Suimti klaipėdiečiai advokatai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Generalinė prokuratūra praneša, jog tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto korupcinių veikų, prokurorai priėmė sprendimus kreiptis į teismą dėl leidimo taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trečiadienį sulaikytiems teisėjams Egidijui Laužikui, Viktorui Kažiui, Valdimarui Bavėjanui, Konstantinui Gurinui, Henrichui Jaglinskiui, advokatams Drąsučiui Zagreckui, Giedrei Cimbolienei, Aivarui Surbliui, Mariui Navickui bei dar devyniems kitiems įtariamiesiems.

M. Navickas suimtas 10 parų, o A. Surblys – 14-ai.

Vakare pranešta, kad M. Navickas suimtas 10-čiai, o A. Surblys – 14-ai parų. Panašiems laikotarpiams suimti ir dalis teisėjų, nors prokurorai norėjo ilgesnių įkalinimų.

Suimtieji įtariami padarę apysunkius ir sunkius nusikaltimus bendrininkaujant ir veikiant organizuotose grupėse. Pavyzdžiui, vienas iš tiriamų epizodų yra apie įtariamą poveikį asmeniui, kad jis už piniginį atlygį prisiimtų kito asmens kaltę ir atliktų bausmę už neteisėtą disponavimą labai dideliu kokaino kiekiu. Taip pat įtariama, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai buvo žadėti ir mokėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 000 Eur. Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis sutartų kyšių suma gali siekti 400 000 Eur.

Atnaujino tyrimą prieš A. Surblį.

Taip pat pranešama, kad generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas priėmė nutarimą, kuriuo atnaujino pernai vasarą nutrauktą rezonansinį ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, neteisėto informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimo ir rengimosi sunkiai sutrikdyti dviejų Klaipėdoje dirbančių pareigūnų sveikatą.

Generalinio prokuroro pavaduotojas savo sprendimą motyvavo tuo, kad atliekant ikiteisminį tyrimą, apie kurį buvo pranešta vakar, taip pat buvo gauti ir reikšmingi duomenys apie nutrauktame ikiteisminiame tyrime tirtas nusikalstamas veikas, kurie nebuvo žinomi ir nebuvo teisės aktų nustatyta tvarka ištirti, priimant sprendimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą.

Teigiama, jog atnaujinus šį ikiteisminį tyrimą, atsinaujino ir buvęs panaikintas įtariamųjų šiame tyrime statusas advokatui Aivarui Surbliui bei dar vienam asmeniui.

Priminsime, jog „Atvirai  Klaipėdai” A. Surblys buvo sakęs, jog dėl šio prieš jį pradėto tyrimo į teismą jis ketina paduoti Generalinę prokuratūrą ir Policijos departamentą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė dar vieną klaipėdietį advokatą: antrasis išgirdo jau antrą nuosprendį

Panevėžio apygardos teisme apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo du buvę advokatai klaipėdiečiai ir dar 6 asmenys, kurie buvo kaltinami organizavę ir įvykdę prekybą žmonėmis, ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

ELTA

Buvusį prokurorą išteisino, advokatą - nuteisė

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį buvusį klaipėdietį advokatą Aivarą Surblį pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu, o buvusį Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This