Pilies tiltą kilnos kitaip

Transportas

Šiemet ir vėl bus kilnojamas Pilies tiltas, tačiau uostamiesčio savivaldybė praneša, kad tai bus daroma kitaip nei praėjusiais metais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pernai tiltas kilo kasdien. Tai buvo eksperimentas, iš kurio išmokome daug pamokų. Atsižvelgdami į jas, įgyvendinome daug darbų tobulindami techninę proceso pusę ir užtikrindami vairuotojų bei pėsčiųjų saugumą“, – pranešime spaudai cituojamas laikinai Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis Olegas Mariničius.

Tiltą numatoma kilnoti nuo gegužės 1 d. iki spalio 31 d. pirmadieniais–penktadieniais nuo 6.15 iki 6.35 val. ir nuo 21 iki 21.20 val. Šeštadieniais–sekmadieniais bei švenčių dienomis jis bus keliamas nuo 7.30 iki 7.50 val. ir nuo 21 iki 21.20 val. Tačiau šiomis valandomis tiltas nebūtinai bus pakeltas. Norinčių praplaukti laivų atstovai turės kreiptis į savivaldybę ir tik tada tiltas minėtomis valandomis pakils. Taupant mokesčių mokėtojų lėšas, atsisakoma jį kilnoti nesant būtinybei.

Teigiama, kad apie tai informuoti ir viešojo transporto atstovai, ir specialiosios tarnybos.

„Skaitėme miestiečių komentarus po straipsniais, sekėme bei dalyvavome diskusijose savivaldybės paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, buvome susitikę su buriuotojų atstovais, tiltą administruojančios bendrovės vadovybe, policijos pareigūnais. Stengėmės išgirsti visų nuomones ir pastabas, į kurias reaguodami pakoregavome tvarką“, – aiškina Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas patvirtino, kad Savivaldybė buvo prašiusi pateikti pastabas, bet galutinio tvarkos varianto įstaiga dar nematė.

„Prašėme, kad būtų nustatytas laikas, iki kada mus praneštų apie keliamą tiltą. Tada jau informuotume vežėją. Važiuojant į pietus yra mažiau trikdžių – 9 maršruto autobusas tiesiog nusuka į Danės gatvę. Važiuojant į šiaurę pernai buvome įrengę laikiną stotelę Galinio pylimo gatvėje, kuri kompensuodavo Pilies stotelę, tad realiai abiem atvejais autobusas nebeužsuka tik į Teatro stoteles. Keleiviams dėl tokių vingių kelionė pailgėja apie keturias minutes”, – sakė A. Samuilovas.

Anot Savivaldybės, daugiau dėmesio bus skiriama saugumo užtikrinimui. Pernai plačiai nuskambėjo istorija, kai tiltas buvo pradėtas kelti ant jo tebesant transporto priemonei. Kritikos strėlės skrido objekto operatoriui, tačiau policijos tyrimas nustatė, kad automobilio vairuotojas ant tilto užvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Todėl buvo pakeisti šviesoforai, šiuo metu jie standartinio dydžio – prieš tai buvo mažesni.  Taip pat virš šviesoforų įrengti geltoni švyturėliai, kurie papildomai informuos apie tilto kėlimo procesus. Įrengtas ir papildomas ženklinimas. Be to, valdymo operatorius turi papildomą didelį veidrodį, kad iš savo darbo vietos matytų visą tilto perimetrą. Veikia ir garsiakalbis.

„Palei upės krantines įrengtas elektros ir vandens tiekimas. Tiesa, pastarasis užtikrintas dar ne visur, tad situaciją keisim. Be to, iš buriuotojų sulaukėme prašymų įrengti dušus ir tualetus. Taip, tai būtų labai patogu, tačiau kalbame apie Klaipėdos centrą bei senamiestį. Kad ir koks gražus dušas ar tualetas, labai sunku parinkti vietą taip, kad jis ir atrodytų tinkamai, ir užtikrintai funkcionuotų. Tačiau šios minties neatsisakome. Gal miestiečiai turi kokių pasiūlymų?“, – į visuomenę kreipėsi O. Mariničius.

2 Comments

  1. ezys

    nebutina statyti naujo pastato dusui, ji galima irengti jau esanciame pastate, arba sutarti su kokiu naujai statomu ar irengiamu viesbuciu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Kas sugalvojo naikinti lengvatas ukrainiečiams?

Nuo Rusijos agresijos į Klaipėdą pasitraukusiems ukrainiečiams uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus siūlo nebeteikti viešojo transporto lengvatų. Toks pasiūlymas yra paremtas ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Autobusų bilietų kainų didėjimas strategams įspūdžio nepadarė

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį pritarė mero pasiūlymui naikinti viešojo transporto lengvatas ukrainiečiams, pabėgusiems nuo ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This