Kas ir kodėl šeimininkavo suimto advokato kontoroje?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Dešimčiai parų didžiojoje teisėsaugininkų korupcijos byloje suimtą klaipėdietį advokatą Marių Navicką pasivijo dar vienas keistas įvykis – neįprastas naktinis neva įsilaužimas į jo Klaipėdos centre esančią kontorą.

Ketvirtadienio nakties įvykiai M. Navicko kontoroje primena prastą detektyvą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Advokatūros įgalioto klaipėdiečio advokato Osvaldo Martinkaus, apie tai, kad ketvirtadienio naktį suveikė I. Kanto g. gatvėje esanti kontoros signalizacija, jam pranešė  M. Navicko žmona teisėja Diana Navickienė. Tai atsitiko apie 2.50 val.

Tačiau „įsilaužimo” istoriją pasakoti O. Martinkus pradėjo nuo trečiadienio pavakarę M. Navicko kontoroje vykusios kratos.

„Krata vyko nuo 17 iki 19 val., atėjo du pareigūnai, jie patys išsitraukė raktus iš kišenės, atsirakino abejas duris, atjungė signalizaciją, pasikvietė mane, mes įėjome į vidų ir palaukėme, kol atvedė Marių, prasidėjo krata”, – pasakojo O. Martinkus. Jo teigimu, jis dar pajuokavęs, jog jei pareigūnai žinojo kontoros signalizacijos kodą, turėjo raktus, galbūt jie ras tai, ką jau anksčiau čia patys ir buvo palikę.

„Tai, žinoma, buvo juokas, tačiau jie nieko ir neieškojo”, – teigė Advokatūros įgaliotas asmuo, paskirtas prižiūrėti, kad visi procesiniai veiksmai vyktų teisėtai.

Po to, pasak advokato, prasidėjo keistas „cirkas” – mat paaiškėjo, jog kieme yra TV žurnalistai.

O. Martinkaus teigimu, pareigūnai žurnalistų labai išsigando, ėmė rengti operaciją, siekiant juos suklaidinti, lakstė po kontorą, tai advokatui kėlė ir nuostabą, ir juoką.

O naktį jam paskambino D. Navickienė, mat suveikė kontoros signalizacija. Saugos tarnyba esą pastebėjo, kaip kontoros savininkas ją atrakina ir įeina į patalpas.

„Tačiau kadangi tai nakties metas, jie vis tiek pasiuntė savo ekipažą, kad patikrintų. Ekipažas atvyko per 4 minutes, tačiau jau vietoje buvo policija ir jų  nebeprileido, tvirtindama, kad gautas pranešimas, jog galbūt kontoroje yra padėtas sprogmuo”, – mįslingus nakties įvykius perpasakojo O. Martinkus, turintis savo versiją, kas ir kodėl ketvirtadienio naktį šeimininkavo suimto advokato kontoroje.

Paklaustas, kuo konkrečiai yra kaltinamas M. Navickas, O. Martinkus teigė to sakyti negalįs, tačiau patikino, kad jam pareikšti įtarimai nesusiję nei su korupcija, nei su prekyba poveikiu ar papirkimu.

„Iš principo galima pasakyt tiek, kad jis kaltinamas blogai atlikęs savo, kaip advokato, darbą baudžiamojoje byloje, tai net nesudaro nusikaltimo sudėties”, – teigė  O. Martinkus.

Jis įsitikinęs, jog ir prieš M. Navicką, ir prieš kitą klaipėdietį advokatą Aivarą Surblį šis baudžiamasis persekiojimas pradėtas tik dėl to, kad nepavyko įrodyti A. Surblio kaltės ankstesnėje byloje, kuri šiuo metu atnaujinta.

„Krepšinio varžybos trunka keturis kėlinius, ne vieną, palūkėkim”, – mįslingai pokalbį su žurnaliste baigė žinomas klaipėdietis advokatas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog policija nekomentuoja, dėl ko pareigūnai naktį vyko prie minėtos advokato kontoros. Neatsakyta ir į klausimą, ar dėl tariamo įsilaužimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

1 Comment

  1. Virginija

    Policija ką nori tą ir daro. Mažas esi ir suprasti nieko negali.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslininkaujantis savivaldybės įstaigos vadovas skundžia miesto valdžią

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta byla, kurioje verslu paplūdimyje užsiimančią firmą valdantis biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto sporto bazių ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė dar vieną klaipėdietį advokatą: antrasis išgirdo jau antrą nuosprendį

Panevėžio apygardos teisme apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo du buvę advokatai klaipėdiečiai ir dar 6 asmenys, kurie buvo kaltinami organizavę ir įvykdę prekybą žmonėmis, ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This