„Žaliakalnio” gimnazija: pagrasino keisti rangovą

Švietimas

Erikas Petrikas, "Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-08-19

Komentarų: 0

„Atvirai Klaipėdai” praėjusią savaitę paskelbus apie nesusikalbėjimą tarp „Žaliakalnio” gimnazijoje rekonstrukcijos darbus atliekančių statybininkų ir mokyklos bei Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovų dėl gimnazijoje dar nuo sovietmečio likusio asbesto ir cemento mišiniu izoliuoto vamzdyno, pirmadienį po pietų pas Savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį apsilankė gimnazijos vadovybė bei mokinių tėvų atstovai.

Po susitikimo G. Neniškis žurnalistams sakė, jog rangovų „laukia ilgas ir griežtas pokalbis”.

Jo teigimu, dėl ugdymo proceso problemų gimnazijoje kaip ir nėra – vaikai bus perkelti į suaugusiųjų mokyklą.

„Su ranga situacija yra nepatenkinama – taip, kaip dabar yra vykdomi darbai, kaip yra komunikuojama su tėvais, su vadovybe, su techniniu prižiūrėtoju – taip daryti negalima”, – teigė administracijos direktorius, neatmetęs galimybės, jog, jei nepavyks rasti kompromiso, ieškoti naujo rangovo.

„Išskirtinio būsto statyba” direktorius Mindaugas Citavičius siūlė vamzdyną, izoliuotą asbestu, demontuoti ir vietoj jo sumontuoti gerokai saugesnę šilumos sistemą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Susidaro toks įspūdis, jog bandydamas gauti papildomų darbų, rangovas daro spaudimą per tėvų komitetą, mokyklos vadovybę, siūlydamas brangesnius, nesuplanuotus sprendimus. Na, o su rangovu laukia labai griežtas pokalbis. Sėsime kalbėti, aiškintis“, – dėstė G. Neniškis, pažadėjęs artimiausiu metu susitikti su gimnazijoje rekonstrukcijos darbus atliekančiais statybininkais.

Anot tėvų komiteto atstovės Sofijos Jafišovos, tėvai irgi nerimauja dėl mokykloje vykstančių procesų.

„Mūsų pozicija tokia, jog problemų dėl ugdymo proceso tikrai nebus, apie tai nekilo jokių klausimų. Savivaldybė, mokykla ir Švietimo skyrius padarė viską, ką galėjo padaryti. Mokytojai lieka tie patys, maitinimas vyks sklandžiai, o rangovas turėtų susiimti ir dirbti taip, kaip priklauso dirbti, laikytis projektų ir netempti gumos. Norime, kad kuo greičiau mūsų mokykla būtų sutvarkyta, kad galėtume grįžti į savo sienas. Mokyklos administracija puikiai komunikuoja su tėvais, tėvų komitetais“, – pasakojo S. Jafišova.

1,13 mln. eurų vertės rangos sutartį su UAB „Išskirtinio būsto statyba” dėl „Žaliakalnio“ gimnazijos vidaus patalpų ir inžinerinių sistemų remonto darbų savivaldybė pasirašė gegužės pabaigoje. Pagal ją visi darbai turi būti baigti per 18 mėnesių, terminas gali būti pratęsiamas ne daugiau kaip dviem mėnesiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This