Uosto direkcija: „Skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija”

Uostas ir jūra

Uosto direkcija penktadienį išplatino pranešimą, kurį esą inspiravo „viešojoje erdvėje skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pareiškiame, kad visi investiciniai projektai Klaipėdos uoste yra įgyvendinami skaidriai ir vadovaujantis griežtais, ekonominę grąžą užtikrinančiais reikalavimais. Uosto direkcijos vadovas dėl investicinių projektų vykdymo sprendimo nepriima vienasmeniškai. Sprendimą dėl investicinių projektų vykdymo priima šiam tikslui suformuota komisija. Kiekvieną projektą komisija vertina pagal griežtus ir objektyvius kriterijus – sprendžiama, ar projektas yra finansiškai pagrįstas, atsiperkantis, pelningas ir nešantis naudą Uosto direkcijai, miestui ir valstybei. Taip pat prieš pradedant vykdyti Uosto direkcijos investicinius projektus juos apsvarsto, įvertina ir jiems pritaria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat akcentuojama, kad įmonės valdybai pritarus, investiciniai projektai yra įtraukiami į Uosto direkcijos strateginį veiklos planą, kurį svarsto ir tvirtina Susisiekimo ministerija.

Kartu pabrėžiama, jog 2019–2022 metų Uosto direkcijos strateginį veiklos planą Stebėsenos ir prognozių agentūra įvertino 10 balų iš 10 galimų.

„Uosto direkcija, būdama valstybės įmonė, griežtai atsiriboja nuo bet kokių politinių interpretacijų”, – rašoma pranešime.

Žinia, viešojoje erdvėje įvairių interpretacijų ir svarstymų pasirodė po to, kai paaiškėjo, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) kandidatų sąraše kartu su jo lyderiu, Klaipėdos mero posto siekiančiu Uosto direkcijos vadovu Arvydu Vaitkumi esantys uosto krovos bendrovių atstovai ir su jais susiję asmenys nepagailėjo tūkstantinių aukų partijai, kurias ji galės išleisti šiems savivaldos rinkimams.

Kandidatų sąraše esantis „Kamineros grupės“ akcininkas Arūnas Tuma partijai paaukojo 8 850 Eur. Kitas kandidatas – kompanijai Birių krovinių terminalas (BKT) vadovaujantis Vidmantas Dambrauskas atseikėjo 8 800 Eur.

Po tokią pačią sumą LŽVS skyrė su V. Dambrausku susiję asmenys – pagrindinis BKT akcininkas Igoris Udovickis ir jo sutuoktinė Olga. Dar tiek pat atseikėjo Leonidas Bergeris, vadovaujantis bendrovei „Fertirama“. Jis čia kartu su V. Dambrausku turi po 30 proc. akcijų.

Susiklosčius tokiai situacija susisiekimo ministras Rokas Masiulis ketvirtadienį patenkino A. Vaitkaus prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkimuose kartu su juo ir dar remia politinę kampaniją. Jis taip pat nuo sausio 17 d. išėjo atostogų.

8 Comments

  1. Tikimybė

    Pritariu komentarui ‘Galimybė’ dėl pono Šulco liežuvio.

    Reply
  2. kop

    Patys, t.y. vadovas zinojo kur eina ir su kuo eina, to ir reikejo laukti. O ko dabar tikites, vai vadas politizuoja, o jo istaiga liks nuosali? Juokaujant? Ar galvojat kad visi kvaili? Na ir kas kad ji atostogauja. Gal butu galima suprasti kad kai iseitu, tada gal. O oponentams, noriu ju paklausti, ar taip pat ramiai pateisintumete jai Vaitkus butu liberalas?

    Reply
  3. Virginija

    perskaitai tokį teiginį „nešantis naudą Uosto direkcijai, miestui ir valstybei” ir nesupranti, kokiose fantazijose gyvena kandidatas į merus A.Vaitkus. Miestas nepatvirtindamas miesto bendrojo plano pakeitimų. Tai aiškiai pasakė, jog A. Vaitkaus planai neneša miestui jokios naudos, o tik žalą. Čia nereikia būti dideliam specialistui, TEREIKIA BŪTI KLAIPĖDIEČIU, vaikščiojančiu miesto gatvėmis. Kaip atrodys miestas, gatvės, kai krova padidės 4 kartus? Kaip tomis pačiomis miesto gatvėmis pravažiuos kelis kartus daugiau automobilių, traukinių? Klaipėdiečiai miestą statė 700 metų, o valstiečiai su A. Vaitkumi ruošiasi sunaikinti per kelis dešimtmečius.

    Reply
    • Anonimas

      O pasirodo yra teisingai mastanciu klaipedieciu.

    • Klaipėdietė nuo 1952m

      Gerb.p.Virginija,ar su p.A.Vaitkumi,ar be p.A.Vaitkaus Klaipėda -Lietuvos UOSTAMIESTIS ir niekas iš VILNIAUS klaipėdiečių nelabai klausėsi ir klausysis.Geriau,kad prie miesto vairo būtų żmogus,kuris IŠMANO uosto reikalus ir dirbs ,kad miesto gyventojams ir valstybei būtų geriau.Mażiau pykčio,neapykantos kitokiam pożiūriui ,kitokiai nuomonei,sugebėjimo išklausyti kitus,nes niekas nenori savam miestui blogo.Visuomenininkai gal imtųsi daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimų stabdymo,tai taip pat rimta problema.

    • To Virginija

      Iš kur pas jus tiek pykčio ir neapykantos, ponia Virginija? Aš suprantu, kad jūs esate labai riboto mąstymo žmogus. Tačiau suvokite, kad uostas iš savęs nėra blogis, o visas negatyvas sklinda iš to, kad miesto valdžia niekada nenorėjo kalbėt ir diskutuoti su uostininkais. Jeigu yra problemų, jas galima spręsti. Ir spręsti gali žmonės, turintys kompetencijos. Miesto valdžioje atsiradus uostininkams, pamatysite, daug reikalų išsispręstu į gerąją pusę ir žmonėms naudinga linkme.

  4. Galimybė

    Galėtų KVJUD imtis rimtesnių veiksmų ir patrumpinti Šulcui liežuvį, kad pradėtų jausti ribą.

    Reply
    • Patarlė

      ,,Šuo ? loja -karavanas eina”.Laikykitės,dar ne to sulauksite ,kol nepasibaigs rinkimai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This