Klaipėdos liberalai – už partijos išsaugojimą (1)

Politika, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2017-10-27

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus nariai penktadienio vakarą susirinko  į visuotinį susirinkimą.

„Partijoje daug disonanso, bet norisi pradėti kalbėti bendru balsu. Šitas surinkimas vyksta pačiu geriausiu metu, galime aptarti viską, kas vyksta. Nors kartais situaciją žiniasklaida ir nušviečia tendencingai, bet tai rodo, kad liberalios idėjos rūpi. Labai svarbu diskutuoti, kad vyksta Lietuvoje, kas vyksta partijoje”, – sakė susirinkime dalyvavęs klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas.

Partijos skyriaus pirmininkas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasiūlė visą susirinkimą koncentruoti ne į ataskaitas ir planus, o į „egzistencinius klausimus”, suformuoti poziciją būsimam partijos Tarybos posėdžiui ar suvažiavimui.

„Į mus daug kas žiūri, turime būti labai atsakingi priimdami sprendimus. Galimybių yra įvairių, reikia pasirinkti kelią, kuris įtikintų ir mus, ir liberalias idėjas palaikančius žmones”, – sakė V. Grubliauskas.

Partijos nariai pritarė jo pasiūlymui miesto Tarybos frakcijos ir Savivaldybės administracijos direktoriaus ataskaitų svarstymą perkelti į kitų metų vasarį planuojamą susirinkimą. Jame taip pat būtų renkamas skyriaus pirmininkas, sprendžiami kiti personalijų klausimai.

Kokios diskusijos surinkime vyksta toliau kol kas sužinoti nepavyko, nes „Atviros Klaipėdos” žurnalistą V. Grubliauskas geranoriškai paprašė palikti salę, nes, anot jo, norisi itin atviros diskusijos bei pažadėjo komentarą suteikti vėliau.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, meras pirmiausia su partijos skyriaus kolegomis pasidalino mintimis apie prieš praėjusį miesto Tarybos posėdį susidariusią situaciją, kai koalicija neteko 7 balsų, kurių verkiant reikėjo norint patvirtinti naujas, didesnes vandens kainas. Esą trys partneriai pareiškė, jog per posėdį kritikuos tokį sprendimą lyg būtų opozicijos atstovai, o Rusų aljansas nusprendė iš viso neiti į posėdį. Tad dabar esą reikia ir toliau nusiteikti gyventi su tokia politine realybe.

„Kone vienbalsiai visi įgaliojo skyriaus atstovus Tarybos posėdyje išsakyti mūsų poziciją, kad Klaipėdos liberalai nemano, jog LRLS reikia uždaryti ir išsiskirstyti ir apie naujo politinio darinio kūrimą niekas nekalbėjo ir to nesiūlė”, – vėliau informavo meras.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Klaipėdos liberalai – už partijos išsaugojimą” komentarų : 1

  1. Laimonas parašė:

    Viskas bus gerai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Liberalai kandidatų sąraše pastumdė klaipėdiečius

Liberalų sąjūdis antradienį patvirtino galutinį kandidatų į Seimą sąrašą bei programos gaires. Sąrašo lyderė – partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Taip ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This