Slengiuose jau renkami parašai dėl atsiskyrimo

Regionas, Svarbu

Rugpjūčio pabaigoje Klaipėdos rajono savivaldybėje užsiregistravusi iniciatyvinė grupė jau gavo parašų rinkimo lapus, kuriuose šio kaimo gyventojai gali išreikšti pageidavimą, kad būtų surengta oficiali apklausa dėl Slengių  prijungimo prie Klaipėdos miesto.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi palaikantieji prisijungimą prie Klaipėdos miesto kviečiame šį penktadienį, rugsėjo 7-ąją, nuo 16 iki 18 val. prie Slengių „Rimi” parduotuvės paremti tokią iniciatyvą savo parašais.

„Jūsų parašų dėka Vyriausybė organizuotų visuotinę Slengių gyventojų apklausą, kurioje patys gyventojai pasirinktų kuria kryptime eisime”, – teigia iniciatyvinės grupės atstovai.

Akcentuojama, kad pasirašyti galima tik vieną kartą ir tai gali padaryti tik Slengiuose gyvenamąją vietą deklaravę žmonės.

Teigiama, kad gyvenvietės „Svajonių krantas“ gyventojai balsuos atskirai savo kvartale.

Kaip „pliusus” po galimo prisijungimo prie Klaipėdos iniciatyvinė grupė mini geresnį susisiekimą su miestu, nes turėtų kursuoti miesto autobusai.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Gintaras Neniškis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad tokie teiginiai nėra laužti iš piršto.

„Dabar į Slengius kursuojantis priemiestinis autobusas priklauso II bilietų tarifų zonai, tad slengiškiai už keliones turi mokėti brangiau nei važiuojant tik mieste. Nors ir dabar ten yra gana neblogas tvarkaraščio intensyvumas, tačiau miestui ir priemiesčio tvarkaraščiams yra taikomi skirtingi reikalavimai ir Slengiams tapus miestu iš tiesų jie būtų peržiūrimi”, – teigė G. Neniškis.

Tarp pranašumų tapus miestiečiams iniciatyvinė grupė minimi ir tai, kad „automatiškai šeimoms atsiranda teisė vaikus leisti į Klaipėdos darželius ir mokyklas”. Žinia, šiuo metu Slengiuose esanti mokykla nesugeba patenkinti viso poreikio.

Tarp minusų iniciatyvinė grupė minimi tik tai, kad reikėtų mokėti didesnį civilinės atsakomybės (automobilio) draudimo mokestį. Esą jis padidėtų tik apie 10 Eur per metus. Tačiau, Slengiams tapus miesto dalimi, gyventojams reikėtų mokėti ir šiek tiek didesnę atliekų tvarkymo rinkliavą, jei politikai nenuspręstų kitaip, galėtų išaugti ir žemės mokestis, nors Klaipėdos valdžia kalbėjo apie galimybę šiuo atžvilgiu konkuruoti su rajonu.

Įvykus oficialiai gyventojų apklausai (ji turėtų būti skelbiama, jei to pageidaus bent 10 proc. gyventojų) Vyriausybė dar turėtų klausti rajono ir Klaipėdos miesto tarybų nuomonės, o galutinį sprendimą priimtų Seimas.

Klaipėdos miesto taryba jau yra kreipusis į Vyriausybę, kad prie Klaipėdos būtų prijungtas vadinamasis Kalotės-Purmalių-Žaliojo Slėnio trikampis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This