Vaikų vasaros stovykloms Klaipėdoje – vis daugiau pinigų

Miestas, Svarbu

Daugiau nei du mėnesius namuose dėl karantino priversti mokytis vaikai bent pailsėti galės vasaros stovyklose. Klaipėdos savivaldybė jų organizatoriams šiemet numatė skirti 120 tūkst. eurų.

Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai trečiadienį pritarė tvarkai, kaip atrinkti ir dalinai finansuoti vaikų vasaros poilsio programas. Šią tvarką ketvirtadienį dar turės patvirtinti miesto taryba.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, nauja tvarka buvo rengiama dvejus metus. Ji buvo aptarta ir Vakarų Lietuvos tėvų forume, ir Šeimos bei Švietimo tarybose.

„Pastabų ir įvairių pasiūlymų buvo, esame už juos dėkingi, nes dabar tas tvarkos aprašas yra daug aiškesnis ir suprantamesnis, aštrios problemos eliminuotos“, – teigė L. Prižgintienė.

Šioje tvarkoje numatyta ir tai, kaip bus sudaryta ekspertų komisija, kuri vertins pateiktas paraiškas.

L. Prižgintienė pasidžiaugė, jog šiemet miesto biudžete vaikų vasaros stovykloms dalinai finansuoti numatyta 120 tūkst eurų, pernai buvo 100 tūkst. eurų, o 2018 metais – 50 tūkst. eurų.

Komiteto narė Judita Simonavičiūtė domėjosi, ar šią vasarą vaikų vasaros stovyklos tikrai bus organizuojamos, nes nežinia, kiek dar tęsis karantinas.

„Mes šioje tvarkoje nenurodome datų, kada turi būti paskelbtas konkursas. Matome, kad šiemet tikslinga stovyklas organizuoti liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Turime rekomendacijas ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos dėl vaikų poilsio stovyklų organizavimo. Rekomenduojama, kad stovyklos pamainoje būtų ne daugiau nei 15 vaikų, reikia laikytis tam tikrų apsaugos priemonių, kuo daugiau užsiėmimų turėtų vykti lauke“, – kalbėjo L. Prižgintienė.

Naujai tvarkai kritikos turėjo viešosios įstaigos „Plaukimas visiems“ vadovas Germanas Čepas. Jis stebėjosi, kodėl taip skubama patvirtinti naują tvarką.

„Keista, kad jūs nelabai kreipiate dėmesį į administracijos ruošiamus projektus. Jie atnešami paskutinę dieną, diskusijų nebėra, nes skubėsite tvirtinti projektą. Keista, kad Švietimo skyriaus vedėja, žinodama, kad vaikai dėl karantino du mėnesius buvo namie, džiaugiasi, kad stovykloms skiriama 120 tūkst eurų. Požiūris turbūt labai aiškus“, – komiteto posėdyje kalbėjo G. Čepas.

Jis pabrėžė, jog visi viešieji konkursai ir tvarkos turi būti aiškios ir suprantamos, o ši tokia nėra. G. Čepas aiškino, jog klausimų kelia numatomi reikalavimai dėl maitinimo organizavimo, be to, neaišku, kiek pinigų gali tikėtis gauti paraišką pateikusios organizacijos.

„Pinigų skirstymo tvarka neaiški – nei sumos, nei kriterijai. Jei taryboje ši tvarka bus patvirtinta, tai ji tikrai atsidurs teismuose. Prašau tokių sąlygų neruošti ir netvirtinti“, – ragino G. Čepas.

L. Prižgintienė į tokią kritiką reagavo lakoniškai: „Neaišku, nei ką kritikuoja, nei dėl ko kritikuoja. Čia juk dalinis finansavimas, o ne 100 proc. Nesinori viešai aiškintis, bet G. Čepo pastaba apie maitinimo organizavimą yra keistoka, kai nustatėme, kad jo organizacijai skirti pinigai organizuoti maitinimą vaikams buvo panaudoti baltam vynui ir šašlykams“.

Klaipėdos miesto taryba gegužės 28 d. posėdyje patvirtino projektų atranką ir finansavimo skyrimą reglamentuojančius tvarkos aprašus.

1 Comment

  1. Renaldas

    Mokantys ir norintys kažkuo užimti vaikus vasarą ir pretenduojantys gauti savivaldybės pagalbą (max. 7’000 EUR, viso programoje 120’000 EUR), turės atitikti vieną griežtą kriterijų:
    „turi turėti pedagoginį išsilavinimą arba būti išklausę pedagoginių psichologinių žinių kursą, patvirtintą Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2017 m. birželio 28 d. įsakymu Nr. ĮSAK-534, skirtą asmenims, dirbantiems neformaliojo vaikų švietimo mokytoju ar vadovu.”

    Tokio pedagoginių psichologinių žinių programos apimtis – 180 akademinių valandų: 120 kontaktinių akademinių valandų, 60 savarankiško darbo akademinių valandų.

    Kaip suprantu skautai, šauliai, stalo teniso, plaukimo ir aibė kitų būrelių vadovų armija, kuri visus metus užima mūsų vaikus, į šią programą nosies neįkiš:) Abejoju, kad jei pedagogai. Nors, gal visi rado laiko kursams..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras kviečiasi į valdžią prezidentą Germaną Čepą*

Sužinojęs, kad meras pasiūlė prezidentą Germaną Čepą skirti nariu į Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybą, Spyglys nutarė pasidomėti, kas ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Mokslo metų pradžią aplaistė lietus

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Martyno Vainoriaus nuotr. Šiemet uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau nei ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This