„Klaipėdos vanduo”: rūpesčiai ne tik dėl valdybos

Svarbu, Verslas

Antradienį susirinkusi uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo” Stebėtojų taryba sprendė ne tik jau senokai aistromis aplipusį šios įmonės valdybos nario, UAB „Fortum Klaipėda” vadovo Tomo Eikino atleidimo klausimą.

Įmonės vadovai posėdžio metu turėjo aiškintis ir dėl dienraščio „Klaipėda” publikacijos apie Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos atliktą auditą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Akcentas – vaistams

Būtent nuo minėtosios publikacijos aptarimo ir prasidėjo Stebėtojų tarybos posėdis, kuriame nedalyvavo tik vienas jos narys – liberalas Vygantas Vareikis.

„Dar tokio siaubo nesu matęs, kiek ten prirašyta”, – pareiškė Artūras Razbadauskas.

„Tai tendencingas straipsnis, nors aš tada nebuvau vadovu, nelabai galiu ką komentuoti. Parinkti perliukai, paprasti faktai ir papūstas šmeižtas. Ir pats auditas buvo tendencingas”, – dėstė laikinasis įmonės vadovas Algirdas Špučys.

„Klaipėdos vandens” Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorė Jūratė Spudulienė sakė, jog iš šios publikacijos galima susidaryti vaizdą, kad įmonėje vos ne narkotinėmis medžiagomis dalinamasi ir visi čia apsvaigę dirba.

„Savo darbuotojams pagal teisės aktus turime teikti sveikatos priežiūros paslaugas, turime medicinos punktą. O sveikatos apsaugos ministro įsakymu yra patvirtintas sąrašas vaistų, kurie privalo jame būti. Kasmet mus tikrina Visuomenės sveikatos centras, ar punktas atitinka reikalavimus. Po paskutinio tokio patikrinimo buvo gauta teigiama išvada”, – sakė teisininkė.

A. Razbadauskas taip pat stebėjosi, kodėl publikacijoje dėstoma, kad „900 eurų vidutinis atlyginimas yra didelis” ir teigė, kad kitoje savivaldybės įmonėje – Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre – šis vidurkis esą siekia 1800 eurų.

Baigiantis diskusijai Audrius Vaišvila pasiūlė įmonei užsakomuoju straipsniu paaiškinti visus faktus, kad neliktų toks klaidinantis įspūdis, tačiau jokio sprendimo dėl tokio siūlymo nebuvo priimta.

Sprendė už uždarų durų

Prieš pradedant svarstyti dar iki atleidimo iš darbo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pasirašytą prašymą atšaukti  iš įmonės valdybos narių T. Eikiną kaip nebeatitinkantį nepriklausomumo kriterijų, posėdžiui pirmininkavęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas sulaukė ne itin malonios replikos savo atžvilgiu iš A. Vaišvilos.

„Bėgat nuo mūsų, labai neskanus kvapas iš jūsų pusės, net neatsiliepėte dėl mūsų inicijuoto posėdžio. Nekorektiška mus taip ignoruoti, nors perskambinęs būtume”, – sakė A. Vaišvila, turėdamas omenyje jo paties ir kitų dviejų liberalų – V. Vareikio ir Sauliaus Liekio nesėkmingą bandymą sukviesti Stebėtojų posėdį balandžio 1 dieną.

Tomas Eikinas liko „Klaipėdos vandens” valdybos nariu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nors pats V. Dačkauskas buvo pakvietęs žurnalistus dalyvauti šiame Stebėtojų tarybos posėdyje, prieš šio klausimo svarstymą „Atviros Klaipėdos” žurnalistas buvo paprašytas palikti salę.

Visgi politikų diskusijos puikiai girdėjosi ir už uždarų durų. V. Dačkauskas sakė besilaikantis nuomonės, kad T. Eikinas yra interesų konflikto zonoje ir esą kadenciją baigiančiai valdybai būtų ramiau dirbti be jo, juolab kad kvorumas išliktų, tačiau galiausiai pareiškė balsuojant susilaikysiąs. A. Razbadauskas ir A. Cesiulis dėstė, kad kol nėra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados dėl A. Vaišvilos parašyto kreipimosi, tol esą nėra pagrindo konstatuoti, kad T. Eikinas ką nors pažeidė.

Galiausiai balsuojant už T. Eikino atleidimą pasisakė tik liberalai A. Vaišvila ir S. Liekis, o kiti posėdžio dalyviai, tarp kurių buvo ir Rusų aljanso atstovas Andrej Kugmerov, susilaikė.

Nauji miesto valdžia turės formuoti ir naują  „Klaipėdos vandens” valdybą ir Stebėtojų tarybą, nes baigiasi jų ketverius metus trunkančios kadencijos.

3 Comments

  1. Suprantantis

    Manau daugeliui, kritiškai mastančių klaipėdiečių, akivaizdu, kad nuo rinkimės kovos pradžios ir jau jai pasibaigus, Klaipėdos politikoje vyksta „tiltų deginimo” procesas. Suskilę liberalai kartu su savo „lyderiais”, nebetelpa smėlio dėžėje, o kad būtų smagiau įvėlė ir visą Klaipėdą į šią kovą. Nepaisoma jokių pasekmių, kurias sukels šis bjaurus procesas. Akivaizdų, kad šios kovos tikslas nėra už pamatines vertybes, o tik ciniškas ir išskaičiavimais paremtas asmeninių tikslų ir ambicijų patenkinimas. Nei meras, nei buvęs administracijos direktorius nenusipelno klaipėdiečių pagarbos ar palaikymo. Klaipėdiečiams linkiu išlikti vieningais ir blaiviai mastančiais ir nepasiduoti politikų inspiruotai”skaldyk ir valdyk” politikai. Su tuo ir sveikinu mūsų jauną demokratiją!

    Reply
  2. Vytas

    Situacija išties keistai absurdiška. Akivaizdus tyčiojimasis iš klaipėdiečių, nes monopilistinė įmonė lupa pinigus nuo vartotojų tam, kad galėtų labaaaaai gerai ir linksmai gyventi. Ir tai yra ne šiaip kokia verslo įmonė, o SAVIVALDYBĖS įmonė, kitaip sakant, mūsų visų klaipėdiečių… Kitą vertus, jeigu klaipėdiečiai asilai, tai tegul ir kenčia nuo valdžios bespridelo. O RAzabadauskas ir Cesiulis parodė save kaip mero subinlaižiai.

    Reply
  3. nu ką

    matome Cesiulis ir Razbadauskas (dar išspirtas Šulcas visą kadenciją buvo stebėtoju) nemato nieko blogo, kad vandenyse betvarkė ir taip sutapk abu jie Grubliausko komitete…Neseniai Budiną patraukė…Vieni sutapimai, bet žmonės jau praregėjo…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This