Apie „Atviros Klaipėdos” ateitį

Svarbu

„Va čia jau jūsų laikas, dabar tai jau pagyvensit” – daugmaž tokiais pastebėjimais dalindavosi kai kurie miestelėnai, kai savivaldos rinkimų kampanijos metu įsileidome politinę reklamą (skubantiems kritikuoti siūlau iškart spausti nuorodą, kurią atsidarę pamatysite, kad startuodami buvome pažadėję, jog tai bus vienintelė reklama mūsų portale).

Išties politinės reklamos dėka pirmąsyk per beveik pusantrų metų gavau tokį atlyginimą, kuris leido patenkinti būtiniausius šeimos poreikius ir finansinius įsipareigojimus. Tačiau kad ir kaip buvo malonu pajusti reklamos atnešamų pinigų skonį, duotas žodis ir idėja man yra kur kas svarbiau. Tad nepaisant visų raginimų „peržiūrėti Konstituciją” ir galbūt šiek tiek pakoreguoti „Atviros Klaipėdos” veiklos principus, galiu patikinti, kad nepasuksime tradicinės žiniasklaidos keliu.

Jei Jums ir toliau reikia „Atviros Klaipėdos”, kuri dar būtų ir gerokai stipresnė nei yra dabar, prisiruoškite pagaliau padaryti periodinį 1 Eur pervedimą savo el. bankininkytėje arba pasinaudokite kuriuo nors kitu mūsų čia siūlomu būdu. Patikėkite, jūsų vienas euras gali žiauriai daug – juk Jūsų dabar yra jau daugiau nei 82 000 (jau tiek unikalių skaitytojų per mėnesį skaito „Atvirą Klaipėdą”). Martyno Vainoriaus nuotr.

Pajutęs tikros laisvės skonį niekada nebebūsiu žurnalistu, kuris rašo ir reklaminius straipsnius (manau, kad tuo turi užsiimti viešųjų ryšių specialistai). Niekada to nereikės daryti ir su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujantiems žurnalistams. Niekada neimsime pinigų ir už verslo naujienų, už kurias tradicinė žiniasklaida prašytų susimokėti (pavyzdys – čia), ar renginių anonsų paskelbimą. „Atvirai Klaipėdai” neturės mokėti ir savivaldybių ar valstybės valdomos įmonės, skelbiančios gyventojams aktualią informaciją, bet už tai vis tiek turinčios susimokėti tradicinei žiniasklaidai.

Kartais sulaukiu klausimo, o kuo gi pakenktų koks nors „Maximos” akcijos baneris portale, kad jūs ir tokių neįsileidžiat. Deja, bet regioninei žiniasklaidai tokios iš Vilniuje įsikūrusių agentūrų atkeliaujančios reklamos gali atnešti tik labai menkus pinigus, dėl kurių varginti skaitytojų akis ir pradėti vergauti „klikams” su dėmesį traukiančiomis, bet su turiniu mažai ką bendra turinčiomis antraštėms, skaitomumą garantuojančių kriminalinių naujienų „mėsinėjimu”, tikrai neverta. Toks kelias mums yra nepriimtinas.

Rašyti Jums, bičiuliai, visada labai lengva, nes niekada nieko man nuo jūsų nereikia slėpti. Todėl nesiruošiu slėpti ir to, kad pirmoji padori alga manęs visgi nedžiugina.

Nedžiugina, nes kiekvieną dieną jaučiu sąžinės graužatį dėl to, kad „Atvira Klaipėda” paima brangiausia, ką turiu – laiką, kuris turėtų būti skiriamas mano greit augančioms dukroms ir mano nuostabiausiai, supratingiausiai gyvenimo moteriai. Nors suprantu, kad ir dabar su kolege Palmira dirbame net ir daugiau nei normalu, vis tiek graužia sąžinė ir dėl to, kad svarbių nepadarytų darbų darbų (neparašytų straipsnių) sąrašas tik ilgėja…

Politinė reklama mums iš viso atnešė 4714 eurų (100 Eur sąskaita dar neapmokėta), tad tai tikrai nėra tas rezervas, kuris leistų pradėti mokėti adekvatų atlyginimą bendražygei Palmirai ar tuo labiau galvoti apie dar nors vieną papildomą nuolat dirbantį žurnalistą, kuris yra būtinas, kad pagaliau galėčiau turėti per savaitę nors kelis laisvus vakarus, galėčiau prisiminti, ką reiškia visiškai laisvas savaitgalis ar normalios atostogos ir galiausiai pradėtų trumpėti darbų sąrašas, o „Atviros Klaipėdos” turinys būtų kur kas geresnis.

Taigi, jei Jums ir toliau reikia „Atviros Klaipėdos”, kuri dar būtų ir gerokai stipresnė nei yra dabar, prisiruoškite pagaliau padaryti periodinį 1 Eur pervedimą savo el. bankininkytėje arba pasinaudokite kuriuo nors kitu mūsų čia siūlomu būdu.

Patikėkite, jūsų vienas euras gali žiauriai daug – juk Jūsų dabar yra jau daugiau nei 82 000 (jau tiek unikalių skaitytojų per mėnesį skaito „Atvirą Klaipėdą”).

O jei visgi gaila to euro ar tingisi jį pervesti, iki gegužės 2 d. užpildykite bent 2 proc. GPM paramos skyrimo deklaraciją – tokia „investicija” Jums visiškai nieko nekainuos.

Galiu patikinti, kad niekada nesikeis ir „Atviros Klaipėdos” pozicija dėl kasmėnesinio atsiskaitymo už paramos panaudojimą – visada žinosite, kiek gavome ir kur išleistas kiekvienas Jūsų pervestas centas.

Kovo „Atvira Klaipėdos” ataskaita atrodo šitaip: sulaukėme 1575,85 Eur piniginės paramos, iš šios sumos 575,85 Eur pervedė fiziniai, 1000 Eur – juridiniai asmenys; praėjusį mėnesį išleidome 3913,95 Eur.

Išlaidų sąrašas:

Autobuso bilietai – 5,1 Eur

Atlyginimas žurnalistams (pagal individualios veiklos sąskaitas) – 558 Eur

Kuras automobiliui – 124,27 Eur

Bankinio krepšelio mokestis – 10 Eur

Darbo vietų nuoma – 40 Eur

Atlyginimas redaktoriui už vasario mėnesį (į rankas) – 1285,37 Eur

Pervesta „Sodrai” nuo redaktoriaus algos – 542,54 Eur

Pervesta Mokesčių inspekcijai nuo redaktoriaus algos – 447,09 Eur

Buhalterijos paslaugos – 30 Eur

Mobilusis ryšys – 81,31 Eur

Interneto ryšys – 18,58 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 15,54 Eur

Mokestis operatoriams už SMS paramos paslaugą – 35,59 Eur

Naujo serverio nuoma ir įdiegimas – 101,56 Eur

Autorinis atlyginimas žurnalistams už straipsnius projektui „Mažosios Lietuvos asmenybių biografijos – nacionalinės  kultūros paveldo dalis“ – 394 Eur

Priedas redaktoriui už projekto už projekto „Mažosios Lietuvos asmenybių biografijos – nacionalinės  kultūros paveldo dalis“ administravimą – 127,12 Eur

Pervesta „Sodrai” nuo redaktoriaus priedo – 53,66 Eur

Pervesta Mokesčių inspekcijai nuo redaktoriaus priedo – 44,22 Eur.

8 Comments

  1. anonimas Meškėnas

    Palaikau jūsų idėją ir kartais galvoju, kad Klaipėdos mieste ji pralenkusi laiką. Skaidrumas ir socialinis sąmoningumas dar gana reti žodžiai mūsų miesto gyventojų lūpose. Arba kiritnė masė per maža. Bet vis sukasi galvoje kas galėtų padėti paskatinti miestelėnus, kad žurnalistams ne tik duonai, bet ir sviestui užtektų. Kelios neįpareigojančios mintys iš nespecialisto:

    1. Matomumas. Įvardinti palaikančius portalą. Gal tai galėtų būti tiesiog labai ilga pavardžių ir pavadinimų abėcėlinė eilė. Be sumų, aiškiai deklaruojami asmenys, nors euru prisidėję prie portalo gyvavimo. Kita vertus ir pažįstamų vardų matymas galėtų paskatinti prisidėti.
    2. Atlygis tiem, kas skaito. Croudfunkding’o specialistai puikiai žino kaip pakerėti širdį. Juk visi mes dar truputį vaikai ir įsegtas rėmėjo ženkliukas, gautas paaukojus nustatytą sumą (pvz. 50 eur) ir matomas pareiškimas, jog palaikai nepriklausomą žiniasklaidą šiais ‘social consciousness’ laikais pasakytų daug. Aš įsisegčiau tokį į kurpinę 🙂
    3. Papildomos portalo funkcijos. Tik registruoti skaitytojai, aukojantys bent eurą per mėnesį, gali komentuoti. O gal yra papildomi straipsniai ar išsamesnė straipsnių medžiaga, matoma registruotiems skaitytojams? Privilegijos..
    Šiam kartui tiek, jei kas šaus į galvą – papildysiu. Linkėjimai jums, ir stiprybės ! Nenuleiskite rankų !

    Reply
    • anonimas Meškėnas

      *crowdfunding’o (sutelktinio finansavimo) 🙂

    • Martynas Vainorius

      Labai labai ačiū už mintis ir palinkėjimus!

      Dėl matomumo tai tikrai būtų labai lengva padaryti, bet žinokit, kad mūsų mieste, deja, bet baimės kultūra yra gana didelė. Kai kurie žmonės bijo, kad tie, nuo kurių priklauso darbo vieta, sužinos, kad jie remia AK. Todėl visus rėmėjus žinau tik aš ir buhalterė. Tik vienetai ne tik nebijo to pasakyti, bet ir dar atvirai ragina sekti jų pavydžiu. Antras šalutinis faktorius – galbūt ne visi norėtų ir kad apie tokią paramą sužinotų kiti leidėjai, kurie, būkim bėdni, bet teisingi, tikrai neliūdėtų, jei AK neliktų.

      Rėmėjo ženkliukas – puiki mintis. Būtinai padarysim. Kiekvienas rėmėjas gaus, jei paaukos daugiau nei kainuos tokia ženkliuko gamyba 🙂

      Galvojome apie tokį kaip VŽ premium modelį, bet yra dvi visiškai priešingos pozicijos. Vieni už, kiti – kategoriškai prieš… Bet tokia mintis yra. Man ji patinka, bet kol kas susilaikom. Neseniai su pokalbyje su Algirdu (antras AK steigėjas) kilo dar viena mintis, kurią tikriausiai realizuosime rudens link.

  2. Klaipėdietė

    Būtinai pervesime savo paramą. Sėkmės jums. Tik būkit objektyvūs.

    Reply
  3. Artūras Šulcas

    Galėčiau rašyti ir kitiems, bet iš principo savo satyra palaikau „Atvirą Klaipėdą” – kaip operatyviausią ir nešališkiausią žiniasklaidos institutą Vakarų Lietuvoje.Honorarų negaunu,savo 2 proc. skiriu jai. Ir kitus kviečiu taip pasielgti.

    Reply
  4. Pensininke

    Labai dėkoju Atvirai Klaipėdai už objektyvias naujienas ir raginu skaitytojus pervesti 1Eur, aš iš savo pensijos pervedu irgi, nes noriu skaityti naujausią informaciją apie Klaipedą

    Reply
  5. Marius

    Ar Šulcas irgi gavo atlygį už savo keverzones? Jei taip- atleiskite jį. Jam senai laikas į užtarnautą poilsį.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Artūras Šulcas rašo nuomonių skilčiai kaip klaipėdietis. Jis atlygio negauna.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This