Uosto direkcijoje įdiegta antikorupcinė vadybos sistema

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad įmonėje įdiegta antikorupcinė vadybos sistema, pagrįsta standarto LST/ISO 37001:2017 nuostatomis.

Palmiros Mart nuotr.

„Susisiekimo ministro patvirtintos kovos su korupcija programos strateginis tikslas yra sukurti veiksmingą, kryptingą ir nuoseklią korupcijos prevencijos ir antikorupcinio švietimo sistemą. Pastaraisiais metais Uosto direkcija yra įdiegusi nemažai antikorupcinių priemonių. Įgyvendinant mums keliamus ir išsikeltus uždavinius ir siekiant didinti tiek visuomenės, tiek partnerių pasitikėjimą, buvo priimtas sprendimas Uosto direkcijoje įsidiegti antikorupcinės vadybos sistemą“, – pranešime spaudai cituojamas Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Teigiama, kad sistema leis laiku nustatyti visuose Uosto direkcijos veiklos procesuose kylančią korupcijos riziką ir, ją įvertinus, parinkti proporcingas ir efektyvias antikorupcines ir kitas kontrolės priemones. Antikorupcinėje vadybos sistemoje didelis dėmesys skiriamas darbuotojų mokymui bei siekiama, kad kiekvienas darbuotojas būtų atsakingas už korupcijos apraiškų užkardymą.

Garsiausia pastarojo meto korupcijos Uosto direkcijoje byla jau buvo nukeliavusi iki Apeliacinio teismo. JO kolegija rugsėjo pabaigoje paskelbė verdiktą, kuriuo atmetė buvusio Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Gedimino Zumaro ir buvusio „Latvijas tilti“ valdybos pirmininko, Latvijos piliečiui Genadijaus Kamkalovo skundus dėl šių metų balandį Klaipėdos apygardos teismo sprendimo.

Šis teismas už kyšio – 5 tūkst. eurų vertės šveicariško laikrodžio „Ulysse Nardin“ bei dar 5 tūkst. eurų, sudėtų į konjako „Hine vintage cognacs“ dėžutę – paėmimą G. Zumarui buvo skyręs 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymą 2 metams. Jam taip pat buvo uždrausta 2 metus dirbti valstybės tarnyboje. Genadijui Kamkalovui buvo paskirta 9415 eurų bauda, tačiau įvertinus vienos paros suėmimą, jam liko sumokėti 9339 eurus.

Savaite vėliau buvo pranešta, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba Klaipėdos apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje A. T., dirbęs Uosto direkcijoje inžinieriumi, kaltinamas kyšininkavimu, dokumentų klastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu, o vienos bendrovės direktorius T. D. – papirkimu bei dokumentų klastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This