Licėjaus byla: po metų tyrimo – paslaptinga tyla

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Suėjus daugiau nei metams, kai tiriama vadinamoji Klaipėdos licėjaus byla, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras nuo visuomenės atsitvėrė tylos siena.

Iki tol noriai ir profesionaliai bendravęs su žurnalistais, Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis pirmadienį į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimą, ar minėtasis ikiteisminis tyrimas nėra nutrauktas, atsakė klausimu: „O kodėl jis turėtų būti nutrauktas?”

Iki tol noriai ir profesionaliai bendravęs su žurnalistais, Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis atsitvėrė tylos siena. Palmiros Mart nuotr.

Prokuroras nei paneigė, nei patvirtino šio spėjimo, griežtai atsisakęs atsakyti ir į kitus žurnalistės klausimus bei ją pasiuntęs pas prokuratūros atstovę, atsakingą už komunikaciją.

Esą yra patvirtintas generalinio prokuroro reglamentas, pagal kurį nuo šiol visą informaciją iš prokuratūros galima bus gauti tik iš prokuratūros komunikacijos specialistų, įprasčiau vadinamų atstovais spaudai.

Atsiųstame formaliame Klaipėdos apygardos prokuratūros komunikacijos specialistės Ignės Rotautaitės – Pukenės atsakyme teigiama, kad „ikiteisminis tyrimas nėra nutrauktas, jis atliekamas”. Prokuratūros atstovė išvardino Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos tyrimas atliekamas  – dėl turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei piktnaudžiavimo.

Atsakyme taip pat teigiama, jog „yra parengti galutiniai pranešimai apie įtarimus dviem asmenims, numatytos ir suplanuotos jų apklausos, po jų bus atliekami baigiamieji procesiniai veiksmai”.

Paprašius patikslinti, kas be licėjaus direktorės Reginos Kontautienės yra antrasis įtariamasis minėtoje byloje, atsakyta, jog „deja, bet šių duomenų pateikti negalime”, nors antrojo įtariamojo pavardės skelbti neprašyta. Neatmestina, jog tai gali būti mokyklos buhalteriją tvarkantis asmuo.

Prokuratūra paslaptimi laiko ir abiem įtariamiesiems skirtas kardomąsias priemones bei tai, kada maždaug byla galėtų pasiekti teismą – į šiuos klausimus atsakymų irgi nesulaukta.

INFORMACIJA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai Klaipėdos licėjaus direktorę Reginą Kontautienę sulaikė praėjusių metų spalio 17 d. Tada skelbta, kad ji įtariama dokumentų klastojimu, svetimo turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu, siekiant asmeninės naudos. Buvo pranešta apie atliktas kratas  bei dokumentų poėmius licėjaus patalpose ir jos vadovės namuose. Skelbta, kad pasinaudodama savo pareigomis direktorė už vadovaujamos įstaigos lėšas pirko baldus, kurie nebuvo naudojami ugdymo įstaigos reikmėms ir buvo pristatyti ne į ugdymo įstaigą, o į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, direktorė 5 mėnesius buvo nušalinta nuo pareigų, ji į darbą grįžo šių metų kovo pabaigoje, jai buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tada prokuroras minėjo, jog įtariamoji geranoriškai bendradarbiauja su teisėsauga, duoda parodymus. Tą patį „Atvirai  Klaipėdai” tvirtino ir į pareigas pavasarį sugrąžinta direktorė, teigusi, jog tikisi „objektyvaus ir nešališko, teisingo sprendimo“.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This