„Neptūnas” suka taikos keliu

Svarbu, Temos
Avatar photoMartynas Vainorius
2018-02-14

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį patvirtino VšĮ „Neptūno krepšinio klubas” ir buvusio uostamiesčio ekipos žaidėjo Arno Butkevičiaus taikos sutartį.

Neseniai „Neptūno” direktoriumi pradėjęs dirbti Vilius Sukonas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad taikiai bandoma baigti ir kitas bylas, tarp kurių – ir procesas su buvusiu klubo vadovu Osvaldu Kurausku.

Apsidraudė nuo bylos

Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Olga Sadovskaja informavo, kad A. Butkevičiaus ir „Neptūno” byla buvo nagrinėjama Civilinio proceso kodekso 579–582 straipsniuose nustatyta tvarka, tad teismo pirmininko patvirtintomis taisyklėmis jos nutartis yra viešai neskelbiama. Aiškus tik jos sprendimas – patvirtinti taikos sutartį.

Facebook/Neptūnas nuotr.

V. Sukonas „Atvira Klaipėdai” sakė, kad šia taikos sutartimi buvo susitarta dėl neišmokėto atlyginimo A. Butkevičiui.

„Teisme buvo patvirtinta sudaryta taikos sutartis, kuria buvo sutarta išmokėti kelių mėnesių atlyginimą – skolos vilkosi dar iš praėjusio sezono. Buvę vadovai nieko nedarė, tai būtų atidavę mus į teismą. Norėdami išvengti papildomų išlaidų klubui sudarėme taikos sutartį ir pasitvirtinome ją teisme”, – sakė klubo direktorius.

Anot jo, suma „nemaža, už kažkiek mėnesių nesumokėto atlyginimo”.

Pernai gruodį įvykęs netikėtas A. Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno perėjimas iš „Neptūno” į „Lietuvos ryto” ekipą buvo sukėlęs didžiulę emocijų bangą, kuri, ko gero, tapo ir viena iš klubo savininkų pasikeitimo priežastimi.

V. Sukonas sakė, jog klubas dar turi nemažai bylų, bet tvarkosi.

Sausio 8-ąją visuomenei prisistatydamas naujasis klubo savininkas,  žuvies srityje besidarbuojantis verslininkas Sigitas Ambrazevičius, kalbėdamas apie ieškinius teigė, kad su visų jų autoriais tikisi „geranoriškai susitarti, kad ieškiniai būtų kuo greičiau numesti nuo komandos“.

Susitarimą pasiekė, laukia teismo palaiminimo

„Su Kurausku bus taikos susitarimas. 50 procentų jis kažko nusibraukė, 50 klubas”, – apie Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamą bylą dėl galimo neteisėto buvusio klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko atleidimo sakė V. Sukonas.

Pirmosios instancijos teisme O. Kurauskas buvo pasiekęs pergalę.  Jis į darbą negrąžintas, bet jam klubas turėjo sumokėti kompensaciją – 4 mėnesių vidutinį atlyginimą (15 866,76 Eur). Vieno mėnesio sumą įpareigota išmokėti nedelsiant. Taip pat O. Kurauskui  buvo priteista atlyginti bylinėjimosi išlaidas – 2 163,47 Eur iš klubo savininkų (Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubo „Neptūnas“) ir 2 804,47 Eur iš atsakovės – VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“.

O. Kurauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad yra pasiektas taikus susitarimas ir jis pateiktas teismui tvirtinti.

„Pateikėme teismui taikos sutartį, visos pusės pasirašė. Yra kompromisinis variantas. Žmogus, kuris tapo savininku, seniai man pažįstamas, aš jį ateidamas į „Neptūną” atsivedžiau. Be jokių emocijų, be nieko buvo pripažinti negeri dalykai, kaip buvau atleistas ir man to pakako. Užteko gero abipusio pokalbio. Neliko jokių reikalavimų ar dar kažko”, – sakė O. Kurauskas.

Anot jo, taikos sutarties projekte yra sąlyga, kad iki metų galo jam būtų išmokėta dviejų vidutinių darbo užmokesčių kompensacija.

Pats O. Kurauskas dar buvo pradėjęs ir bylą, kurioje prašė iš klubo priteisti galimą skolą – apie 15 000 eurų. Ji esą susidarė, nes trūkstant apyvartinių lėšų direktorius neva skolindavo pinigus klubui iš savo asmeninių lėšų.„Neptūnas“ šioje byloje buvo pateikęs 9 256 Eur priešieškinį ir jo atstovai tvirtino, kad ateityje reikalavimai gali tik didėti. Buvę klubo savininkai tvirtino, kad O. Kurauskas klubui esą galimai padarė 1,3 mln. eurų žalą. Teigta, kad Mokesčių inspekcija neturi duomenų už 2012-2015 metus, kokios buvo suteiktos paslaugos klubui, kad už jas buvo sumokėta tokia suma vienai agentūrai.  Dėl to buvo kreiptasi ir į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, tačiau ji kol kas nepaskelbė apie kokią nors proceso baigtį.

Buvęs „Neptūno” klubą valdžiusios asociacijos valdybos prezidentas Artūras Jakubauskas vykstant svarstymams dėl klubo ateities buvo pareiškęs, kad klubą galbūt siekiama perimti dėl to, kad nebebūtų aiškinamasi dėl O. Kurausko veiklos.

„Perims, uždarys šį klubą, atsidarys naują pagal tą pačią licenciją ir dings visi ieškiniai“, – tada sakė jis.

Naujų dalininkų bus?

Sausio pradžioje S. Ambrazevičius tikino, kad šimtaprocentiniu komandos savininku bus tik laikinai. Esą turėtų prisijungti 5-6 iki šiol didžiaisiais rėmėjais buvę verslininkai, kurių jis tada dar neįvardijo. Verslininkas taip pat  tikėjosi, kad komandos dalininku taps miestas, taip, kaip yra „Lietuvos ryto“ krepšinio klube.

Klubo direktorius V. Sukonas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad „rytoj bus registruojami naujieji įstaigos įstatai”.

„Ir tada pradėsime dalių perleidimus verslininkų grupei. Kai tik bus padaryta kažkas daugiau iškart bus pateikta informacija ir žiniasklaidai. Darbais, o ne žodžiai viską norime parodyti”, – sakė jis.

Žymos: | | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė nepilnametei narkotikus pardavusį klaipėdietį

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 30-metis klaipėdietis pripažintas kaltu dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiui. Vyrui paskirta ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teisėją apykoję sviedęs panevėžietis bus teisiamas Klaipėdoje

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose bus nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas panevėžietis kaltinamas demonstravęs nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, ...
2024-07-04
Skaityti daugiau

ELTA

Prezidentas vetavo įstatymą dėl Klaipėdos apylinkės teismo

Prezidentas Gitanas Nausėda grąžina Seimui iš naujo svarstyti įstatymo pataisas dėl teismų reformos. Seimas praėjusią savaitę priėmė įstatymų pataisas, kuriomis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This