Palangos oro uostas pradės dirbti ketvirtadienį

Transportas

Prieš pusantro mėnesio pradėta Palangos oro uosto aerodromo rekonstrukcija baigta: atnaujintas lėktuvų kilimo ir tūpimo, riedėjimo takas, rekonstruotas orlaivių peronas, atnaujintos inžinerinės ir apšvietimo sistemos. Ketvirtadienį, po 45 dienas trukusios pertraukos, oro uostas atnaujins savo veiklą ir priims pirmuosius reguliarius skrydžius.

Antradienį vykusiame oro uosto atidarymo renginyje dalyvavo susisiekimo ministras Marius Skuodis, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, oro uoste rekonstrukcijos darbus vykdžiusios Latvijos statybų įmonės „A.C.B.“ vykdomasis direktorius Armands Svikis ir Lietuvos oro uostų vadovybė.

Susisiekimo ministerijos nuotr.

„Galime patvirtinti, kad visas projektas įgyvendintas preciziškai pagal planą darbų ir laiko prasme. Projekte dirbo daugiau nei trijų šimtų žmonių komanda, kuri veikė kaip laikrodis ir greta to, kad įgyvendino viską laiku ir kokybiškai, sugebėjo užtikrinti tvarų, gamtai bei žmonėms draugišką projektą. Dėkojame Palangos ir aplinkinių rajonų gyventojams už kantrybę ir supratingumą visos rekonstrukcijos metu ir linkime gerų skrydžių “, – renginio metu sakė A. Svikis.

Vienas svarbiausių Palangos oro uosto rekonstrukcijos metu atliktų darbų – beveik 2,3 kilometrų ilgio ir 45 metrų pločio kilimo-tūpimo tako atnaujinimas. Pakeisti viršutiniai asfalto ir giliau esantys išlyginamieji sluoksniai. Viso projekto metu pakeista daugiau nei 200 tūkst. kvadratinių metrų senosios dangos.

Signalinių žiburių sistema pertvarkyta taip, kad taptų efektyvesne ir draugiškesne aplinkai – senosios lempos pakeistos taupiais LED žiburiais. Atliekant šiuos darbus nutiestas maždaug 100 kilometrų ilgio kabelių tinklas ir įrengta daugiau nei 600 naujų žiburių. Teigiama, kad įdiegus šiuos sprendimus, elektros energijos suvartojimas vien tako apšvietimui po rekonstrukcijos turėtų sumažėti maždaug 20 proc. CO2 emisijų mažinimo klausimas rekonstrukcijos metu spręstas pačiame perone diegiant specializuotus orlaivių elektros maitinimo įrenginius (GPU) tam tikrose lėktuvų aikštelėse, po žeme. Pradėjus juos naudoti, Palangos oro uoste daugeliu atvejų nebereikės dyzelinių elektros energijos įrenginių.

Paskutinę savaitę iki Palangos oro uosto atidarymo atlikti įvairūs aviacijos saugos ir saugumo reikalavimų testavimai, kurie svarbūs orlaivių eismui jau atidarius oro uostą. Dieną prieš oro vartų atidarymą, atlikta vadinamoji „šukavimo“ procedūra – detaliai patikrintas visas oro uosto plotas.

Likę rekonstrukcijos darbai bus vykdomi iki 2021 metų gruodžio 1 dienos – procesai vyks jau veikiančiame oro uoste ir įprastoms procedūroms nebus trukdoma.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This