„Atviros Klaipėdos” ataskaita: apie rekordus, verslą ir stebuklus

Svarbu

Artėjančio antrojo „Atviros Klaipėdos” gimtadienio proga tikriausiai natūraliai apima noras pasižiūrėti į nueitą kelią ir pagalvoti apie tai, o kas visgi gali laukti toliau.

Per tuos dvejus metus nuėjome nelengvą kelią ir šiandien optimistiškai žiūrėti bent jau į artimiausią ateitį yra dvi itin reikšmingos priežastys. Pirma – rugsėjį sulaukėme rekordinės paramos. Antra – būtent ji leido mūsų negausią komandą sustiprinti itin patyrusia, labai darbščia ir motyvuota žurnaliste Virginija Spuryte, po porą metų trukusios pertraukos nusprendusia sugrįžti į žurnalistiką.

Jos atėjimo pasekmių ilgai laukti neteko – fiksuojame naują lankytojų rekordą. Šiuo metu per mėnesį „Google analytics” duomenimis, „Atvirą Klaipėdą” skaito beveik 88 tūkst. unikalių lankytojų. Visi jie ateina be jokios savireklamos, tik mūsų sukurto turinio dėka. Tai be galo džiugina.

„Atviros Klaipėdos” dvejų metų kelias.

Šiomis dienomis kaip tik teko sutikti verslų bičiulį, kuris pasiteiravo, kaip sekasi. Išgirdęs atsakymą, kad nepaisant to, jog skaitytojų skaičius vis auga, gyvuojame ne jų, o paramą skiriančio verslo dėka (nuolatinių fizinių asmenų-rėmėjų skaičius visada yra apie 50-60), jis nuoširdžiai ėmė dalintis idėjomis, ką būtų galima padaryti su tokiu skaičiumi žmonių. T. y. kaip būtų galima bandyti verslo terminais, juos „monetizuoti” – paskatinti pirkti (mūsų atveju – remti), siūlant visokias papildomas vertes, o neatiduodant visko nemokamai, kaip yra dabar ir t.t. Jo nuomone, nieko nekeičiant, einant ir toliau ta pačia eiga ir kryptimi, po poros metų tiesiog gali dingti motyvacija.

Žinoma, kad norisi ir pačiam gyventi kuo geriau, ir kolegoms sukurti patrauklias darbo vietas, bet apmąstydamas šį pokalbį supratau, kad visgi „monetizacijos” kelias – ne man. Radau tam bent dvi priežastis.

Pirma, aš neturiu to talento, Dievo dovanos, apie kurią Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų 100-mečio minėjimo metu kalbėjo buvęs verslininkas Mindaugas Černiauskas, dabar brolis Elijas. Aš nesu verslininkas ir juo tikriausiai niekada nebūsiu. Aš tiesiog žurnalistas, nes taip lėmė Dievas arba likimas (pats aš baigiau ne žurnalistikos, o politikos mokslų studijas).

Antra, mano nuomone, vertybėmis (turiu omenyje neturtinėmis) neprekiaujama. Jomis negalima manipuliuoti. Tas, kuriam jos svarbios, ir be jokio marketingo, gudrybių ar manipuliavimo padeda jas išlaikyti ir puoselėti. Galbūt tai pernelyg idealistiškas, nelabai realus požiūris, ypač dėl to, kad „Atvira Klaipėda” dirba tokioje terpėje, kur dominuoja visiškai kitas modelis (juk internete pilna informacijos, kurios skelbėjai neprašo prisidėti parama), bet aš jo nenoriu atsisakyti.

Taip, kai žmonės perka tavo sukurtą produktą ar paslaugą ir juos vertina, yra fantastiškas jausmas. Bet kai jie tiesiog skiria savo paramą idėjai, nesitikėdami jokios naudos sau, tai yra tiesiog nerealu. Tai yra lyg stebuklas. Ir būtent dėl to aš noriu eiti būtent tokiu  keliu – nes jis kasdien leidžia susidurti su stebuklais. Ačiū Jums visiems, kurie leidžiate patikėti, kad jie egzistuoja. Ir neužmirškite spalio 17-ąją, ketvirtadienį, 17.30 val., ateiti pas mus ir pasidžiaugti mūsų visų bendro kūrinio –  „Atviros Klaipėdos” – antruoju gimtadieniu.

Pabaigai – mūsų tradicinė ataskaita.

Rugsėjį gavome 16 075,58 Eur piniginės paramos. Fizinių asmenų parama sudarė 555,58 Eur, juridinių – 15 520 (iš šios sumos 520 Eur buvo pervesta pagal išrašytas sąskaitas už paskelbtus banerius).

Praėjusio mėnesio išlaidos sudarė 3580,21 Eur:

Autobuso bilietai – 63 Eur

Atlyginimas žurnalistams (pagal individualios veiklos sąskaitas) – 1159 Eur

Bankinio krepšelio mokestis – 10 Eur

Darbo vietų nuoma – 70 Eur

Atlyginimas redaktoriui už rugpjūtį (į rankas) – 762,75 Eur

Atlyginimas redaktoriui už darbą su kultūriniais Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo ir Klaipėdos miesto savivaldybės iš dalies remiamais projektais – 386,7 Eur

Sodros” mokesčiai – 483,73 Eur

Gyventojų pajamų mokestis – 399,81 Eur

Mobilusis ryšys – 37,57 Eur

Interneto ryšys – 19,5 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 17,47 Eur

Mokestis operatoriams už SMS paramos paslaugą – 11,41 Eur

„Gmail” saugyklos nuoma – 1,99 Eur

Kelionės draudimas – 2,61 Eur

Laiškų siuntimas – 3,12 Eur

Buhalterijos paslaugos – 50 Eur

Darbo pažymėjimo gaminimas – 7,26 Eur.

4 Comments

  1. Birutė

    Šaunu, kai pasukęs galvą atgal, gali pasidžiaugti.
    Išlikti grynuoliu, stiprybės, palaikymo ir šilto, mielo, jaukaus
    GIMTADIENIO!

    Reply
  2. NeEimantaa

    Darbo pažymėjimas brangus

    Reply
  3. Sveikinu

    esate šaunūs . Linkiu klestėjimo . Kas dėl motyvuotos Spurytės mane tai baugina , nes abejoju tais , kurie tikiuosi motyvuotai ,keliavo su ,, Grubliausko komitetu ,, į politiką , o dabar motyvuotai dirba pas Jus , . Jūs rašote klaipėdiečiams , rašote apie miesto problemas , o meras ponas Grubliauskas . Mano, kaip skaitytojo nuomone , žurnalistas turėtų būti politiškai nešališkas , nes tik tada galima būti objektyviu . ,,Propaganda,, įgriso . Politinių simpatijų turime visi ) Sėkmės .

    Reply
    • Esate ŠAUNŪS

      eini pirmą kartą į darželį- baugu, eini į pirmą klasę-baugu, eini į egzaminą- baugu, eini į susitikimą su darbdaviu – baugu. Na ir kas – natūrali būsena, o jaunas tarp klystkelių ieško savo kelio. Gal surado. Gyvenimas. Martynas ne įžadus amžiams davė, bet jam pavyko, ilgai siekė ir sustiprino komandą ir džiugu. Viktorija daug ir gražiai dirba. Džiugu. O Grubliauskas ir visa kultūra mieste, tai mūsų-rinkėjų pasirinkimas, ne A.K. Deja. Tai ką dabar, visiems nebedirbti? Pagalvojau, jei ne A.K. tai kaip apie miestą sužinočiau ir ką skaityčiau? Negi V.E. ar Klaip….? Senai buvau atsivertęs ir taip nebenoriu. O prie sveikinimu ir linkėjimų tikrai prisidedu ir linkiu antrą tiek.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This