Rengs mitingą už teisę į švarią ir saugią aplinką

Miestas, Svarbu

Asociacijos „Klaipėdos Marių bendruomenė” pirmininkė Ligita Girskienė socialiniame tinkle „Facebook” pranešė, kad jau yra gautas leidimas lapkričio 17 d. nuo 11 iki 14 val. Atgimimo aikštėje surengti mitingą, pavadintą „Už klaipėdiečių teisę į sveiką ir švarią gyvenamąją aplinką”.

„Pakviesti dalyvauti aplinkos ministras, susisiekimo ministras, sveikatos apsaugos ministras, Aplinkosaugos komiteto pirmininkas”, – rašo L. Girskienė.

Rugsėjį į protestą dėl smarvės Sąjūdžio jau rinkęsi klaipėdiečiai dabar planuoja susiburti mitingui Atgimimo aikštėje. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvirai Klaipėdai” ji detalizavo, kad į mitingą jungiasi visos Klaipėdoje veikiančios bendruomenės, taip pat Ketvergių, Toleikių gyventojai.

Panašus protestas jau buvo surengtas rugsėjo pradžioje Sąjūdžio parke.

L. Girskienė sakė, jog gyventojai iki šiol nėra gavę vykdant premjero pavedimą aplinkos ministro įsakymu sudarytos specialios komisijos išvadų. Iš pradžių ši Klaipėdoje rugsėjo gale lankiusis komisija savo išvadas ir siūlymus žadėjo pateikti spalio pradžioje, tačiau vėliau aplinkos ministras Kęstutis Navickas raštu premjerą informavo, kad negavus matavimų ir modeliavimo rezultatų išvadoms parengti reikia ilgesnio termino – iki spalio 23 d.

„Rašto su kvapų modeliavimo išvadomis iki šiol negavome, nes teigiama, jog jas pirmiausia reikia pristatyti merui. Tai numatoma padaryti lapkričio 5 dieną. Tačiau mums žinoma, jog išvadose rašoma, kad kvapai iki Klaipėdos neatsklinda”, – teigė L. Girskienė.

Tačiau minėtajai komisijai vadovaujantis vadovaujantis Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog išvados ir rekomendacijos iki šiol dar nėra parengtos.

„Kalbėjome ir su bendruomenių atstovais, kad jie nori labiau įsigilinti. Vis dar laukiame informacijos ir iš sveikatininkų dėl suminio kvapų vertinimo. Labai norėjome išvadas parengti jau šią savaitę, bet ji tokia keistoka, trumpesnė, tai gali būti, kad jos bus jau tik kitą savaitę”, – teigė V. Auglys.

1 Comment

  1. Marija

    Klaipėda tapo pramoninių įmonių įkaite. Aplinkos ministerijos atstovai išduoda taršos leidimus, neatsižvelgdama į gyventojus. Mūsų mieste padidėję vėžinių, bronchinių susirgimų. Gyventojai padavė prokuratūrai tirti dėl teisės į švarią aplinką kol kas negauna jokių teigiamų rezultatų. Miesto savivalda ekonominiu proveržiu 2030 tikisi susigrąžinti į miestą gyventojus. Kaip jie tai padarys, jei mieste yra tokia situacija? Patys gi gyvena už miesto. Matyt prijungę savo gyvenamą rajoną prie miesto teigs, kad taip susigrąžino dalį gyventojų 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This