Sulaikė du samanės gamyba ir prekyba užsiimančius vyrus

Kriminalai ir nelaimės

Gavę informacijos, kad uostamiestyje gali būti prekiaujama namine degtine, Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus pareigūnai ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų gamybos pradėjo dar praėjusių metų lapkritį.

Tyrimo metu buvo nustatyta, jog naminė degtinė, įtariama, buvo sandėliuojama Klaipėdos rajone, Ketvergiuose, po to pervežama į Dituvą, prekiauta vietoje, o mažesniais kiekiais vežta ir į Klaipėdą.

Įtarus, kad uostamiestyje naminė degtinė būdavo realizuojama dviejuose Rumpiškės gatvėje esančiuose butuose, praėjusią savaitę uostamiesčio pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du šiomis nusikalstamomis veikomis įtariamus asmenis.

57 metų vyras pareigūnams įkliuvo, kai automobiliu „VW Passat” vežė apie 120 litrų skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą. Be to, atlikus kratą jo gyvenamojoje vietoje Dituvoje, buvo rasta 370 pakelių, kaip įtariama, kontrabandinių cigarečių.

Antrojo, 55 metų vyro namuose Ketvergiuose per kratą buvo rasta apie 60 litrų, įtariama, naminės degtinės, mini aparatas jai gaminti ir 1255 eurai, įtariama, gauti pardavus naminę degtinę. Vyrams skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, o ikiteisminis tyrimas tęsiamas toliau.

Už šią nusikalstamą veiką laisvės galima netekti iki penkerių metų.

INFORMACIJA

Uostamiesčio pareigūnai dėl nusikalstamų veikų, susijusių su stiprių naminių alkoholinių gėrimų gamyba, laikymu ar realizavimu 2020 m. pradėjo du ikiteisminius tyrimus, 2019 m. – vieną. Visoje Klaipėdos apskrityje dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų 2020 m. buvo pradėti 29, 2019 m. – 34 ikiteisminiai tyrimai. Daugiausia jų pradėjo Plungės rajono pareigūnai – 2020 m. – 9, 2019 m. – 23, Klaipėdos rajono – 2020 m. – 12, 2019 m. – 2, ir Rietavo – 2020 m. – 4, 2019 m. – 3 ikiteisminius tyrimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This