Prezidentas teigia, kad Klaipėdos mero jo komandoje nebus

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienį Jūros šventėje Klaipėdoje apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda po pietų su savo tėvu ir uostamiesčio meru bei jo žmona restorane „Pilies uostas” trumpai pabendravo su uostamiesčio žurnalistais.

Prezidentas patikino, kad jei Seimas patvirtintų klaipėdiečių visuomenininkų kovos rezultatu tapusius įmonių taršos kontrolė stiprinančius įstatymų pakeitimus, jis juos pasirašytų, nes pasisako už taršos mažinimą apskritai. Algirdo Kubaičio nuotr.

Prezidentas patikino, kad jei tik nebus užsienio vizitų ar „kažko kito” jis tikriausiai lankysis ir kitose Jūros šventėse.

„Jei tik galimybės leis, tikrai mielai atvyksiu, nes tai man ypatingas miestas”, – sakė šalies vadovas.

Taip pat esą yra galimybė, kad jis padarys tai, ko nieko iki šiol nėra daręs joks kitas prezidentas – apsilankys Klaipėdoje 1923-iųjų sukilimo operacijos minėjimo proga. Šiemet sausio 15-osios minėjime G. Nausėda dėjo gėlių ant paminklo kartu su meru Vytautu Grubliausku dar būdamas kandidatu į prezidentus.

„Tai labai svarbi šventė, kuri reiškia Klaipėdos grįžimą, ten kur ir jai priklausė būti – į Lietuvą. Be jokios abejonės, atvažiuosiu ir tokiomis progomis”, – sakė jis.

Atsakydamas į „Atviros Klaipėdos” klausimą apie kalbas, kad anksčiau ar vėliau paramą jam deklaravęs Klaipėdos meras atsidurs arba Prezidentūros komandoje, arba diplomatiniame korpuse, jis sakė kad taip tikrai nebus.

„Tikrai ne, galiu tik tik trumpai atsakyti. O ir jis pats, manau, to nenori”, – teigė prezidentas.

Jis patikino, kad jei Seimas patvirtintų klaipėdiečių visuomenininkų kovos rezultatu tapusius įmonių taršos kontrolę stiprinančius įstatymų pakeitimus, jis juos pasirašytų, nes pasisako už taršos mažinimą apskritai.

„Jei atvirai, tai uosto skirtingos bendrovės nėra pačios vieningos šiuo klausimu, kaip turbūt ir šiandien visoje respublikoje, įvertinant ir Klaipėdos miestiečių poziciją, Klaipėdos savivaldybės poziciją, nėra vieningo sutarimo šituo klausimu, o man dar neatsakyta, ar tikrai nėra galimybių plėsti pietinę Klaipėdos dalį ir panaudoti mūsų uosto plėtrai šitą potencialią, kuris čia dar yra ir po to prie šito klausimo priartėti natūraliai, bet šiek tiek vėliau. Tai tas stūmimas per jėgą, nemanau, kad šiandien yra labai prasmingas, nes šiandien dar neturime ir tvirtų, kaip čia pasakyti, investuotojų, kurie mums būtų priimtini pagal visus nacionalinio saugumo kriterijus, nes, sakykime, jei tai yra kinų investicijos, tai jau yra susijusios su tais klausimais, kurie šiandien visai Europai yra svarbūs – nacionalinio saugumo aspektas. Taip kad turėkime investuotojus, turėkime planus, įtikinkime, kad išnaudojome kitas galimybes ir judėkime prie šito klausimo, nes jūs puikiai, kaip klaipėdietis, žinote – poveikis gamtai bus didelis”, – paklaustas, ar pradėjus eiti prezidento pareigas nesikeičia pozicija dėl išorinio uosto, išsakyta pernai diskusijoje su klaipėdiečiais.

G. Nausėda patvirtino, kad šiuo metu yra sunkumų formuojant Vyriausybę. Esą kyla nesutarimų dėl vieno ministro, bet dėl kurio, prezidentas nedetalizavo. Jis taip pat sakė nesulaukęs iš valdančiąją daugumą sudariusių partijų atstovų ir Vyriausybės „įtikinančio” atsakymo į klausimą, kodėl susisiekimo ministru ir toliau negalėtų būti Rokas Masiulis, kuris, anot jo, „dirba gerai”.

„Pabandykit jūs iškvosti, gal jums pavyktų geriau”, – sakė G. Nausėda.

„Nieko asmeniško, aš tikrai esu perdėm atviras žmogus ir aš tikrai niekada nebijau eiti į žmones, bendrauti su jais, bet, tiesą sakant, vakare aš norėčiau pirmiausia bendrauti su žmonėmis, o ne fotografuotis gyvenimo būdo žurnalams. Aš nemanau, kad tai mano iniciatyva, turbūt kiti žmonės laikėsi panašios nuostatos”, – taip Prezidentūros inicijuotą sprendimą drausti žurnalistams rengti įprastus reportažus iš Jūros šventės mero padėkos vakaro pakomentavo G. Nausėda.

Algirdo Kubaičio nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”95132,95133,95134,95135,95136,95137,95138,95139,95140,95141,95142,95143,95144,95145″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

19 Comments

  1. Klaipedietis

    Kam tas vagis reikalingas. Tik klaipedos liberalu uabams nebent, kad nuvogt nuo projektu bei isplaut pinigu.

    Reply
    • Parankinis

      Kodėl taip jau niekam nereikalingas? Per prezidento gimtadienį pagrot visai nieko tiko. Už rankų prezidentienę Vilniuje pavedžiot už apsauginį ir parankinį irgi gerai pasirodė. Labai netgi Nausėdai tinkamas. Abu galėtų Džiazo festivalį į prezidentūros aikštę perkelt. Ir moteriškės iškart įsiveiklintų…

  2. Emigrantų pastebėjimas

    Dąstiškai atsisakyti Klaipėdos mero? Pagarba! Na, belieka kažkaip…patraukti susisiekimo ministrą Roką Masiulį? Gal daugiau atvirų diskusijų apie laivą? Įdomu, kaip gi ministras gins Independence naudą Lietuvai ir lietuviams bedaliams?…O gal tegu plaukia užsitarnautam poilsiui kur tik toliau…,- galima būtų jam ir padovanoti šį laivą 🙂

    Reply
  3. Gyventoja

    Kaip gaila, o galėjo šitą muzikantą paimti, būtume atsikvėpę ir nuo smarvės, ir nuo dulkių, ir neįtikėtinų projektinių pasiūlymų.

    Reply
  4. Aldona

    Pasirodo, kad aš klydau. Prezidentas su žmona mane maloniai stebina. Labai norėčiau , kad ir toliau jo veiksmai būtų tokie pat. Linkiu Prezidentui sėkmės ir ištvermėas .

    Reply
  5. Joris

    Pirmasis nusivylimas Prezidentu Gitanu 🙁 tiek vilčių, kad Klaipėdai pavyks Grubliausku atsikratyt, o jis ir Prezidentūrai netinkamas. Deja… 🙁

    Reply
    • Aldona

      Tai dar ateities klausimas . Palaukime. O šiaip jeigu prisiplakėlius prie V. Grubliausko išvaikius – viskas būtų kitaip. (turiu mintyje dirbančius savivaldybės administracijoje )

    • Joris

      Aldona, bet jis juos dešimtmetį turėjo laiko išvaikyt. Nesugeba- nevertas ir meru būti. Per trumpai gyvename, kad tiek laiko samdome netikšas miestą tvarkyti.

    • ezys

      Jori, kokiame idealiame mieste jus gyvenate, kur viskas idealu ir rozem klota? 🙂 Kur tas idealus meras, kurio savivaldybeje dirba idealus biurokratai? 😀
      Skaitykite konstitucija, istatymus, jau ne pirma karta jums sakau, bet is komentaru vis matau, kad rasot toliau pievas apie dalykus, kuriu nesuprantat.

    • Ezy

      Kad tau kongo šu… nesmirda, per daug akivaizdu. O tau iki mano konstitucijos žinių dar keli šviesmečiai 😉

  6. Se

    Prezidentas davė suprasti, kad Grubliauskas neturi ir neturėtų jokių vilčių rasti prieglobstį po jo sparneliu. Sakykime ką norime, bet reikia pastebėti, kad Nausėda kol kas jaučia pulsą visais pasisakytais klausimais.

    Reply
    • ezys

      Ir del to pasake, kad Grubliauskas pats nenori? 😀 Skaitykit, kas parasyta, o ne tai ka norite. Visiskai butu nesuvokiama, jei III Lietuvos miesto tiesiogiai isrinktas meras eitu dirbti patareju, cia kaip Bentley keisti i Zaporozieti, arba direktoriaus pozicija i kasininko 🙂

    • Rudnosiui eziui

      Jau ezio kliedesiai. Teksto suvokimo bedos? Ziuriu, iskaitai ka nori iskaityti. Pabandyk suprasti kas parasyta pries komentuojant.

  7. V.Partaukas

    Gaila,kad Prezidentas nepraėjo pro Pilies tiltą.Būtų buvę įdomu pamatyti kaip jo reakciją į piketo šiuos 2 ir kitus plakatus:1)Į plakatą iš inauguracijos:Sveikiname ir prašome,paskatinkite Jūsų draugą Kongą tarnauti eiliniams klaipėdiečiams.2)Ar G.Nausėda bus „stogas” V.Grubliauskui nuo STT,FNTT,prokurorų ir teisėjų? Kiti tekstai dėl sovietinių ir korumpuotų teisėjų keitimo,taršos mieste,giliavandenio uosto,Orhuso konvencijos negaliojimo Klaipėdoje ir t.t.

    Reply
    • ezys

      Tokia pat kaip i benamius, kur stovi su plakatais „Apokalipse netoli”…

  8. Klaipediete

    Merijoj pensionas. Isejo i pencija , gryzo dirbt. O jaunimas dumkit i uzsieni

    Reply
    • Klaipėdietei

      Pensionas ruošia pamainą. Juk Klaipėda Europos jaunimo sostinė! Šeši milijonai tam skirti iš savivaldybės biudžeto lėšų bus. O kokiam jaunimui? Mąstykite ☝️

  9. Vietinis

    O gaila. Galetu pasiimti i savo komanda, kuo toliau nuo KLaipedos

    Reply
    • Bingo

      Norėjau parašyti tą patį 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This