Ženklo komisija: bus net trys išvados

Politika, Svarbu

Trims miesto Tarybos nariams, dalyvavusiems Klaipėdos ženklo istoriją tyrusios komisijos veikloje ir ketinusiems parengti atskirąją nuomonę, dėl jos susitarti nepavyko.

Konservatorius Arūnas Barbšys ir visuomeninio komiteto atstovė Nina Puteikienė jau paskelbė savo išvadas, o Algirdas Grublys artimiausiu metu ketina paskelbti savąsias.

„Rašysiu atskirą, man nepriimtina jų nuomonė. Nesutikau su galutine judviejų išvada”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė A. Grublys.

Arūnas Baršys (kairėje) ir Nina Puteikienė patiekė vienas, komisija – kitas, o Algirdas Grublys pateiks dar ir trečias išvadas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Komisiją sudarė jai pirmininkavęs Artūras Šulcas, Vaida Žvikienė, Tatjana Fedotova, A. Barbšys, N. Puteikienė, A. Grublys ir Aldona Staponkienė.

A. Barbšio ir N. Puteikienės išvadų tekstas:

• Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir Klaipėdos miesto Meras yra kolegialiai atsakingi už netinkamo prekės ženklo „Klaipėda laisvu stiliumi“ sukūrimą:

1. 1. Administracija, Sutarties vykdymo metu nustačiusi, jog sukurtas iš esmės naujas prekės ženklas ir parinktas netinkamas pirkimo būdas, Sutarties nenutraukė, ir tuo pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo 17 straipsnio 1 dalies (Perkančioji organizacija užtikrina, kad vykdant pirkimą būtų laikomasi lygiateisiškumo, nediskriminavimo, abipusio pripažinimo, proporcingumo, skaidrumo principų), 17 straipsnio 2 dalies 1 punkto (Perkančioji organizacija turi siekti, kad prekėms, paslaugoms ar darbams įsigyti skirtos lėšos būtų naudojamos racionaliai), 89 straipsnio 5 dalies (Jeigu pirkimo sutarties ar preliminariosios sutarties pakeitimas atliekamas kitais negu apibrėžti šio straipsnio 1 ir 2 dalyse atvejais, tokiam pakeitimui atlikti turi būti atliekama nauja pirkimo procedūra pagal šio įstatymo reikalavimus) nuostatas.

1.2. Administracija, Sutarties I ir II etapo vykdymo metu paslaugos teikėjui – UAB „Alora“ – pateikus atnaujintą prekės ženklą, kurį Įvaizdžio komisija 2017-10-06 ir 2017-10-31 posėdžiuose pripažino kaip netinkamą, iš anksto, be pagrindo, įvykdė Sutarties I dalies 2 punkto susitarimo sąlygas, t. y. sumokėjo UAB „Alora“ už atnaujinto ženklo parengimą 6 655 Eur ir už ženklo naudojimo vadovo parengimą 9 650 Eur.

1.3. Administracija, Klaipėdos miesto Meras bei vicemerai ir kiti Merui pavaldūs darbuotojai nesudarė galimybės visuomenei dalyvauti Klaipėdos prekės ženklo atnaujinimo procese. Visuomenei išreiškus nepasitenkinimą atnaujintu prekės ženklu, Klaipėdos miesto savivaldybės įvaizdžiui padaryta žala. Visi, dalyvavę šiame procese, padarė žalą miesto įvaizdžiui:

Meras Vytautas Grubliauskas nes nesirūpino ženklo atnaujinimo viešinimo procesu;

Kepa (Klaipėda ID, VšĮ), kaip institucija, jos vadovas Simas Simanauskas, nevykdė funkcijų, numatytų patvirtintame Klaipėdos miesto savivaldybės strateginiame plėtros plane;

Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė, Įvaizdžio komisijos pirmininkė, Nijolė Laužikienė, nes neinformavo miesto vadovų apie Įvaizdžio komisijos narių menininkų neigiamą nuomonę apie prekės ženklą. Priimant komisijai sprendimus dėl prekės ženklo, išsiskyrus atskirų narių nuomonei, nebuvo balsuojama;

Vicemerė Judita Simonavičiūtė, mero patarėjas Albertas Barauskas, nes dalyvavo atrenkant ženklą, parenkant meninę ženklo atnaujinimo kryptį, tačiau neatskyrė asmeninės nuomonės nuo atstovaujamos institucijos nuomonės, todėl ženklo autoriai galėjo susidaryti klaidingą įspūdį; 

Vilija Venckutė-Palaitienė, kaip darbų organizatorė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas neužtikrino tinkamo prekės ženklo „Klaipėda laisvu stiliumi“ atnaujinimo procedūrų vykdymo, todėl tarybai siūloma apsispręsti dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Klaipėdos miesto Meras, nesirūpindamas tinkamo prekės ženklo „Klaipėda laisvu stiliumi“ viešinimu, padarė žalą viso miesto įvaizdžiui. Komisija pažymi, kad, pagal Vietos savivaldos įstatymą, Meras privalo rūpintis, kad būtų sudarytos tinkamos prielaidos ir galimybės
gyvenamųjų vietovių bendruomenės narius įtraukti į vietos reikalų tvarkymą.

Komisija siūlo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai priimti sprendimą dėl kreipimosi į teisėsaugos institucijas dėl savivaldybės biudžetui padarytos materialinės žalos išieškojimo ir miesto įvaizdžio sumenkinimo.

4 Comments

  1. Nikulinui ir jo bendraminčiams

    „Burbulai” augina pasisavinamus pinigus, išpūstas kainas, gerbiamas Nikulinai. Ir jeigu Jūs to nematote, tai gal esate vienas iš tų, kurie ių to gauna finansinę naidą? Suprantu ir poną Grublį- jis buvęs mero , dar tuomečio seimo nario Grubliausko padėjėjas, tai jis jokiu būdu nepritars niekam, kas meta šešėliuką amžinam dūdoriui. Į savivaldybės rinkimus eina tie patys liberalai, susikūrę saU KOMITETĖLIUS, kad tik ir toliau daryti savo makles…. Gėda už aklai balsuojančius tarybos narius, kurie vienas su kitu susisaistę ir visai nedirba nei dėl miesto, nei dėl rinkėjų Jie neori matyti korupcijos…Trakonai ir vėl bėga į rinkimų lektynes masiškai, su uošvėmis, sūnais, marčiomis ir žentais…

    Reply
    • to Nikulinui ir...

      o prie ko čia tas ženklas? man, pavyzdžiui, jis visai gražus.

  2. Brigita

    Tas „bliūdas” Atgimimo aikštėje požeminių garažų vartai bus?… O muzikinio teatro putplasčio renovacijos šiukšliadėžės imitacijos rekonstrukcija tai senamiesčio įvaizdžio dalis?!… Dar ne viskas, pagrindinis akcentas yra „Kartuvės”!!! … 😀

    Reply
  3. Nikulinas

    O kas nustatė, kad miesto įvaizdžiui padaryta žala? Ir kokio dydžio? Gal didesnę žalą daro tokios putiekienės su barbšiais, piršdami savo nuomonę, o taip pat ir meras, ilgai nematęs „negražaus” ženklo ir staiga praregėjęs bei triukšmauti pradėjęs ? Kam pūsti burbulą iš nieko?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl Klaipėdos dramos teatre - tik vieno žanro spektakliai? Padiskutuokim!

Prieš porą savaičių vienas žavingas jaunuolis tarstelėjo, kad Klaipėdos dramos teatras su tokiu repertuaru toli nenuvažiuos. Kadangi esu teatro fanė, ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This