Intriga politinėje Klaipėdos arenoje?

Nuomonės

Politinėje Klaipėdos arenoje, apie kurią velniškai prastai tyli ir begaliniai nenori rašyti Klaipėdos politologai bei apžvalgininkai, formalizavosi naujas jungtinis personažas – Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją (KIDE).

Šiuo doru, bet stipriai griozdišku užvadinimu jau ne kartą savo vardą pavardę prie nevienareikšmiškai vertinamų tekstų Klaipėdos ir uosto plėtros temomis puošė klaipėdietis Linas Andronovas. Šie jo tekstai portale „Atvira Klaipėda” veiksmai viešojoje mūsų miestelio erdvėje bei feisbuke jau ne kartą stipriai kando mūsų miestą valdančių ir uosto vadovų kantrybę. Tad bandyti teigti, kad politinė KIDE premjera yra nelaukta ir netikėta – būtų nevėkšliška.

Likus nepilniems metams iki Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ir mero rinkimų prie rinkiminės kampanijos starto linijos oficialiai stoja naujas dalyvis.

Tik ar tikrai NAUJAS?..

KIDE, Puteikių politinės šeimynos ir Puteikius lydinčių violetinių Virginijos Jurgilevičienės piketuotojų, bendradarbiaujančių su prokremlišku Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariu Viačeslavu Titovu, elektoratas daugiau mažiau – tas pats. O ir jų visų tikslas yra vienas – užbaigti Klaipėdos liberalų epochą.

Šiandien, žinia, dar tik galima spėlioti, ar KIDE Klaipėdos savivaldybės ir mero rinkimuose dalyvaus savarankišku komitetu, ar kooperuosis su Puteikiais, kurių sprendimai taip pat nėra aiškūs. Lygiai taip galima spėti, kad KIDE bando dairytis sau palankios elektorato dalies tarp oponuojančių Klaipėdos libams, bet nepatenkintų Puteikienės politiniu isteriškumu.

Šioje priešrinkiminių politinių žaidimų košėje kyla daug klausimų. Pavyzdžiui, ar Linas Andronovas supranta, kad žaisti raudonų kiniečių korta, kalbant apie giliavandenį Klaipėdos uostą, yra kiek juokinga. Lietuva – NATO narė – įsileistų raudonus JAV konkurentus į Klaipėdos uostą?

Kažkuo šis šiandieninis žaidimas dėl Klaipėdos uosto plėtros primena oponentinio griausmo laikotarpį, nukreiptą prieš Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą. Perdėm daug sutapimų. Toks įspūdis, kad vienas ir tas pats scenaristas iš rytų.

Bėda ta, kad tokioms legendoms rastis palankią terpę kuria patys Klaipėdos uosto ir miesto vadovai, perdėm kukliai užsiimantys miestiečių – ypač uosto veiklos zonoje gyvenančių Vitės, Melnragės etc.– rūpestėliais. Gi nupirkti bilietus paskiriems bendruomenių vadovams į Rusijoje vyksiantį futbolo čempionatą – nėra išeitis.

Tačiau visuose šiuose politiniuose dar net ne priešrinkiminės kampanijos žaidimuose mane kiek šokiruoja Klaipėdos liberalų pozicija. Viešojoje erdvėje savo tylėjimu Klaipėdos liberalai bando piešti, kad mūsų mieste tiesiog neegzistuoja jiems oponuojanti ir gerai organizuota jėga, todėl bele kokiems andronovams ir puteikiams nėra prasmės atsikirtinėti.

Na, o Lietuvą bandančių reguliuoti konservatorių Klaipėdoje neregime visiškai. Šešėlis. Iš konservų Klaipėdoje liko tik dorai tautiškas šešėlis.

                                                                                                                                                                                                    Arūnas Marčauskas

P.S. Turite kitokią nuomonę? Norite aktyviai diskutuoti apie uostamiesčio politiką? Junkitės prie „Atviros Klaipėdos” grupės „Facebook” tinkle „Klaipėdiečių dialogo tinklas”. Plačiau apie ją galite paskaityti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos prioritetas - smarvė*

Spyglys negali nepritarti visų sričių žinovės, aktyvistės, visuomenės veikėjos ir žymios politologės Virginijos Jurgilevičienės mintims, išsakytoms iš Klaipėdiečių tribūnos ketvirtadienį ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This