Naujosios Tarybos portretas

Svarbu, Temos

19 iš 31 po priesaikos davimo ketvirtadienio rytą pradėsiančių dirbti naujosios Klaipėdos miesto tarybos narių turi įvairius verslus ar yra jų bendrasavininkiai. Tarp jų yra ir stambaus verslo atstovai, kurių deklaruotas turtas skaičiuojamas milijonais eurų.

„Atvira Klaipėda” išnagrinėjo visų ateinančius ketverius metus uostamiestį valdysiančių politikų deklaracijas bei anketas, taip pat Registrų centre pateikiamus duomenis ir „nutapė” politinio orkestro, kuriam vėl diriguos nuo 2000-ųjų politiko duoną valgantis muzikantas Vytautas Grubliauskas, portretą.

Komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda” (pozicija)

Trečią kadenciją iš eilės Klaipėdos meru būsiantis estradinės muzikos specialybę turintis V. Grubliauskas yra Klaipėdos universiteto (KU) Tarybos pirmininkas ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės valdybos narys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo žmona Inga dirba asociacijoje „Klaipėdos džiazo festivalis”, kurią 2004 m. įsteigė ji pati, V. Grubliauskas ir Vladas Straupas, vienas iš telekomunikacijų bendrovės „Balticum” savininkų.

Gydytojas, teisės magistro laipsnį turintis Artūras Razbadauskas iš antro karto šiemet KU Tarybos, kuriai vadovauja V. Grubliauskas, buvo išrinktas šios įstaigos rektoriumi. Jis dar yra Klaipėdos chirurgų draugijos pirmininkas, Lietuvos chirurgų asociacijos prezidentas, Nacionalinės sveikatos tarybos narys, dirba gydytoju UAB „Lorna” ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje.

Klaipėdos universiteto nuotr.

A. Razbadauskas taip pat yra Lietuvos studentų krepšinio lygos vykdomojo komiteto narys, VšĮ „Mažosios Lietuvos kultūra”, statysiančios paminklą Vydūnui, valdybos narys, jo žmona Daiva dirba tarptautinės farmacinių tyrimų bendrovės atstovybėje UAB „Berlin Chemie Menarini Baltic”.

Į visas nuo pat nepriklausomybės atgavimo miesto Tarybas išrinktas inžinierius-statybininkas Rimantas Taraškevičius  valdo 73,68 proc. UAB „Klaipėdos monolitas” akcijų” (dar 14,15 proc. priklauso Donatui Valaičiui, 6,1 proc. Tomui Valaičiui, o likusios smulkiesiems akcininkams) ir yra šios statybų įmonės valdybos pirmininkas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

R. Taraškevičius yra Klaipėdos pramonininkų asociacijos Tarybos narys, taip pat yra deklaravęs, kad konsultuoja Vakarų medienos grupę statybų klausimais. Registrų centro duomenimis, jis dar yra Lietuvos teniso klubo ir paramos fondo „Baltijos tenisas” valdybų narys.

Inžinieriaus-laivų mechaniko išsilavinimą turinti Judita Simonavičiūtė iki šiol dirbo Klaipėdos vicemere.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji yra savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos energija”, kurioje dirba jos vyras Gunter, Stebėtojų tarybos narė. J. Simonavičiūtė taip pat buvo deklaravusi, kad yra vieno iš Lietuvos verslo kolegijos valdymo organo narė.

Ekonomistė, teisės magistrė Elida Mantulova po darbo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja įsidarbino tuomet dar laikinojo KU rektoriaus patarėja, o vėliau tapo savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos autobusų parkas finansų direktore.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji turi 30 proc. UAB „Edris” (bankroto administratoriaus paslaugos) akcijų, yra vienintelė VšĮ „Verslo ugdymas” dalininkė, viena iš asociacijos Pajūrio jaunimo rūmai steigėjų, priklauso asociacijos „Baltic Tennis Club” valdybai.

E. Mantulovos sutuoktinis Jevgenijus turi UAB „Palgardo kranai” akcijų (yra ir šios įmonės vadovas), yra vienintelis UAB „Tempo invest” (apskaitos paslaugos) akcininkas, vadovauja UAB „Fur LT” (verslo valdymo sistemų kūrimas) ir asociacijai Kunkių bendruomenė.

Šiaulių universitete edukologijos bakalauro išsilavinimą įgijusi Vaida Žvikienė yra didžiąją dalį Klaipėdos daugiabučių administravimo rinkos užimančios UAB „Mano būstas” regiono vadovė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Žvikienė taip pat yra vienintelė VšĮ „Inforkursas” (seminarų rengimas) dalininkė.

Istorikas Arvydas Cesiulis dirba KU lektoriumi.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo žmona Loreta dirba Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Versmė”.

Verslo vadybos studijas KU baigęs Vytis Radvila valdo 60 proc. IT bendrovės „Koralis LT” akcijų (likusios priklauso su tuo pačiu komitetu į miesto Tarybą kandidatavusiam Eimantui Rudminui), jis taip pat yra VšĮ Gyvūnų globos namai „5 pėdutės” direktorius.

Nuotrauka iš „Facebook”

V. Radvila taip pat yra deklaravęs, kad yra užsienyje veikiančių bendrovių „PACKPIN B.V.” (IT verslo startuolis) ir „RADVILA VENTURES B.V.” (IT bendrovė) akcininkas. Jo sutuoktinė Agnė dirba UAB „Vakarų laivų remontas”.

Politikos mokslus KU baigęs ir Vilniaus universitete teisininko išsilavinimą įgijęs Audrius Petrošius yra vienintelis UAB „Vežesta” akcininkas. Ši transporto įmonė anksčiau Klaipėdoje vežė keleivius 9 maršruto „mikriukais”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Petrošius taip pat yra deklaravęs, kad priklauso Klaipėdos rajono medžiotojų klubui „Ašpurviai”.

Konservatoriai (pozicija)

Inžinierius mechanikas Arūnas Barbšys Vyriausiajai rinkimų komisijai nepateikė savo interesų deklaracijos. Yra tik nurodęs, kad dirba Europos Parlamento narės Laimos Liucijos Andrikienės padėjėju.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Registrų centro duomenimis, jis yra vienas iš trijų asociacijos „Pajūrio burė” steigėjų, jos direktorius. Kiti du steigėjai yra taip pat į miesto Tarybą išrinktas konservatorius Kazys Bagdonas ir Asta Barbšienė. Asociacija savo įstatuose yra numačiusi 15 įvairių tikslų ir net kelias dešimtis veiklos rūšių.

A. Barbšys taip pat yra Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos vadybos narys.

Klaipėdos prekybos mokykloje virėjo specialybę įgijęs Aidas Kaveckis yra vienintelis UAB „Grūdoteka” akcininkas. Pastaroji valdo UAB „Friedricho pasažas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Kaveckis deklaracijoje dar nurodo, kad dirba Latvijoje, Liepojoje, įregistruotoje bendrovėje „GROSTATRANS SIA”. Jis yra vienintelis UAB „2 AK” savininkas. Pastaroji buvo įsteigta 2013 m. kartu su kitu uostamiesčio verslininku Aloyzu Kuzmarskiu, su kuriuo 2012 m. A. Kaveckis ėmėsi gelbėti tragiškos būklės burlaivį „Meridianas”. Prieš porą metų šių verslininkų keliai išsiskyrė, A. Kaveckiui pasitraukus iš laivą valdžiusios įstaigos.

KU tikybos-etikos mokytojo profesiją įgijęs Kazys Bagdonas be dalies jau minėtoje asociacijoje „Pajūrio burė”  dar yra individualios įmonės „Altijus” savininkas. Ši įmonė skelbia teikianti interneto prekybos paslaugas.

Nuotrauka iš „Facebook”

K. Bagdonas taip pat yra nurodęs, kad dirba Klaipėdos „Varpo” gimnazijoje, yra Ateitininkų federacijos narys. Jis taip pat yra Namų ūkių valdytojų asociacijos „Linuva” valdybos narys.

K. Bagdono žmona Živilė dirba sveikatos centre „Narema”.

Savo išsilavinimo ir darbovietės nenurodęs Andrius Dobranskis valdo 50 proc. UAB „Medpartneris” akcijų. Tiek pat jos akcijų priklauso Nerijui Kemekliui. Ši bendrovė skelbia teikianti medicinos paslaugas – vykdo įmonių darbuotojų sveikatos priežiūros veiklą, užtikrina medicinos pagalbos organizavimą įmonės viduje ir kt.

Jo žmona Sandra dirba vyr. teisininke savivaldybės VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”, užsiimančioje viešojo transporto organizavimu.

KU viešojo administravimo studijas baigęs Andrius Petraitis dirba logistikos veikla užsiimančios UAB „10-4 Alliance LT” logistikos vadovu.

Nuotrauka iš „Facebook”

A. Petraitis dar vadovauja asociacijai Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė.

Jo žmona Jurga dirba Klaipėdos mokslo ir technologijų parke.

Inžinierius-mechanikas Rimantas Didžiokas, dirbantis KU, yra vienas iš 51 UAB „Vėjo projektai” akcininkų. Iki paskutinio įstatinio kapitalo padidinimo jam priklausė apie 3 proc. šios elektrinių autobusų gamyba ketinančios užsiimti įmonės akcijų. Didžiausias jos akcininkas yra Alvydas Naujėkas (valdė apie 33 proc. akcijų). Apie ketinimus įsigyti pirmąjį šios įmonės pagamintą elektra varomą autobusą yra minėjęs savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos autobusų parkas vadovas Vaidas Ramanauskas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

R. Didžiokas taip pat yra deklaravęs, kad priklauso Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos  „Transeksta” valdymo organui, kad dirba UAB Bankrotų administravimo grupė, UAB „Verslo uostas” (konsultacinė veikla) ir UAB „Elektrinio transporto sistemos”, kurią valdo „Vėjo projektai”.

Jo žmona Virgilija dirba MB „Raskilos studija”.

Lietuvos centro partijos atstovai (pozicija)

Chemijos ir technologijų mokytoja Laima Juknienė iki šiol labiausiai buvo žinoma kaip Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė.

Nuotrauka iš „Facebook”

Interesų deklaracijos nepateikusi Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos mokytoja Registrų centro duomenimis dar yra ir vienintelė akcininkė UAB „Brabo logistika” akcininkė.

Įmonių valdymo studijas Kauno technologijos universitete baigęs Alvidas Šimkus kartu su žmona Asta valdo po 50 proc. UAB „Sendvario vaistinė” akcijų. Joje ir dirba A. Šimkaus sutuoktinė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Šimkus dar yra vienintelis muitinės tarpininkų paslaugas teikiančios UAB „Makrokosmosas” akcininkas.

Lietuvos centro partija (opozicija)

Su Lietuvos centro partijos sąrašu į miesto Tarybą kandidatavusi Nina Puteikienė, skirtingai nei jos du sąrašo kolegos, liko opozicijoje. Savo išsilavinimo Vyriausiajai rinkimų komisijai ji nenurodė, tačiau jau ne kartą buvo viešai skelbusi, kad Vilniaus universitete yra baigusi žurnalistikos studijas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Lietuvos jūrų muziejus Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja dirbančios N. Puteikienės vyras Naglis yra Seimo narys.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (opozicija)

Iš Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigų susisiekimo ministro atleistas Arvydas Vaitkus Kauno technologijos universitete yra įgijęs chemijos pramonės mašinų ir aparatų mechanikos inžinieriaus išsilavinimą, o Ukrainos nacionaliniame vidaus reikalų universitete – operatyvinio įgaliotinio profesiją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Vaitkus kartu su žmona Ilona yra nekilnojamuoju turtu užsiimančios UAB „Lyrava“ akcininkai – A. Vaitkui priklauso 84,6 proc. akcijų, jo žmonai – 14,1 proc., o likusios – Rimui Valčiukui.  Žmona Ilona dirba valstybės valdomoje energijos perdavimo ir mainų įmonių grupėje UAB „EPSO-G”.

A. Vaitkus taip pat yra Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai tarybos narys ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidiumų narys.

Vidmantas Dambrauskas 1991 m. baigė Lietuvos policijos akademiją (nuo 2004 m. pavadinimas pakeistas į Mykolo Romerio universitetą) ir turi magistro laipsnį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos uosto krovos lydere pernai tapusiai UAB Birių krovinių terminalas ir Lietuvos jūrų krovinių kompanijų asociacijai vadovaujantis klaipėdietis yra vienintelis UAB „Ferticonta” akcininkas, taip pat turi akcijų bendrovėse „Granmax” (10 proc. priklauso jam, 90 proc. – Igoriui Udovickiui), Naftos regeneracijos grupė (apie akcijų skaičių duomenų dar nėra, iki 2018 m. vienintelis akcininkas buvo I. Udovickis), „Fertimara” (jam priklauso 30 proc., tiek pat – Leonidui Bergeriui, 40 proc. – Baltarusijos kalio kompanijai). V. Dambrauskas taip pat valdo Šilutės rajone registruotą žemės ūkio bendrovę „Agromanija” – jam pačiam priklauso 2,6 proc. jos pajų, o kontroliuojamai UAB „Ferticonta” – 97,4 proc.

V. Dambrauskas taip pat yra deklaravęs, kad pernai kovą iš verslininko Sigito Ambrazevičiaus už 15 992 Eur įsigijo VšĮ Neptūno krepšinio klubas dalininko teises.

Jo žmona Renata dirba UAB „Ferticonta”.

Buvęs žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas Vilniaus Gedimino technikos universitete yra baigęs geodezijos ir kartografijos, taip pat – nekilnojamojo turto vadybos studijas.

Nuotrauka iš  „Facebook”

Jis yra vienintelis geodezijos paslaugas teikiančios UAB „Geosmart” akcininkas. Čia dirba ir jo žmona Renata.

Savo išsilavinimo nenurodžiusio Arūno Tumos verslai apima plačiausią ratą iš visų naujosios kadencijos miesto Tarybos narių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savo deklaracijoje jis nurodė, kad turi akcijų bendrovėse „Kamineros grupė” (jam priklauso 26 proc., žmonai ir dukroms – 40 proc., Šveicarijoje registruotai „SEASHORES HOLDING SA” – 34 proc. akcijų),  „Kamineros” krovinių terminalas (valdo 19,22 proc. akcijų, likusios priklauso „Kamineros grupei”), viešbutį „Europa Royale Kaunas” valdantis Jungtinis turto centras (valdo 70,4 proc. akcijų, 18,83 proc. priklauso jo dukrai Rūtai, 10,77 proc. – Daivai Žaromskienei) ir viešbutį „Ibis Styles Klaipėda Aurora” valdanti UAB „Verslo vertikalė” (valdo 34,1 proc. akcijų, 14,9 proc. priklauso jo dukroms, 17 proc. „Kamineros grupei”, 34 proc. – „SEASHORES HOLDING SA”) akcininkas bei VšĮ Neptūno krepšinio klubas dalininkas.

A. Tuma taip pat vykdo verslą kartu su Gusiatinų šeima, pernai įsigijusia buvusios „Laivitės” pastatus valdančią įmonę. Tumų šeimos kontroliuojamai „Kamineros grupei” priklauso 15 proc. bendrovės UAB „Amberwind” , valdančios Pagėgių savivaldybėje esantį didžiausią  Lietuvoje – 73,5 MW galios – vėjo elektrinių parką. Dar tiek pat šios bendrovės akcijų priklauso Vokietijos bendrovei „Enercon Independent Power Producer GmbH”, o 70 proc. valdo „Stemma Group” (40 proc. akcijų priklauso Martinui Gusiatinui, 60 proc. jo dukrai Ingai).

„Kamineros grupei” priklauso ir „Viktorijos” viešbučio pastatą valdanti UAB „Klaipėdos Viktorija”. Taip pat – UAB „Ventė”, kurioje dirba A. Tumos žmona Jolanta. Ši įmonė valdo komercinės paskirties pastatą ir žemės sklypą Liepojos g. 3, prie Svijanės ežero.

„Kamineros grupei” priklauso 50 proc. UAB „Istanas” akcijų (tiek pat valdo bedrovė „EMEA REI LIMITED”).  Ši įmonė valdo logistikos centrą, esantį netoli Kauno oro uosto, kurį nuomoja AB „Lietuvos paštas“.

„Kamineros grupės” ir UAB „Kaminera” valdomai UAB „Skautas” priklauso komercinės paskirties žemės sklypas Šlaito g. 18A (Giruliuose) su viešbučio „Pajūris” pastatais.

„Kamineros grupės” kontroliuoja ir UAB „Harvest House” (75 proc. akcijų, likusios priklauso Nerijui Griciui). Šį įmonė užsiima tarptautine prekyba pašarine žemės ūkio produkcija.

UAB „Afalita”, kurios 85 proc. akcijų priklauso „Kamineros grupei”, o 15 proc. – Ruslanui Bolgovui, užsiima  laivų frachtavimu, švartavimu, agentavimu.

„Kamineros grupei” dar priklauso po 100 proc. bendrovių „Stakorda” ir „SEEGO” akcijų (jų įstatuose nurodyta įvairaus pobūdžio veikla).

Pats A. Tuma dar yra Lietuvos jūrų krovinių kompanijų asociacijos tarybos narys ir prestižinės Giruliuose, buvusios pionierių stovyklos vietoje pastatytos individualių namų gyvenvietės, pagardėjusios užtverta Skautų gatve, „Gintaro krantas” valdybos narys.

Kaliningrado aukštojoje inžinerinėje jūreivystės mokykloje baigęs Laivų energetinių įrenginių eksploatacijos studijas ir Centriniame dyzelių mokslinių tyrimų institute Sankt Peterburge technikos mokslų kandidatu tapęs Viktoras Senčila yra Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis taip pat yra Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidiumo narys, Studijų kokybės vertinimo centro tarybos pirmininkas.

KU filologijos ir vadybos studijas baigusi Ligita Girskienė vadovauja šešioms daugiabučių namų savininkų bendrijoms Vaidaugų g. 11, „Perlas”, „Sausio 15″, „Skruzdelynas”, „Bandužiai” ir „Rumpiškės) bei individualių gyvenamųjų namų savininkų bendrijai „Švepelių aušra”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Asociacijai Klaipėdos Marių bendruomenė pirmininkaujančiai politikei priklauso 50 proc. UAB Daugiabučių namų administravimo centras akcijų. Likusias valdo Vilma Šimkienė.

L. Girskienės vyras Kazys dirba Tauralaukio progimnazijoje, Klaipėdos „Universa Via” tarptautinėje mokykloje, Klaipėdos turizmo mokykloje, Prano Mašioto gimnazijoje ir Pajūrio variavimo mokykloje.

Klaipėdos miesto garbės piliečio vardą turintis Romaldas Idzelevičius Vyriausiajai rinkimų komisijai savo išsilavinimo nenurodė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis yra vienas iš penkių Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Žuvėdra” dalininkų ir jo vadovas. R. Idzelevičius taip pat yra Lietuvos sportinių šokių federacijos vykdomojo komiteto narys, o jo žmona Ona Skaistutė – taip pat yra minėtojo klubo dalininkė ir federacijos teisėjų kolegijos pirmininkė.

Liberalų sąjūdis (opozicija)

Besibaigiant 2015-2019 metų Tarybos kadencijai atleistas Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas Kauno technologijos universitete yra įgijęs inžinieriaus-mechaniko specialybę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriui vadovaujantis politikas kartu su žmona Raimonda valdo UAB „Pajūrio sabina” (gamyba, prekyba, paslaugos), kuri yra ir jo sutuoktinės darbovietė.

Edmundas Kvederis, Šiaulių pedagoginiame institute baigęs socialinių mokslų (edukologijos) studijas, nurodė, kad dirba Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre metodininku, laikinai eina direktoriaus pavaduotojo ugdymui pareigas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo žmona Lina dirba UAB „Automalūnas”.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja iki šiol dirbusi Alina Velykienė KU yra baigusi rinkodaros vadybos, o Šiaulių universitete – verslo vadybos ir administravimo studijas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Velykienė kartu su sutuoktiniu Vaidu valdo UAB „Sinergijos projektai”, teikiančios namų „pridavimo” paslaugas. Dėl pastarosios veiklos motinystės atostogų metu A. Velykienei pastaruoju metu teko aiškintis net dviem Vyriausios tarnybinės etikos komisijos nurodymu miesto Tarybos sudarytoms komisijoms, kurių sprendimus komisija išbrokavo.

Politikės vyras dirba Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovėje.

Lina Skrupskelienė KU yra baigusi politikos mokslus, o Mykolo Riomerio universitete teisės ir valdymo studijas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji dirba Baltijos technologijų institute, mokinančiame programavimo. L. Skrupskelienės sutuoktinis dirba Karinėse jūrų pajėgose.

Komitetas „Viačeslav Titov ir teisingumas”

Viačeslavas Titovas savo išsilavinimo Vyriausiajai rinkimų komisijai nenurodė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis yra vienintelis UAB „Prūsijos centras”, kur dirba ir jo žmona Tatjana, savininkas. Politikas yra teigęs, kad ši įmonė užsiima vizų išdavimu į Rusijos Federaciją ir Baltarusiją, teikia dokumentų tvarkymo bei draudimo paslaugas.

V. Titovas taip pat yra Klaipėdos apskrities slavų jaunimo organizacijos tarybos narys.

Jurijus Šeršniovas savo išsilavinimo taip pat nenurodė. Anot pateiktų duomenų, jis dirba UAB „Veldlita”, kurios veiklos sritis nurodoma laivų remontas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Registrų centro duomenimis, J. Šeršniovas yra vienintelis UAB JLA akcininkas. Įmonės įstatuose nurodoma, kad jos veiklos sritis yra konstrukcinių metalo gaminių gamyba; gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų statyba; variklinių transporto priemonių atsarginių dalių ir pagalbinių reikmenų pardavimas; variklinių transporto priemonių techninė priežiūra ir remontas.

Politikas yra nurodęs, kad jo žmona Jelena dirba UAB „Belintertrans Lietuva”, tačiau ji dabar jau vadinasi „Belintertrans Baltic”.  Šią transporto ir ekspedijavimo įmonę valdo Baltarusijos geležinkelių respublikinė transporto-ekspedijavimo unitarinė įmonė „BELINTERTRANS – transporto-logistikos centras”.

6 Comments

  1. Saulė

    Ačiū redaktoriui už išsamų aprašymą. Akivaizdu kaip viskas persipynę. Peržiūrėjus liberalus, gauni atsakymus į daugelį klausimų – kodėl stringo tas ar anas. Manau tokį aprašymą reikėjo prieš rinkimus įmesti.

    Reply
  2. Dalia

    Sunkiai p. Vaitkui sekėsi skaityti priesaiką – vis striginėjo …

    Reply
  3. Didieji

    miesto gelbėtojai eks. kandidatas į merus Vaitkus kolega Tuma nei žodelio nepratarė. Viskas aišku? Viskas tinka? O gal nieko nesuprato kur papuolė? Vienintelis Dambrauskas išstenėjo prašymą ( pats neišdrįso pasisakyti) , bet vėl ne į temą tradiciniam politiniam žanrui.

    Reply
  4. Martynai

    didelį darbą nuveikei . Dėkui. Tiesiog mažoji mūsų miestelio tarybos enciklopedija. Reiks išsisaugoti ir einant į savivaldybę „susiorientuoti” – gera špera. Gal ji galėtų per 4-is metus „pasipildyti” – taip sakant veiklos monitoringu ir geresnės ataskaitos miestiečiams nebereikės :). Kadencijai baigiantis vargsta dabar keli vadai suplūkę :), kaunasi samdydami visokius rašytojus. Suprantu, kad AK misija kita, bet…:) Gal koks kultūros fondas ar europa pafinansuos – bendruomeniškumo ugdymą? :). Sėkmės Tau, komandai ir gražių švenčių.

    Reply
  5. Rembrantas Harmensas van Reinas

    Portretas, aišku keistas ir autorius – miestiečiai. Ką čia ir bepasakysi. Įdomi publika šią kadenciją susirinko 🙂 🙂 🙂 baisu, liūdna ir graudu – „…prekybos mokykloje virėjo specialybę įgijęs…”, iš bado matyt jau nemirsime. Miestelyje matyt bus ir ramu, nes policajų su magistro laipsniais taip pat netrūksta, dalis išrinktųjų jo aplamai nenurodė nes matyt neturi ir kam Jums lohai apie žinoti. Antra vertus, gal kuo blogiau, tuo geriau – čia aš apie Kauną kai buvo Šustauskas. Budinistai vėl sieks „investicijų” su lozungu kuo pigiau, tuo geriau, Vaitkus ant miesto lipdys uostą su lozungu – visos trąšos ir kitas brudas jums (miestui), pelnas – valstiečiams – dirbk narode.
    Portreto stilius, man iš dangaus, kol kas nežinomas – kažkoks buržuaziškai nepadoriai interesinis, bet čia pas Jus XXIa., tad užuojauta Tau, Mieste, nes 4metus bus sunku ir tai tik , mano galva, švelniai tariant. Tu, Mieste per savo amželį jau matei daug – ir karų ir gaisrų ir kvailių, na gal tokių dar nebuvo, tad stiprybės Tau, Mieste – tokia Tavo valia.

    Reply
    • Užklausa

      Šulcai, vardą pakeitei???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This