Palaimino papildomas milijonines išlaidas

Miestas, Svarbu

Nepaisant ankstesnių diskusijų, po svarstymo Kolegijoje į miesto Tarybos posėdį atkeliavęs Klaipėdos miesto savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos plano pakeitimo projektas sulaukė politikų pritarimo.

Jame jau numatomas ir klausimų keliantis dvigubai didesnis finansavimas Žolynų kvartale suplanuotai naujai Šimtmečio mokyklai, ir papildoma finansinė injekcija stringančiam Dangės skvero rekonstrukcijos projektui, ir regioninio stadiono projekto procedūros.

Savivaldybės administracija savo išplatintame pranešime akcentuoja būtent šį objektą.

Regioninis stadionas yra suplanuotas šalia Palangos plento, priešais prekybos centrą „Ermitažas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Savivaldybės taryba pritarė, kad būtų organizuojamas architektūrinis konkursas, o po to rengiamas techninis stadiono projektas. <…> Anot Klaipėdos mero, niekam neturi kilti nė menkiausios abejonės apie stadiono svarbą ir reikalingumą”, – rašoma pranešime.

„Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo pirmojo žingsnio žengimą. Drąsiai ženkime pirmąjį žingsnį ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet matant palaikymo ženklus tiek iš Valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, kad tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Numatoma, kad naujas stadionas galėtų būti statomas sklype tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Klemiškės gatvės ir Palangos plento. Galimybių studijoje siūloma projektuoti UEFA IV kategorijos reikalavimus atitinkantį ir 8-10 tūkstančių žiūrovinių vietų stadioną, kartu siūloma įrengti lengvosios atletikos aikštyną, dengtą sporto salių kompleksą. Planuojama, kad projektą būtų galima įgyvendinti etapais: 2018-2020 metais būtų parengta techninė dokumentacija, toliau, iki 2024 metų vyktų stadiono su dengta treniruočių aikšte ir reikalinga inžinerine bei susisiekimo infrastruktūra statybos, o iki 2028 metų būtų įrengta visa kita siūloma infrastruktūra. Preliminarias skaičiavimais, stadiono bei jam reikalingos infrastruktūros įrengimas gali kainuoti apie 30 milijonų eurų, o projekto įgyvendinimas, įrengiant ir kitą siūlomą infrastruktūrą – apie 40 mln. eurų.

Tuo metu miesto Tarybos posėdžio metu opozicijos atstovai labiausiai akcentavo dvigubai pabrangusį Šimtmečio mokyklos projektą ir Dangės skvero rekonstrukcijos projektavimo peripetijas.

„Už 12 milijonų galima pastatyti tris normalias mokyklas, kaip Suomijoje. Juk bendruomenė iš anksto perspėjo apie visiškai nelogiško tokio nepalankaus sklypo pasirinkimą. Negi nebuvo žinoma apie jame esantį didžiulį šilumos mazgą, per kurį tiekiama šiluma ir ligoninėms? Kieno sklypas yra už mokyklos, kuriam sutvarkote visą infrastruktūrą?”, – klausė Nina Puteikienė.

Jau anksčiau kita miesto Tarybos narė Lilija Petraitienė buvo pareiškusi esą žinanti, kad čia yra prisidėjusios ir „gauruotos rankos“ – neva kažkas pasistengė, kad mokykla atsirastų būtent čia ir tuo pačiu būtų pakloti visi reikiami inžineriniai tinklai.

Opozicija taip siūlė nenumatyti Strateginiame plane papildomo 50 tūkst. eurų finansavimo nemažai klausimų keliantiems Dangės skvero rekonstrukcijos projekto parengimo darbams.

UAB „Tau projektai” vizualizacija

Savivaldybės administracijos atstovai aiškino, kad tiek papildomų lėšų reikia ne dėl to, kad bankrutavo pagrindiniu rangovo jungtinės veiklos partneriu buvusi bendrovė „Hidrostatybos projektai”, o dėl to, kad dar pernai gegužę buvo užsakytas papildomų objektų projektavimas – esą reikėjo įvertinti darbus avarinės būklės krantinėse, suprojektuoti video kameras, gėlių laistymo sistemą, riedutininkų aikštelę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This