Klaipėdos senamiestį užplūs statybininkai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos senamiestyje jau netrukus prasidės intensyvūs gatvių remonto darbai. Rugsėjį numatoma pradėti keturių gatvių rekonstrukciją, šiek tiek vėliau – ir Žvejų gatvės.

Po rekonstrukcijos septynios senamiesčio gatvės taps patogesnės ir pėstiesiems, ir vairuotojams. Martyno Vainoriaus nuotr.

Senamiestyje atnaujinimo darbai numatomi Daržų g. (nuo Pilies iki Aukštosios g.), Sukilėlių g. (nuo Daržų iki sankryžos su Turgaus g.), Teatro g. (nuo Žvejų iki Turgaus g.), Vežėjų g. (nuo Turgaus iki Daržų g.) ir Žvejų g. (nuo Tiltų iki Pilies g.).

Pirmąsias keturias gatves rekonstruos bendrovė VVARFF, o Žvejų gatvę – įmonė „Kavesta“.

„Rangovai išrinkti, sutartys pasirašytos. Dabar keturiose gatvėje jau vyksta archeologiniai tyrinėjimai ir nuo jų priklausys, kada galėsime pradėti darbus. Norėtume startuoti rudenį. Jei nebus archeologinių netikėtumų, pradėsime rekonstruoti visas keturias gatves, o Žvejų gatvę  šiek tiek vėliau, kai jau baigsis vasaros sezonas, nes šioje gatvėje daug verslo ir turistų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Ketvirtadienį savivaldybėje vyko pasitarimas dėl senamiesčio gatvių rekonstrukcijos, kuriame ir sutarta, kada darbus reikėtų pradėti.

„Žinoma, kad senamiesčio gyventojai ir kiti klaipėdiečiai dėl rekonstrukcijos patirs nemalonumų, be jų statybos neįmanomos. Daugiausia problemų gali kelti parkavimo klausimai, nes labai sumažės vietų. Automobilius siūlome statyti prie piliavietė esančioje aikštelėje, nes kitos iešeities nėra“, – tvirtino A. Dobranskis.

Gatvių rekonstrukcija turi būti baigta iki kitų metų pabaigos.

Remontuojant gatves, bus sutvarkyta ir erdvė prie Daržų ir Sukilėlių gatvių sankryžos – buvusios „Vydūno“ mokyklos teritorija.

Šiuo metu dar vyksta pasirengimas kitų dviejų senamiesčio gatvių rekonstrukcijai. Statybų leidimų prašoma Aukštajai g. (nuo Daržų iki Didžiosios vandens g.) ir  Didžiajai Vandens g. (nuo Aukštosios g iki Tiltų g.).

Visoms septynioms senamiesčio gatvėms sutvarkyti prireiks apie 4,5 mln. eurų, bet daugiau nei pusė šios sumos yra europinė parama.

Vykdant darbus, bus atnaujintos gatvių važiuojamosios dalys, šaligatviai: išardytos senos dangos, tinkamai įrengti pagrindai, lietaus nuotekų sistema, šaligatviai pritaikyti judėti specialiųjų poreikių turintiems asmenims, įrengtas apšvietimas, paklotos senamiesčio grindiniui keliamus reikalavimus atitinkančios dangos (dalyje vietų panaudojant esamą dangą). „Visiems po rekonstrukcijos bus tikrai ir gražiau, ir jaukiau, ir patogiau“, – konstatavo A. Dobranskis.

7 Comments

  1. DM

    Super

    Reply
  2. Titas

    Savivaldybei atnaujinamų gatvių ir fasadų atnaujinimą paforsuoti galėtų, žinoma, kartu su gyventojų prisidėjimu. Gal visgi atgims Senamiestis pagaliau.

    Reply
  3. +-

    Geras darbas bus padarytas .
    Nes visas senamiesčio paveldo saugomas brukis , privalo būti pritaikytas ir žmonių su negalia judėjimui .
    Bravo . Pagaliau ledas pajudėjo . Lauksime rezultatų.

    Reply
  4. Anonimas

    Įdomu, kaip Lietuva tvarkytųsi, jeigu ne europinių lėšų upės?

    Reply
    • ezys

      Leciau, bet racionaliau, kai pinigu nera tiek daug jie netaskomi i kaire ir i desine

  5. Ramass

    Apmokestins paskutinę nemokamą aikštelę. Šikšniai.

    Reply
  6. a

    klaida tekste, pranešant apie klaidą – error.
    problmeų

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This