Pievų Tako daugiabutis: procesas juda

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos regioninė architektūros taryba, aplinkinių gyventojų prašymu įvertinusi verslininkų norą Pievų Tako g. 36A sklype statyti devynaukštį daugiabutį, pateikė penkias nepalankias išvadas, tokio objekto projektavimo procesas toliau juda į priekį.

Pretenzijų Savivaldybei dėl itin greito pritarimo projektiniams pasiūlymams turėję tokiems planams nepritariantys gyventojai dabar mano, kad jų interesus ignoruoja ir Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT). Tačiau pastarosios atstovai teigia viską darantys pagal taisykles.

„Atvirai Klaipėdai” gyventojai pranešė, kad NŽT raštą su prašymu per 10 dienų pritarti ar nepritarti Pievų Tako g. 36A sklype esančio pastato rekonstrukcijos į daugiabutį projektui gavo vienintelio gretimo sklypo – Herkaus Manto g. 37 naudotojas. Jei per 10 dienų nepateikiamas joks atsakymas, tai traktuojama kaip sutikimas.

„Liūdniausia tai, kas šio sklypo naudotojas sutikimą turi duoti remdamasis ištrauka ir projektinių pasiūlymų, kuriame matoma maža detalė su garažu, automobiliais, nėra jokio aiškinamojo rašto (žr. iliustraciją – autor. past.). Gavus tokią medžiagą reikia būti labai geru specialistu, kad suprastum, ko tavęs prašo ir kas čia bus”, – į biurokratines vingrybes atkreipia dėmesį gyventojai.

Žmonės taip pat stebisi, kad NŽT Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimvydas Gaudiešius nusprendė tokią užklausą siųsti tik minėtojo sklypo naudotojui ir ignoravo Herkaus Manto g. 33 ir J. Janonio g. 3 sklypo naudotojus.

Anot gyventojų, jiems buvo paaiškinta, kad yra išlaikomi norminiai atstumai tarp pastatų, taip pat, kad J. Janonio g. 3 namo sklypo savininkai neturi nė vienos užregistruotos sklypo nuomos sutarties.

„Manome, kad UAB „Progresyvūs projektai” ir projekto vadovė, UAB „Saulėgauda” įgaliotas asmuo Danutė Zubavičienė toliau naudojasi situacija ir procedūrų išmanymu. Ji puikiai supranta, kad niekur neaprašyta, kad negalima prašyti sutikimo kitu keliu iš gretutinių sklypų savininkų. Nėra parašyta su kuo derinti, kokio turinio ir kiekio medžiaga turi būti pateikta NŽT. Ji nusprendė kurio savininko prašyti, kaip pateikti informaciją. Manome, tokiu būdu žongliruojant informacija daug ką galima sutvarkyti, suderinti ir gauti pritarimus”, – rašoma gyventojų laiške „Atvirai Klaipėdai”.

NŽT Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus vyriausiasis specialistas R. Gaudiešius „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad sprendimą siųsti užklausimą tik vieno gretimo sklypo naudotojui priėmė vadovaudamasis taisyklėmis.

„Jose labai aiškiai parašyta, į ką reikia kreiptis. Tačiau tai netrukdo ir kitiems gretimų sklypų naudotojams raštu pareikšti savo nuomonę. Priimant sprendimus, į ją irgi būtų atsižvelgta”, – tikino specialistas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Teismas gerokai nuskausmino Vacį Lekevičių

Buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius, jau keletą metų turintis reikalų teismuose, sulaukė dar vieno jam nepalankaus sprendimo. Šįkart pirmos ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This