Į vėluojančių projektų sąrašą stoja ir mokykla

Miestas, Svarbu

Nors birželį pasirašant 10,9 mln eurų vertės sutartį dėl naujosios Senvagės mokyklos statybų miesto vadovai  žadėjo, jog itin principingai ir atidžiai bus kontroliuojama tiek statybos darbų kokybė, tiek terminų laikymasis, jau dabar nesilaikoma pirmojo pasitarimo metu užsibrėžtų terminų – užsitęsus projektą pabranginusių inžinerinių tinklų iškėlimo darbams, sustabdytas rangos sutarties vykdymas.

Be to, paaiškėjo, kad vykstant nesutarimams tarp statybininkų pasisamdytų darbo projekto rengėjų ir mokyklos projektuotojų, savivaldybei teko pirkti papildomas ekspertizės paslaugas, kurios turi atsakyti, kas teisus šiame ginče ir ką reikia daryti toliau. Galiausiai, pats rangovas jau viešai aiškina, kad žiemą dėl oro sąlygų tikriausiai negalės laiku atlikti visų suplanuotų darbų.

Astos Vainorės nuotr.

Projektas su klaidomis?

Kultūros, švietimo ir sporto komitetas buvo paprašęs Savivaldybės administracijos pateikti informaciją apie šio savo dvigubu pabrangimu jau pagarsėjusio projekto eigą.

Ją politikams pristatęs Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis aiškino, kad šiuo metu statybvietėje iškirtus medžius ir krūmus vyksta inžinerinių tinkų iškėlimo darbai. „Klaipėdos energijos” pasamdytas rangovas dabar guldo naujus tinklus ir visus darbus turėtų užbaigti iki gruodžio vidurio. Dujotiekis, anot vedėjo, dėl papildomų projektavimo darbų bus sutvarkytas šiek tiek vėliau – tuo už savivaldos pinigus rūpinasi bendrovė ESO.

Kol vyksta šie darbai, sutartis su mokyklą statysiančia bendrove „Versina” sustabdyta. Su tinklais susiję savivaldybės rūpesčiu esantys darbai pagal pirminius planus turėjo baigtis spalio pradžioje arba viduryje. Pačios mokyklos statybos darbų trukmė pagal sutartį yra 16 mėnesių.

G. Dovidaitis taip pat informavo, kad yra atsiradusi trintis tarp statybininkų pasisamdytų darbo projekto rengėjų ir mokyklos projektuotojų.

„Rangovas pasirinko ne tuos pačius projektuotojus ir atsirado trintis. Tai daugiau ar mažiau natūralus procesas. Projekto autoriai sako, kad nėra esminių klaidų. Užsakėme ekspertizę, kuri per tris savaites pateiks išvadas. Produktyviai išnaudosime laiką, kol vyksta tinklų iškėlimo darbai. Jau ir dabar rengiamas darbo projektas, tik dėl kai kurių niuansų nesutariama ir ten sustabdyta”, – aiškino tarnautojas.

Tuo metu vicemeras Arvydas Cesiulis, dalyvavęs viename iš pasitarimų, replikavo, kad jam situacija priminė, jog kalbasi kurčnebylis su aklu.

Komentuodamas viešus rangovo pareiškimus, kad „šiemet statybos darbai neprasidės, nes žiema statybos pradžiai nėra tinkamas metas, juo labiau kai pirmiausia reikia įgyvendinti atitinkamus žemės darbus“, G. Dovidaitis teigė, jog statybininkai taip kalba vadovaudamiesi prielaida, jog bus prasti orai.

Gatvę ties savivaldybė?

Komiteto narė Nina Puteikienė teiravosi, koks yra likimas kelio po būsima galerija tarp mokyklos korpusų, kurį turėtų nutiesti gretimai esančiuose sklypuose gyvenamąjį kvartalą ketinantys statyti UAB „Danės krantas”, ir ar bus įgyvendinti šie įsipareigojimai, jei keistųsi sklypų savininkas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „Danės krantas” užsakymu dar 2013 m. kovą buvo parengtas nuomojamo 7,58 ha valstybinės žemės sklypo (sovietmečiu čia buvo šiltnamių kombinatas) detalusis planas, pagal kurį jis skaidomas į mažesnius sklypus ir numatoma, kad jų paskirtis – daugiaaukščių ir aukštybinių pastatų statyba.

„Danės krantas nori, berods, 8 daugiabučius pastatyti. Yra infrastruktūros plėtros sutartis dėl gatvės nutiesimo, bet joje nėra termino. Siejama tik su namų pridavimu. O mums ta gatvė yra reikalinga dabar, tad vyksta reguliarūs susitikimai su investuotojais, derinamos pozicijos. Savivaldybė gali kol kas savo lėšomis padaryti darbus, o sutartis tada būtų pakeičiama numatant, kad investuotojas kompensuos išlaidas. Kol kas ji dar derinama”, – sakė G. Dovidaitis.

2 Comments

  1. Svarbiausias projektas

    Ir mokyklos nelabai tereikia? Vaikai šiaurinėje pusėje mokyklomis aptekę, renkasi išsirinkti negali! Greitai statom, valdžiagyviai, greitai! Mokykla – svarbiau nei visi parkeliai, trinkelės ir kiti išplaudinėjimami projektėliai!

    Reply
  2. ezy

    Kur tu!? Juk Klaipėdoj niekas nevėluoja. Juk tai geriausiai dirbanti avivaldybė Lietuvoj, jų vadovų ir š juk nesmirda…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This