Juodkrantės kurorto dienos kviečia į pasakiškas miško maudynes

Regionas

Liepos 3-6 dienomis Neringoje „Gyvas miško pasakas“ seks Juodkrantės kurorto dienos – jau antrus metus vyksiantis renginys šiemet atsigręš į vaikystę ir į mūsų senolių išmintį.

„Karantino laikotarpis mus privertė stabtelti ir susimąstyti, kas esame, kokia yra mūsų istorija. Atsigręžti į dalykus, kurių mums taip trūko, todėl šiais metais paslaptingo žavesio turinti Juodkrantės aplinka taps tiltu į mūsų istoriją ir tradicijas“, – pranešime cituojamas šventės organizatorius Marius Tumšys.

Vienas ryškiausių Juodkrantės kurorto dienų pasirodymų – Lino Adomaičio koncertas.

Jau pirmąją šventės dieną, liepos 3-iąją, marių pakrantėje pradės veikti šventinė mugė, kuri praeivius vilios visų kurorto dienų metu.

Koncertinę programą scenoje, prie mirguliuojančio marių vandens, atidarys „Le Artist“, kitaip žinomo kaip „Slavka Channel“, gatvės teatro pasirodymas, sužavėjęs publiką įspūdingu reginiu ir praėjusiais metais. Tą pačią dieną scenoje pasirodys ir muzikos grandas Steponas Januška kartu su pianistu Arnoldu Jankūnu. Kas vakarą po žvaigždėtu kurorto dangumi vyks DJ pasirodymai.

Liepos 4-ąją, šeštadienį, marių scenoje pabusti ragins Tai-či mankšta, „Laumių šokiai“ bei ypač energinga zumbos treniruotė. Atėjus vakarui lauks Nedos Malūnavičiūtės ir Olego Ditkovskio koncertas, po kurio melancholišką nuotaiką, savo pasirodymu „Triukšmas“, išsklaidys „Taško teatro“ aktoriai.

Trečiąją šventės dieną marių scenoje dalyviai turės galimybę antrąkart išvysti „Le Artist“ pasirodymą, pasiklausyti neseniai solinį albumą išleidusios Eglės Sirvydytės atliekamos muzikos, o Eva Tombak pakvies į jogą, meditaciją bei rašymo dirbtuves „Atia, suskiai“ – mokančias išvaryti nepageidaujamą mintį, „nenuodijant gyvenimo“. Vakare vyks vienas ryškiausių Juodkrantės kurorto dienų pasirodymų – Lino Adomaičio koncertas.

Liepos 6-ąją Tautišką giesmę prie marių scenos Juodkrantė giedos su Klaipėdos universiteto mišriu choru „Pajūrio aidos“ bei jo įkūrėju ir meno vadovu Algirdu Šumskiu. Prieš tai scenoje savo kūrybą dovanos „Lyrikos magistrai“ – muzikinis Adomo ir Akvili duetas.

„Juodkrantės kurorto dienose mes tarytum atsigręžiame į kurorto „aukso amžių“ ir peržvelgiame, kas buvo aktualu prieš šimtą metų, džiaugiamės atradę tas pačias vertybes, kurios anuomet buvo svarbios, o mums jau lyg ir primirštos, bet vis taip pat aktualios. Šventėje susipina meno ir gamtos terapija, pabrėžianti Juodkrantės savitumą ir neišsemiamą praeities kultūros lobyną. Sveikas gyvenimo būdas, santykis su gamta – sielos atgaiva, kuomet gali skirti betarpišką laiką savo šeimai ir susitikimui su pačiu savimi gryname ore, ramybėje, unikalioje gamtos vietoje… Tai vienas iš svarbiausių kurorto dienų šventės tikslų.“ – mintimis dalinosi Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro direktorė Sonata Vaitonienė.

Visoje marių pakrantėje keturias dienas vyks poi edukacijos, teatrų pasirodymai, kvėpavimo terapija, kaukių kūrimo bei vainikų pynimo dirbtuvės. Norintys taip pat galės išbandyti šeimoms pritaikytas vandens pramogas – Kuršių mariose pasisupti irklentėmis.

Šeimoms netruks ir kitų veiklų – vyks šeimų joga, „Taško teatras“ ves muzikines dirbtuvėles, skirtas vaikams, tėvai su vaikais galės kartu dalyvauti įvariose edukacijose, dirbtuvėse.

Miško pasakas prikels Raganų kalne vyksiantys užsiėmimai. Šeštadienį bus galima sudalyvauti būgnų rate su Jotvilu Švirinu, rašymo terapijoje su Rolanda Lu bei garso meditacijoje Tibeto skambančiais dubenimis su Aušra Mendele.

Sekmadienį Raganų kalne ir toliau vyks magišką prieskonį turinčios veiklos – sutartinių ratas su Joana, miško terapija su Mila Monk ir kakavos ritualas. Mindaugo karūnavimo dieną Raganų kalne prasidės „Laumių šokiai“ su Laura Gaučyte, kuriuose susipins šokis, kovos menai ir gydomosios technikos. Nors šis užsiėmimas ir vadinamas „Laumių šokiais“, jį vedanti Laura, kviečia prisijungti kuo daugiau vyrų.

„Šie šokiai tikrai skirti ne vien moterims. Pastaruoju metu šią praktiką atranda ir vis daugiau vyrų. Juk esminis jų tikslas – pailsinti protą, aktyviai, o svarbiausia smagiai pajudėti ir sukelti sau džiaugsmo bei pilnatvės bangas. Džiaugiuosi, kad šio šokio kerus, vesdama juos tokioje vietoje, turėsiu galimybę paskleisti dar plačiau“, – sakė L. Gaučytė.

Istorijos mylėtojus turėtų sudominti liepos 3 d. 19 val. Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje vyksianti Klaipėdos universiteto doc. dr. Nijolė Strakauskaitės paskaita „Juodkrantės kurorto – XIX-XX a. fenomenas“. Liepos 4 ir 5 dienomis kviesime pasivaikščioti su gidu po kurorto aukso amžių menantį Juodkrantės vilų kvartalą, prie vilos „Monbijou“ bus surengtas Ritos van Dongen teatralizuotas pasirodymas su šokančiomis suknelėmis „My Flower Dress“.

Kurorto kultūros centre „Taško teatras“ žiūrovams pristatys monospektaklį „Sudie, derintojau“, o charizmatiškasis teatro ir kino aktorius Leonardas Pabedonoscevas Lauko estrados salėje (L. Rėzos 54) surengs patyriminį seminarą „Sakralinės Balio kaukės. Savęs atradimo procesas“. Jame bus kalbama apie susijungimą su savimi, saves įsimylėjimą ir gebėjimą būti savojo gyvenimo kūrėju.

Pajūrio krantai taip pat neliks nuošaly. Smėliu ir jūra Juodkrantės kurorto dienų dalyviai mėgausis edukacijoje „Gintaro gaudymo paslaptys“, o saulę vakarais lydės gydančiais gongų garsais su Linu Švirinu.

Finalinis ir, tikriausiai, vienas ryškiausių šventės akcentų – „Vėjo brolių“ rengiama aitvarų šventė, kurios metu, lyg tikroje vaikystės pasakoje, į Kuršių marių padangę pakils šimtai spalvingų aitvarų. Juodkrantės kurorto dienos kviečia atvykti ir leisti laiką gryno oro kurorte ramybėje ir atsipalaiduojant tam, kad patirtumėte Gyvas miško pasakas.

Šventės organizatoriai ragina nedelsti ir registruotis į programoje pateiktas veiklas svetainėje www.creators.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This