakyma, kuriuo Budinas miesta pardave uostui.

    Reply
    • Anonimas

      Asile, nieko nesupranti, tai patylėk, nes uostas, jeigu vyriausybė norės, plėsis be jokio miesto valdžios ar jurgilevičienių sutikimo. O bendrojo plano koncepcija bent sumažina uosto plėtros galimybes, nes priimant sprendinius, po to uostas nebeturės kaip į tas vietas įlįsti.

  22. Vietinis

    Išverstaskūriai politikai… Gėda. Merą ir jo šaiką visad atsiminsim kaipo tokius..

    Reply
  23. klaipedskas

    Neįtikėtina drąsa – atleido likus dirbt savaitei iki kadencijos galo. Galėjo tokį „proveržį” demonstruot visus keturis metus.

    Reply
  24. Jolanta

    Apgailėtinas cirkas :). Šaunuolis Budinas!

    Reply
  25. o kodėl Maryničiui

    Ar Grubliauskas taip atidirba už aljanso palaikymą rinkimuose? Visam laikui čia jis pasidarė sau atvirą žaizdą ir kerštautojo įvaizdį.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This