„Gatvių apšvietime” – šeimyninė ranga?

Miestas, Svarbu

„Atvirai Klaipėdai” parašius apie peripetijas Klaipėdos savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas”, kurios jau sausį gali išversti iš posto nuo 2016-ųjų šiai įmonei vadovaujantį Dangerą Aleksandrovą, sulaukėme laiško, kuriame dėstoma apie daugiau galimų ryšių šioje bendrovėje.

Tačiau visi laiške minimi asmenys atsitvėrė tylos siena – visiškai nekomentuoja minimų aplinkybių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Mamos darbovietės ir sūnaus bendrovės sandoriai – tik dalelė?

„Atvira Klaipėda” rašė, kad beveik 2,3 mln. eurų vertės beveik 40 sutarčių dėl įvairių prekių ir paslaugų, kurias „Gatvių apšvietimas” 2017-2019 m. sudarė su UAB „Namų kultas”, nuo kovo persivadinusia UAB „Ecomas”, kurios vienintelis akcininkas nuo 2014 m. yra Liberalų Sąjūdžio narys, 29-erių Armandas Viskintas, „Gatvių apšvietimo” vyriausiosios finansininkės Sonatos Viskintienės sūnus.

Tačiau tai, pasirodo, gali būti ne vieninteliai giminiški-draugiški santykiai, apraizgę šią bendrovę.

„UAB „Gatvių apšvietimas” dirba: Aleksandrovo vaikų auklė – Monika Vidzgė – Finansų departamento direktorė. Reikiamo išsilavinimo neturi. D. Budrio gyvenimo draugė Jolita – specialistė, dirbanti su viešaisiais pirkimais. Reikiamo išsilavinimo neturi. Vidzgės vyras – skyriaus viršininkas, baigęs vidurinę mokyklą. Gamybos departamento direktorius – Rolandas Paulauskas – geriausias Aleksandrovo draugas”, – rašoma laiške, kurio sulaukė „Atvira Klaipėda”, pasirodžius šiai publikacijai.

Žinia, „Gatvių apšvietimas” šiemet sudarė dvi sutartis su MB „Dūminė laboratorija”: pirko baldus už 10 563,3 Eur ir tinklo įrengimo paslaugą už 7 804 Eur. Vienintelis šios mažosios bendrijos dalyvis – Dainius Budrys. Kai D. Budrys šį pavasarį dar ėjo uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” valdybos nario pareigas, buvo gautas skundas, jog jis turi ryšių su vienu iš kandidatų į bendrovės vadovo pareigas, atrinktų į antrąjį konkurso etapą. D. Aleksandrovas buvo patvirtinęs, kad dalyvauja šiame konkurse. Pastarąjį naujoji valdyba nutraukė.

Vien šie du sandoriai reiškia, kad MB „Dūminė laboratorija” turės daugiau pajamų nei pernai – 2018 m. jos sudarė 8 730 Eur. Bendrija patyrė 8 Eur nuostolį.

O publikacijos komentaruose ir kitame redakcija skirtame laiške buvo teiginiai, kad įmonėje dar darbuojasi ir buvusio Liberalų Sąjūdžio nario, Klaipėdos mero ir miesto Tarybos sekretoriaus Modesto Vitkaus žmona Indrė Vitkienė bei buvusios liberalės, mero komandos narės Vaidos Žvikienės sesuo.

Dauguma nieko nekomentuoja

„Gatvių apšvietimas” savo interneto svetainėje nenurodo jokių darbuotojų kontaktų. Visgi penktadienį pavyko prisiskambinti Jolitai Lasevičiūtei, kuri kai kuriuose dokumentuose nurodoma kaip asmuo, atsakingas už viešuosius pirkimus. Išgirdusi klausimą apie Dainių Budrį, ji pareiškė nieko nekomentuosianti ir nekalbėsianti. Lygiai taip pat pasielgė ir Monika Vidzgė, išgirdusi jau pirmąjį klausimą apie jos išsilavinimą.

D. Aleksandrovui penktadienį prisiskambinti nepavyko, tad žurnalistas pabandė visus laiške minimus įmonės darbuotojus surasti vietoje. Deja, apie 11 val. tiek D. Aleksandrovo, tiek Gamybos departamento direktoriaus kabinetai buvo užrakinti. Akivaizdžiai dėl vaikščiojančio koridoriumi žurnalisto sunerimusi administratorė į koridorių pasikvietė M. Vidzgę. Pastarosios dar kartą paklausus, ar ji tikrai neatsakys į klausimus, finansininkė paprašė juos atsiųsti raštu, bet iki pat pirmadienio ryto taip ir neatsakė. Atsakymo neatsiuntė ir D. Aleksandrovas, nors papildomai jį apie el. paštu išsiųstus klausimus žurnalistas informavo ir SMS žinute.

Iškalbingiausias buvo D. Budrys, tačiau jis taip ir neatsakė į klausimą, ar jį sieja kokie nors santykiai su J. Jasevičiūte.

„Girdėjau apie jūsų gandų visą šitą dainą. Man yra jausmas toksai, kad jūs dabar tiesiog bandote, užsakymą turite nukreipti nuo „Klaipėdos vandenų” vadovo konkurso, kuris turėjo baigtis, man atrodo, jau pavasarį. Tai gerbiamo Šulco ir Makūno pastangomis jis vis dar tęsiasi. Kiek aš dabar supratau, gaila, kad dabar ne Klaipėdoje, dar daugiau papasakočiau. Kiek aš matau ir jaučiu, tai jūs pasidomėkite buvusio vadovo ir buvusio Stebėtojų tarybos pirmininko elgesiu ir veiksmais. Didelis sunerimamumas dabar prasidėjo, tai, kad mane bandė susieti su Aleksandrovu, kuris buvo vienas iš stipriausių, sakyčiau, kandidatų tarp penkių atrinktų. Kur, beje, atrinkinėjo nepriklausoma kompanija. Ir valdyba nebuvo prikišusi nė vieno pirštelio prie to konkurso. Man labai buvo keista, kodėl jis buvo sustabdytas ir kodėl jis nebuvo pratęstas. Mes, valdyba, buvome sustabdę jį, bet nebuvome nutraukę. Ir ten reikėjo tiesiog toliau tęsti atrankos procesą, bet toks jausmas, kad nebuvo, turbūt, savų kandidatų, švelniai tariant. Ir todėl buvo nutrauktas ir padarytas neva skaidrumas, konkursas iš naujo. Ir dabar seku tik tiek ir žinau, kad pradėtas auditas ir senoji valdžia, matyt, sunerimusi dėl galimų pasekmių. Ir taip bandoma ieškoti sliekų ant asfalto. Tik tiek galiu pakomentuoti kaip buvęs „Klaipėdos vandenų” valdybos narys, o visi kiti dalykai, ką jūs čia bandote daryti, aš nesu viešas asmuo ir nenoriu komentuoti gandų. Tiek, jei apie dalykinę pusę. O jei bus klausimų, siųskit elektroniniu paštu. Norėčiau, kad mano įmonės vardo nepagrįstai neminėtumėte ir nemenkintumėte reputacijos”, – teigė D. Budrys, tačiau į raštu nusiųstus klausimus irgi nieko neatsakė.

Tik V. Žvikienė ir M. Vitkus neišsisukinėdami atsakė į klausimus.

Pasak V. Žvikienės, jos sesuo šioje įmonėje nebesidarbuoja apie porą metų. M. Vitkus savo ruožtu teigė, kad jo sutuoktinė įmonės dokumentų tvarkymo skyriuje vyriausiąja specialiste dirba apie porą metų. Tai jis yra nurodęs ir savo viešųjų bei privačių interesų deklaracijoje. Pačios I. Vitkuvienės pasiteirauti, kaip ji įsidarbino įmonėje, nepavyko – anot kolegų, ji šiuo metu serga.

Pirmojo straipsnio komentaruose buvo pasirodę ir teiginiai, kad „Gatvių apšvietimo” organizuojamus kryptinio apšvietimo darbų konkursus laimi UAB „Elektros pliusai”, kurios vadovas esą yra ir šios įmonės darbuotojas. Tačiau vienas iš „Elektros pliusių” akcininkų ir vadovas Artūras Paliutis, teigė, jog tokie teiginiai neturi jokio pagrindo. Vyras taip pat sakė, kad kitas iš Registrų centre vis dar nurodomų akcininkų – Edmundas Vaickus – jau keletą metų yra miręs ir jam priklausiusias 50 proc. akcijų dabar valdo našlė.

ATNAUJINTA. 2020 m. rugpjūčio 28 d. D. Budrys ir J. Lasevičiūtė susituokė Klaipėdos santuokų rūmuose.

73 Comments

  1. Stebėtojas

    Dabar pažiūrėkime į keletą faktų. Jei čia visi čia minimi asmenys buvo apšmeižti, kodėl nė vienas nepasakė, kad tai kas apie juos šnekama yra netiesa? Tyla – gera byla ne šiam atvejui. Tai gal visgi bijoma pripažinti, kad yra būtent taip, o ne kitaip arba viešai apsimeluoti ir dar labiau įklimpti?
    Sekant kai kurių komentatorių logika, pirkti už kažkokius tai 20 000 Eur iš draugelio, gyvenančio su įmonės viešųjų pirkimų specialiste (niekas nepaneigė to) čia nieko tokio? Kai tai, ko gero, vienintelės to draugelio pajamos? Ribojant konkurenciją (VPT) pirkti už daugiau nei 2 mln. Eur iš vyr. finansininės firmos čia irgi viskas ok? Ir plius dar patiems dirbti jai kaip subrangovas savo objektui!!!! už minimalius įkainius.
    Ir galiausiai vadovas valdybai „praneša apie šantažą”. Kas čia šantažuoja? Kiti potencialūs pirkėjai, kuriems buvo apribota teisė dalyvauti rinkimuose, VPT, o gal naujasis akcijų valdytojas, pamatęs, ką jam paliko senasis, ko gero, irgi Aleksandrovo draugelis? Tai gal čia iki gyvos galvos caras Aleksandrovas buvo nusprendęs apšviesti Klaipėdą?
    Ir pabaigai dvi draugiškos praėjusios kadencijos akcijų valdytojo dovanėlės, kurias palaimino ir senoji politinė chebra, kai dar buvo nesusipykę:
    1. Visi UAB “Gatvių apšvietimas” patikėjimo teise valdomi miesto apšvietimo tinklai tapto šios bendrovės nuosavybe. Kas iš to gavosi? Perduodama tinklus savo įmonei Savivaldybė nebetenka galimybės pasitikrinti, kiek tokia paslauga kainuotų ją perkant rinkoje. Atsiveria kelias pirkti kiek nori ir ką nori iš draugelių ir vyr. finansininkių sūnelių. https://www.atviraklaipeda.lt/2018/03/20/sumazes-islaidos-gatviu-apsvietimui/
    2. 22 000 Eur bauda, kurią Konkurencijos taryba skyrė savivaldybei už tai, kad dar 2015 m. pabaigoje sudarė trejų metų trukmės sutartį su savo 100 proc. kontroliuojama UAB „Gatvių apšvietimas“ dėl eismo reguliavimo priemonių eksploatacijos bei įrengimo paslaugų. https://www.atviraklaipeda.lt/2019/10/04/klaipedos-sviesoforu-reikalus-nulems-europos-sajungos-teisingumo-teismas/
    Gražu iki pamėlynavimo (Mėlyno proveržio).

    Reply
    • Stebetojas 2

      Stebėtojas – o jeigu ir asmenys pasakytų, kad tai kas apie juos šnekama yra netiesa ar tai pakeistų jūsų nuomonę ar pultumėte toliau įrodinėti, kad yra kitaip? Mano nuomonę formuoja teismo, tarnybų ir audito išvados, bet ne geltonoji žiniasklaida. Beje įdomus faktas – kodėl apie tai rašo tik atviraklaipėda? Kodėl nematome jokių žinių iš kitų žiniasklaidos šaltinių ir jokių oficialių tarnybų pasisakymų?

    • To 2

      Manau, kad respublikinei žiniasklaidai neįdomu tokia smulkmė, o kiti du miesto dienraščiai nelinkę ko blogo apie savivaldybę ir jos įmones rašyt, šie parašys, jei pvz., valdyba iš tikrųjų atleis direktorių, t.y. bus faktas kaip blynas. O Atvirai Klaipėdai – širdingas dėkui už jų darbą, visų peripetijų paviešinimą ir nepriklausomumą!

    • Antrajam stebėtojui

      Žinoma, kad pasikeistų nuomonė apie visus tuos asmenis jei išdėstytų faktus – kada ir kaip įsidarbino, koks išsilavinimas ir t.t.
      Viešųjų pirkimų tarnyba, atlikusi neplaninį patikrinimą, buvo konstatavusi, kad sutartis su „Namų kultu” dėl šviestuvų pažeidžia teisės aktuose įtvirtiną skaidrumo principą. Atsižvelgiant į tai, tarnyba rekomendavo sutartį nutraukti. Kaip ir tarnyba, bet tamstos nuomonės neformuoja, nes išvados ne tokios kokių reikia? 🙂
      Reklamos paslaugos Paslaugos Uždaroji akcinė bendrovė „GATVIŲ APŠVIETIMAS” (140031353)
      UAB „Vakarų ekspresas” (141405163)
      €1.815,00 2018-02-20 2018-12-31 MVP
      Straipsniai Paslaugos Uždaroji akcinė bendrovė „GATVIŲ APŠVIETIMAS” (140031353)
      UAB „Vakarų ekspresas” (141405163)
      €1.815,00 2017-02-09 2017-12-31 MVP
      Reklamos paslaugos Paslaugos Uždaroji akcinė bendrovė „GATVIŲ APŠVIETIMAS” (140031353)
      UAB „Klaipėdos dienraštis” (302433291)
      €2.420,00 2018-06-21 2018-12-31 MVP
      Reklamos paslaugos Paslaugos Uždaroji akcinė bendrovė „GATVIŲ APŠVIETIMAS” (140031353)
      UAB „Klaipėdos dienraštis” (302433291)
      €1.815,00 2018-02-08 2018-12-31 MVP
      Reklamos paslaugos Paslaugos Uždaroji akcinė bendrovė „GATVIŲ APŠVIETIMAS” (140031353)
      UAB „Klaipėdos dienraštis” (302433291)
      €1.815,00 2017-02-14 2017-12-31 MVP
      Pridėkite dar viskas kitas Savivaldybės bei jos įmonių sutartis ir, ko gero, bus teisus komentuotojas vardu To2.

  2. Laido riteriai

    Ojoj jus visi laido riteriai. Kaip jus viska zinot ir ismanote, kas tokie busite? Kodel atvira Klaipeda nesukuria komentaru skilciu, kad tik per fb registruoti galetu komentuoti? Anonimai ir t.t. Pilamos pamazgos, neapykanta, kerstas ir visos kitos sodomos ir gomoros. Matosi, kad Klaipedoj zmones jau nebe tiek kaip pries 20-30 metu. Tikejo tada meru, tikejo valdzia, savimi didziavosi – sakydavo, ka tas Vilnius, ka tas Kaunas pas mus graziausias miestas, vokieciu statytas, jura, gamta, medziai, pramone ir uostas. Atrodeme kaip besisukantis vijurkas pasakoje, kilo dangoraiziai, nauji rajonai per kelis metus.
    Siandien susirupinote firmele, kuri jums padeda tvarkyti gatves apsvietimus ir sviesoforus? Vajej, o ka nesviecia? Sviecia, visada sviete ir tikriausiai svies. Bet ar jusu ir jusu vaiku protai beapsvies Klaipeda jau abejoju.

    Reply
  3. Ramutis

    VPT išvadoje aiškiai matosi, jog tikrinti asmenys dėl 2018 m. Pirkimų vykdytų įmonėje buvo įmonės direktorius Dangeras Aleksandrovas, bei už pirkimus įmonėje atsakingas asmuo – viršininkė Monika Vidzgė (įmonės vadovo auklė kaip minima straipsnyje) kuri dabar jau spėjo tapti ir departamento direktore?! Ar tai nebus padėka už gerą ir lojalų darbą su pirkimais ar už vaikų priežiūrą?! Keista smulkmena jog D. Budrio įmonė MB dūminė laboratorija su UAB gatvių apšvietimas sandorius sudarinėjo ne 2019 metais kaip rašoma jūsų straipsnyje, o 2018 m. Kaip rašoma VPT ataskaitoje, o tai yra būtent tada kai D. Budrys dar buvo UAB Klaipėdos vanduo valdybos narys, o D. Aleksandrovas dar buvo kandidatas į Klaipėdos vandenų vadovus! O žinant jog D. Budrio sugyventinė atlieka pirkimus, tai čia turbūt sutapimas ir daugiau nieko… Nepriklausomi auditoriai turbūt net mamos ir sūnaus pirkimų nepastebės… Net ir spyglys čia nebeturėtų ką bepridurti…

    Reply
    • Valdas Bičkus

      O Budrys kažin savo interesus kaip valdybos narys deklaravo? O įmonės deklaruoti turbūt kaip ir sugyventinės irgi nepamiršo m? Prie to pačio ir budino sūnus kaip gi su jo deklaracija kaip sakant šeimyninis šokių ratelis ne kitaip – o auklė prižiūri su pirkimais visus o mama padeda sūnui dalyvauti pirkimuose… tiesiog smagu skaityti pačių iklimpusių šeimos narių komentarus 🙂 tiesiog svingerių vakarėlis o vakarėlį apmoka miestiečiai ko gi nepabaliavot? 🙂

    • Vapse

      Ramutis, kas galtėtų paneigti, kad jūsų komentaras yra nesąmonių kratinys? Pradedate sakinį, kad Monika Vidzgė buvo už pirkimus atsakingas asmuo. Finansų direktorė yra atsakinga už visus pirkimus jūsų žiniai, tai man būtų keista jeigu ji būtų buvus neatsakinga. O dėl auklės, aš net nežinau iš kur traukta info, čia oficialiai apiforminta ar tiesiog kažkas vėl papliotkino? Kur įrodymai? Paskiau pradedate kalbėti apie Budrį, kuris su Monika neturi jokių sąsajų, o ir taip pat jums kažkas keisto, kad jis buvo AB (ne UAB) Klaipėdos vanduo valdybos nariu, sudarinėjo sandorius su UAB Gatvių apšvietimu ir taip kažkaip protegavo D. Aleksandrovą į AB Klaipėdos vanduo generalinius direktorius… Gerai, geras klausimas protegavo ar ne, o kuris iš visų įmonės vadovų aplamai Lietuvoje, buvo išrinktas kieno nors neproteguojamas iš valdybos ypač kai jį renka valdyba? Taip pat į savo politizavimą kišate jo žmoną. Bet ponas – prašau pateikite ataskaitas tuomet, kokiuose konkursuose Budrio įmonė dalyvavo, kokia suma, kokio tipo konkurse, kiek kartų laimėjo ir iš kiek dalyvių buvo renkama įmonė. Kur straipsnyje šita info? Kažkaip nematau kriminalo esant apie 20 000 eur sumai per metus už prekes ir paslaugas iš vienos įmonės, kai realiai tai yra viso labo vieno darbuotojo metinis atlyginimas. Jūs paaiškinkite, ką bandote sužaisti šiuo politiniu žaidimu ar tik nebūsite naujas kandidatas į KGA postą?

    • ?

      Įmonės vadovo auklė?

  4. viskas paprasta

    pasikeitė Klaipėdoje valdančioji dauguma, naujoji nori, kad jos žmogiukai atsidurtų postose, bet reikia patraukti esančius…nieko čia naujo, o toks papostringavimas, kad dirba tai čia tik darbo inspekcija turi nustatyti pažeidimus, auditas, o ne kažkas parašęs laiškutį…

    Reply
    • Pritariantis

      Pritariu. O dabar gaunasi taip, kad kažkos moliaveidis žurnaliūga papylė, ir jau turi būti atleidinėjami žmonės, nei tyrimo, nei išvadų nereikia.

  5. Antanas

    Nesigilinau į visas peripetija, bet užkliuvo vienas dalykas- Vitkaus žmona. Kame nusižengimas? Tai kur jai dirbti? Kokia čia pražanga? Tai nejaugi vien todėl, kad vyras dirba savivaldybėje ji turi stovėti prie turgaus ištiesta ranka? Taip išeina, kur ji bedirbtų, vistiek bus blogai. Manau, kad čia perlenktas „stropumas”.Manau ji dirba normaliai normalų darbą, gauna eilinį atlygį, ko dar iš jos norėti?

    Reply
    • Klausimas :

      Gal kam nors žinoma koks yra eilinis atlygis šioje įmonėje? Ir kas tuomet gauna neeilinį – tik žmonos ar tik viršininkai, tik auklės ar tik pirkimų vykdytojai, o gal tik vyr. Finansininkai?! Šiaip įdomu būtų algas visų ten dirbančių pamatyti – turbūt liktumę nustebę!

    • Antanui

      Na nežinau ką gali ir koks specialistas baigęs „dailę” gali profesionaliai dirbti dokumentų tvarkymo skyriuje ? Tame ir nesusipratimas jog dirba bet kas be tinkamo išsilavinimo , o tokia situacija labai panaši į „savų lizdą” kurie minta iš mokesčių mokėtojų pinigų .

    • Anonimas

      Nu panašiai LIDL darbuotojai gauna be išsilavinimo

    • Anonimas

      Nejuokink

  6. ko gero

    viskas čia yra aišku, nes Aleksandrovas rimtai nusitaikė į Vandenų vadovų konkursą tai va prašau ir „parašė” rašytojas, o rašytojų yra ne mažai. Norinčių į savivaldybės įmones vadovauti ne mažai tad dabar štai ir vyksta „pykšt pokšt”.

    Reply
    • O aš nesuprasčiau

      jei toks vadovas laimėtų konkursą. Audito išvados tokius vadovus turėtų ” šalinti ” iš konkurso .

    • Anonimas

      o kokios išvados? čia kol kas tik rašytojas – plunksnos brolis rašo, neva laišką, o jei audito išvados bus nieko neteisėto neužfiksavusios?

  7. Nu jo

    Vieno nesuprantu, jei čia šmeižtas tai ko tyli kaip į smėliuką pridarę? Manau visuomenė tikrai nori žinoti kaip ir kas.

    Reply
  8. Klaipėda miršta ne dėl valdžios, o dėl verslininkų aplaidumo ir žmonių empatijos

    Geriausias bajeris: Paulauskas – geriausias Aleksandrovo draugas:D Būti draugu pasak stukačiaus irgi nusikaltimas:DD Matyt pats tų draugų neturi tai liūdi vienas kampe užsidaręs. O šeip eilinės pavydo scenos ir tiek, nėra apie ką čia diskutuoti apie kažkokius anoniminius stukačius.

    Reply
    • Tas pats stilius

      Dirbate, kad apiplautumėte faktus? Nubyrėdavo nuo caro stalo? Kelintą tokio pat stiliaus komentarą rašote?

    • Labai geras stilius

      Aš pats sau caras ir pasidarau, kad man byrėtų visur kur gali byrėti. O faktų čia nėra jokių. Čia yra anoniminis pezalas perrašytas ir sutirštintas.

      „UAB „Gatvių apšvietimas” dirba: Aleksandrovo vaikų auklė – Monika Vidzgė – Finansų departamento direktorė. Reikiamo išsilavinimo neturi – KOKS YRA REIKIAMAS IŠSILAVINIMAS IR KOKĮ JI TURI?

      D. Budrio gyvenimo draugė Jolita – specialistė, dirbanti su viešaisiais pirkimais. Reikiamo išsilavinimo neturi. – KOKS YRA REIKIAMAS IŠSILAVINIMAS IR KOKĮ JI TURI? Ką reiškia gyvenimo draugė? Kas čia blogo būti su Budriu gyvenime drauge?

      Vidzgės vyras – skyriaus viršininkas, baigęs vidurinę mokyklą – O TURĖTŲ BŪTI NEBAIGĘS? TOLIAU KOKIO SKYRIAUS VIRŠININKAS AR TO KURIS PAVALDUS VIDZGEI? JEIGU NE, KAS ČIA TOKIO? VIDZGĖ IR TAS VYRAS YRA DEKLARAVĘ INTERESUS – BYLA BAIGTA Čia žurnalisto ar to anoniminio rašytojo nemokėjimas tirti.

      Gamybos departamento direktorius – Rolandas Paulauskas – geriausias Aleksandrovo draugas”, – rašoma laiške, kurio sulaukė „Atvira Klaipėda”, pasirodžius šiai publikacijai. – ČIA KAIP IR SAKIAU METŲ BAJERIS.

    • O kaip vertybės?

      Valstybiniame sektoriuje įdarbinant pageidautina skelbti viešus konkursus ir atrenkant darbuotoją vadovautis ne tuo, ar yra jis draugas, auklė, giminaitė, sugyventinė, žmona ir pan., o tuo ar kandidatas turi kompetencijų. Nenormalu yra, kai valdiškoje įmonėje sugyventinė iš sugyventinio įmonės perka baldus ir abu pasirašo ant tos pačios sutarties. Vsio zakonno? Galbūt? Bet labai gaila, kad gan jaunų žmonių vertybės ne kažką…Beje, juk žurnalistas klausė pačių darbuotojų, koks išsilavinimas, kažkodėl neatsakė, tai tikriausiai ir neturi kuo pasigirt. Jei viskas ok, kam slėpt?

    • Na ne

      Metų bajeris komentaro vinis apie išsilavinimą — ” Nevisada baigę finansus žmonės profesionaliai atliks finansininko darbus …. ” 🙂 O kas atliks profesionaliai ? :))) Toliau ir skaityti neverta , jei tik toks supratimas ….dugnas …Savivaldybės įmonėje dirba kas kaip moka ? Pareigybėms nėra reikalaujamo privalomo išsilavinimo ? Jooo … ir nieko stebėtojai nestebi ? ) Stukačiumi menkysta ,vadini tą , kuriam pabodo matyti kaip švaistomi klaipėdiečių pinigai ? Na , jei ši kontora nebus išvaikyta , merui ir administracijos direktoriui reikėtų ” dėti ranktus ” nuo savo kabinetų , nes žmonėms į akis žvelgti ir kalbėti ” kaip mylite ” Klaipėdą , mano kaip rinkėjo nuomone , teisės neturite . Ačiū , žurnalistui .

    • Finansistas

      Tik yra viena gyvenime tiesa: Inžinierius gali tapti finansistu, bet finansistas niekaip netaps inžinierium. Taip, kad neturėti reikiamo finansininko išsilavinimo neproblema – investicijų valdymo galima išmokti per mėnesį. Bet būnant elektronikos inžinierium reikia mokintis kas dieną ir jei nėra proto – o patikėkite žinau, kad pas daugumą baigusius finansus to proto ne per daugiausiai – tai joks finansistas nepataps inžinierium. Ekonomika – tai nėra mokslas, dirbti ekonomiškai ir valdyti situaciją yra gyvenimo būdas.

    • Finansistui

      Žinote , man nusispjauti kokio išsilavinimo ir gebėjimo asmuo dirba pačio PRIVAČIOJE firmelėje : ) Tegul nors sargas , jei pačiam tinka ir moki algą iš savų pinigų . Ši ” kontora” , nes nerandu kito žodžio po to kas paaiškėjo , yra SAVIVALDYBĖS t.y. mokesčių mokėtojų – klaipėdiečių , o aš toks esu , todėl man svarbu , kad finansus , jei jau yra tokios pareigos ” skaičiuotų ” mokslus baigęs finansistas , o ne elektrikas 🙂 Mano galva , visi turi dirbti savo darbus ,pagal baigtus mokslus , pareigas , o ne tariamus gebėjimus . Ar aišku ? Net diskutuoti nėra apie ką , nes man net neįdomu .

    • Pritariu

      Tai būtent, privačioj įmonėj galima elgtis kaip nori – įdarbinti gimines, aukles, draugus, nesvarbu koks išsilavinimas, svarbu, kad veikla pelninga, tai visiems gerai, priekaištaujančių nėra. Viešam sektoriuj kiti juk standartai – skaidrumas, viešumas ir t.t. Juk išlaikoma iš mokesčių mokėtojų pinigų! Eikit, valstybinių įmonių vadovai, sukurkit savo verslą, rinkoje uždirbkit, niekas nelos! O kol esat viešam sektoriuj nusiteikite viešumui!!!

    • Turnikas

      Tai, kad įmonė yra savivaldybės nereiškia, kad ji yra jūsų ar mūsų mokesčių mokėtojų ir anaiptol, tai nereiškia, kad jūs ją išlaikote. Tai tokia pati įmonė, kaip ir privačiam sektoriuje tik kad akcininkas savivaldybė. Ji dirba pagal tokias pačias rinkos taisykles ir uždirba PELNĄ ir tiesą sakant išlaiko savivaldybę – savo akcininkę.

    • Turnikui :)

      Gana paistyti vėjus , jau net nepatogu skaityti ) O iš ko ” gyvena” savivaldybės biudžetas ? Taip nori , kad net savivaldybės įmonės taptų bemokslių , bet savų lizdais ? O aš noriu , kad jei savivaldybės įmonė turi finansų departamentą , tai tegul jam ir vadovauja finansų mokslų ragavęs asmuo , kas neaišku ? )))) O kas dėl įmonės ” pelno ” , tai gal tokio departamento visai nereikia , jei jam vadovauti gali bet kas ? O , kad išsilavinimo reikia , man parodo ir audito išvados , klaiku kaip ” valdo ” 🙂

    • Turnikui

      Gal iš medžio iškritot neseniai? Nejuokinkit varlių. Ši įmonė pilnai laikosi iš savivaldybės užsakymų, per vidinius sandorius gaunamų. Tai nėra toks UAB kaip privatus, kuris veikia rinkoje konkuruodamas ir uždirba pats ieškodamas užsakymų. Čia pagrindinė užduotis – efektyviai ir skaidriai administruoti priskirtą prižiūrėt turtą. Deja, kaip matyti, nelabai kaip ėjosi…

  9. :)

    Skaitau komentarus ir dar baisiau darosi. Kokia siaura žmonių pasaulėžiūra ir supratimas… Minimi žmonės turi aukštajį išsilavinimą, valandų valandas praleidę tobulindami savo žinias, o taip pilamas purvas. Neturi reikiamo išsilavinimo? O tai įvardykite koks jis turi būti, įvardykite tikslias specialybes kurias jie turi būti įgiję. Nevisada baigę finansus žmonės profesionaliai atliks finansininko darbus. Ir išvis prie ko čia tie finansai, jei straipsnio autorius net nežino tikslių pareigų ir rašo straipsnius iš nuogirdų. Ot tai tyriamoji žurnalistika, vat svarbu tikriausiai turi išsilavinimą reikiamą. 🙂

    Reply
    • ....:)

      Turi issilavinima ?ar dar tik tures?
      Tai zinoma kad neturi rupeti zmonems kas dirba uz musu pinigus tik gal neturetu Taip buti kad draugai , vyrai ,aukles,seses ir t.t o gal ir tai netiesa?:)

    • Bemokslis

      Sakote „tyriamoji” žurnalistika….? O tai kokie tie išsilavinimai? Gal apšviesite ir supažindinsite su apšviestųjų darbuotojų diplomais? Ar tai paslaptis?

    • Pilietis

      Baisu bus jiems Kai isikis rimtos instancijos ir visi savo noru isbegs:)))))

    • Aha

      Tikrai baisu…ir svarbiausia – jokios gėdos…

    • Rimas

      Dangerai gal eik pailsėti… 🙂 ilgam gal su visam… 🙂

    • Jovita

      Norint būti fonansų departamento vadove reikia turėti aukštąjį finansinį, ekonominį ar buhalterinį išsilavinimą. Bet ne turizmo 😀 Čia kaip diena ir naktis. taip sakant nereikia šokti aukščiau bambos

  10. hahaha

    Ateiskite, tačiau man iki galo neišku…na gerai, jeigu auklė/finansų direktorė yra dar kažkas dėl ko tas pareigas gavo… tai ką tada toje pačioje bendrovėje veikia jos vyras??? …ir dar ten kažką veikia vyriausia finansininkė/išgrynintoja, draugo sugyventinė/užsakymais aprūpintoja ir dar … kažkoks svingerių vakarėlis…dūminėje pirtyje, prie le’dinio gatvių apšvietimui ir į ritmą duodant šviesoforui: žalia-geltona-raudona,žalia-geltona-raudona, geltona-geltona-geltona….kas pastaruoju metu ypač dažna miestelio gatvėse, nes vadovas matosi turi rimtesnių užsiėmimų…aukštos prabos išieškotas skonis ….o mes dar sakome, kad mūsų miestelyje liūdna gyventi 🙂 …portalui linkėjimai, kad geležinės žiurkės metais, didžiosios scenos vertų tekstų būtų dar daugiau…visiems gražių metų!!!!

    Reply
  11. Kas darosi savivaldybės administracijos viršūnėlėse!?

    Kodėl apie Neniškį, kurio žmonelė dirba Turizmo informacijos centre nei žodžio? Kodėl žurnalistai nepasigilina, kad Neniškio pavaduotojo Dobranskio žmona dirba KKT??? Čia jums atrodo normalu? Visiškas nepotizmas! Susistatė patogiai „skaidrūs” ponai savo bobas!

    Reply
    • Nelokit, šuleriai

      Akivaizdu, kad užpakaliai kai kam pradėjo degti, kad ant Neniškio, kuris dabar bando iškuopti šią šudo kūrvą taip varoma. Pirmiausia pasidomėkite, kiek jau laiko dirba Neniškienė TIC ir kur tuo metu dirbo Neniškis, ar jis turėjo galimybę ją ten įdarbinti. Lygiai tas pat su Dobranskiene ir Dobranskiu. Laikykitės vyrai ir moterys, droš jus dabar tie, kuriems šviečiasi prarasti lovį.

    • ...

      Aš taip pat manau , kad reikia žiūrėti faktus . Ir žmonos ir vyrai daugelis yra dirbantys .

    • Pagarba

      O aš sakyčiau – pagarba Neniškiui už tai, ką jis daro, pajudino tikrą širšių lizdą! Pagaliau savivaldybė turi gerą direktorių, kurio geriausia savybė, kad yra tiesiog padorus žmogus. Taip ir toliau!

    • Neskubėkit džiaugtis ir liaupsinti

      Neskubėkite ploti. Tai, kad žmonos kokiuose darbuose, parodo, kad šaunūs šiandienos administracijos ponai vienas prie vieno su taip pačiais iš apšvietimo, atsižvelgiant į tai, kad žmonos (o gal ir giminės, juk dar neišlindo) kokiose įmonėse dirba. Palaukim, tik laiko klausimas kol irgi „apsišvies”. Apie Budiną ilgai tyla buvo, dabar lenda info kur jo sūnelis dirba, o kiek plaupsių jam buvo anksčiau. Žodžiu, nieko naujo nenusimato, švogerių ir giminių kraštas.

  12. Tomas

    Klaiku kas darosi. Šitą parazituojančių valdininkų lizdą reikia naikinti . Niekas nesikeičia nuo sovietmečio laikų, nes tie patys dirba nuo tų laikų.

    Reply
  13. Liudvikas

    Miestelyje Klaipeda daugelis tik ir klausia : ar skaitei Atviraklaipeda.lt? Pasirodo, turime rimtą ,tikrą, sąžiningą žurnalistą Vainorių, kuris ,iš tikrųjų, sugeba narplioti ,oho kokias labai neįtikėtinai drąsius savanaudžius, besimaitinančius iš klaipėdiečių suneštų pinigų į miesto biudžetą. Siautėja liberalai kaupdami sau , savo sugyventinėms. vaikų auklėms, seserims ,mamoms, sūnums ir pn. turtelius… Lyg tai jau buvo sumažėję tokie korupciniai reiškiniai ,ypač savivaldybių įmonėse… Paklausus : KODĖL taip? Atsakymai peršasi; kodėl meras suformavo tokius patarėjus, padėjėjus? kaip gali būti patarėjas makūnas ar Vitkus ar pn? Kas deleguoja savo „chebrytę” į įmonių valdybas, stebėtojų tarybas? Nejaugi ir Neniškis priklausys šiam klanui? Kažin ką gali pakeisti miestiečiai, norintys savo Klaipėdai pokyčių, ne tik milijonus E kainuojnačiuose jau paruoštuose-patvirtintuose Mėlynojo proveržio projektuose ir kt ? Ar yra sav. taryboje nors vienas -kitas protingas narys ir kurie gali tuoj pat padėti Vainoriui ir mums visiems keisti padėtį sav. įmonėse? Patarkit kaip aš , kiekvienas kitas galėtume stabdyti tuos įžūlius , savanaudžius mūsų bendro turto niekintojus ?

    Reply
    • Elena

      Manau AK reikėtų paremti , kiek kas galime – jie dirba klaipėdiečiams , viešina , informuoja ir t.t. Todėl AK neturėtų būti priklausoma nuo tokių ,,viarslininkų ,, pinigų . Ačiū ir sėkmingų ateinančių metų .

  14. O buvo taip...

    Kaip žinot, liberalai buvo vieningi iki rinkimų. Aleksandrovas dirbo „vandenyse” ir Makūno pakylėtas tapo pardavimų departamento direktoriumi ( iki tol tokio departamento nebuvo). Santykiai buvo daugiau negu puikūs, nes į generalinį direktorių kreipdavosi tiesiog Leonai! Administracijos direktoriaus Budino pastangomis Aleksandrovas tampa UAB „Gatvių apšvietimo” generaliniu direktoriumi, atkreipkit dėmesį ne direktoriumi, o generaliniu! Su savimi išsiveda ir kelis specialistus, tarp jų ir Moniką Vidzgę, dirbusią jo pavaldume vandentiekyje. Aleksandrovas visada turėjo „Napaleono sindromą”, o gatvių apšvietime bendrovės valdyboje, žinant jo seną draugystę su Budinu, tuo metu buvę Savivaldybės atstovai Simokaitis ir Zulcas nematė ar nenorėjo matyti, kad valdymo struktūra netelpa i jokius rėmus. Iš 2018 m. veiklos ataskaitos ir 2019 m. 3 ketv. duomenų apie darbo užmokestį įmonės svetainėje matome – 8 vadovai: generalinis direktorius, 2 jo pavaduotojai, 1 departamento direktorius ir 5 skyrių viršininkai vadovauja – 7 specialistams, na o pastarieji gal 17 darbininkų vadovauja? Susumavus 8 vadovai, įskaitant ir generalinį vadovauja 7 specialistams! Ar kas nors iš savivaldybės valdomų įmonių gali pasigirti toka valdymo struktūra?! Saviems aukštų atlyginimų nepakanka, reikia ir pareigų pavadinimų atitinkančių draugystės laipsnį. Gal dabartinė valdyba ir Neniškis gali pasidomėti kokios buvo valdymo išlaidos iki ateinant Aleksandrovui ir kokios dabar? Na, o toliau, kaip žinot, įvykiai klostosi taip: liberalai skyla į Grubliausko komandą ir Budino. Budinas, Aleksandrovas ir Budrys (kuris į AB “Klaipėdos vanduo” valdybą patenka Budino pagalba) nutaria įsitvirtinti ir vandentiekyje. Visa ši trijulė, pasitelkdama įvairias priemones ir pagalbininkus, pradeda puolimą prieš Makūną ir vandentiekį. Kaip svarbu buvo Aleksandrovui sugrįžti į vandentieko generalinio poziciją akivaizdu ir iš Budrio atsakymų straipsnio autoriui. Ir aplamai, Dainiau, nekask duobės kitam, nes pats įkrisi, nors tau tai ir ne pirmas kartas…

    Reply
    • Hmm

      Taip Artūrai, taip ir buvo ? tiktai kur žiūrėjo meras?…?

    • ?

      Kur žiūrėjo valdyba ? Meras ? Kontrolės komitetas ? Ar visiems tuo metu buvo gerai ? Labai nemalonu žinoti kiek yra ,,nežinančių ,, apie savivaldybės įmonę .

    • Xxx

      Košmaras kažkoks!

  15. Juokinga

    UAB „Gatvių apšvietimas” dirba: Aleksandrovo vaikų auklė – Monika Vidzgė – Finansų departamento direktorė. Reikiamo išsilavinimo neturi.Vidzgės vyras – skyriaus viršininkas, baigęs vidurinę mokyklą.
    Kaip uzima tokios pareigas????Ar nekeista????

    Reply
    • Laikai

      Ir jie dar sugeba darbo metu soc. tinkluose pardavinėti džemperius! Tikra vyr. finansininkė!

    • Nustebes

      Oho, Monika, nezinojau, kad „karjera” galima pradeti nuo aukles darbo.

  16. Ert

    Kada komentuotojai išmoks kabutes rašyti ne kableliais?

    Reply
    • ...

      Ir kas pasikeis ? ) Gaila , kad pačiam tik tiek terūpi .

  17. Vietinis

    Toks jausmas, kad Lietuvoje nėra jokios institucijos kuri kažką kontroliuotų jei tai korupcija tai kur stt fntt? Jei tai aplinkosauga tai kur AAA AAD? Jei tai sveikatos apsauga tai kur NVSC??? Atrodo, kad kažkas specialiai nori, kad Klaipėdos miestas merdėtu korupcijoje. Baisu ir gėda už savo miestą ir už mūsų valstybę kuri nesugeba pažaboti bordako 🙁

    Reply
    • Elena

      O aš kaip rinkėjas manau , kad mums rmiesto taryboje reikėjo žmonių padorių ir svarbiausia norinčių pokyčių miestui bei norinčių dirbti miestiečiams . Reikėjo DIDINTI OPOZICIJOS skaičių , o kas gavosi : konservatoriai reiškia palaikymą ir gauna pavaduotojų postus , tie 2 net nežinau ką jie atstovauja , bet eina į valdančią daugumą – turi komitetus ? Todėl abejoju ar tokie tarybos nariai drauge su ,, komitetu ,, norėjo mieste POKYČIŲ . O galėjo būti visai kitaip – palikti ,,komitetą ,, mažumoje ir turėti didesnę skaičiumi opoziciją . Štai tada neteikėtų nei stt , nei fntt , nes būtų VIDINĖ kontrolė ir įmonių ir šiaip ,,pažįstamų ,, o ir įžūlūs ,,lizdai ,, būtų įgavę baimės daugintis . Galvokime ką renkame , aš niekada nerinksiu tų , kuriems svarbūs ,,lizdai ,, ir postai . Be ,,komiteto ,, narių atkrito konservatoriai ir tie 2 ir nesvarbu kokiame jie bus sąraše . Pamatau pavardes – atia , taip ,,dirbančių ,, miestui man nereikia .

  18. besipiktinanti

    paviešinkit atlyginimus,žmonėms akys išvirs ant kaktos,kiek siurbėlių siurbia miestiečių pinigus

    Reply
  19. Viešasis interesas

    Modestas Vitkus – mažas Grubliausko pacukas. Žmoną deklaravo, o savo intrigas? Bet čia gerai – priimk dirbti Vitkaus žmoną, ir Grubliauskas, o juo labiau Neniškis nebebaisus, daryk, ką nori. P.S. Pasidomėkit atlyginimais, ir suprasit, kad Vidzgė – ne tik vaikų auklė…

    Reply
  20. Gyvatynas

    Pasidomėkite prašau ir kitomis savivaldybės įmonėmis, pvz. Turizmo ir informacijos centru (TIC) kuriame dirba savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio žmona Jurgita Neniškienė.

    Reply
    • Skaidruoliui Neniškiui

      Čia neseniai trimitavo Neniškis, kaip jis už skaidrumą, kad nepakęs net šešėlio, kažkokią specialistukę išmetė, nors esą nustatė, kad nieko nepažeista, o dabar pasirodo pačio žmonelė TIC’e dirba! Ei, Neniški, šešėlis metasi, lai atsistatydina žmona ir sveikink šį jos sprendimą, juk tu taip už skaidrumą, Skaidruoli?

  21. Nesvarbu

    Bjauru net skaityti. Tipiška post-sovietinė provincija: nepotizmas ir lesyklėlės saviems. Štai kodėl Lietuva pagal daug kriterijų velkasi ES uodegoje. Vietas užtūpę ne profesionalai, o mažamoksliai su abejotina kvalifikacija. O dėl Grubliausko…ko Jūs norite. Jį rinko tokie patys ir dar buduliai, mėgstantys džiazą. Be to, ir rinktis nebuvo iš ko.

    Reply
    • ...

      Aš mėgstu džiazą ir už kaip merą Grubliauską nebalsavau , nes mačiau kas vyksta su Klaipėda , o rinktis galėjome , tik reikėjo norėti pasikeitimų miestui ir tai suvokti . Gaila , bet antras turas man buvo panašus į balsavimą ,, prieš ,, Vaitkų – pradedant konservatoriais kurie dabar tarybos daugumoje , baigiant ,, kovotojais patriotais ,, su uostu . Eilinį kartą ,,nugalėjo ,, mūsų negebėjimas suvokti ,,kas svarbiau ,, ir vienytis , o ne ,, kovoti ,, ko dėka turime tokią situaciją …. O kas dėl uosto , mano galva , eilinė ,,liberalių negalių ,, tąsa ….Nieko nedaryti tik kalbas sakyti , o kas pasikeitė ? Niekas , tik meras tas pats ) Net nesuprantate , kad jus kaip rinkėjus pakvailino ? Liūdna .

  22. ....

    Trečią kadenciją merauja Grubliauskas ir kaip liberalas ir kaip komitetčikas ir ką padarė gero miestui ir miestiečiams ? Priminkite kaip ,,, myli Klaipėdą ,, ? Liūdna , bet aš matau tik ,, dumblą ,, : miestas apleistas , raustas išraustas nebaigta , nesugebėta net eglės centre papuošti , savivaldybės įmonėse panašu klesti ,,nepotizmo lizdai ,, ? Liko laukti tik ,,tramvajaus ,, ? ))) Miestas darosi nepatrauklus gyventi , todėl plečiasi užmiesčio namų rajonai ? ,,Ačiū ,, liberaliems merams ir miestiečiams , kurie balsavo už ,,tokią meilę MIESTUI ,, .

    Reply
  23. Mm

    Liberalo Junoko posūnis girdėjau irgi ten darbuojasi

    Reply
  24. ?

    O meras ką ? Ką administracijos direktorius ? Tik sveikinimai klaipėdiečiams ? Fui …. seniai galvoju – ,, tuščia vieta ,, ir tik kuriamas įvaizdis …. Nei klaipėdiečiai rūpi nei savivaldybės įmonės ? Balsavusių už ,,komitetą ,, nesupratau ir buvau teisi kaip pasirodo ….

    Reply
  25. Joris

    Nu gražu… Gerai, kad Atvira Klaipėda yra- svarbu, neišsigąsti ir netylėti. Tokių ėdžių mieste, neabejoju, esama ir daugiau.

    Reply
  26. Idomu

    Ir kaip ten yra su Budino sunumi, dirbo ar ne? Patikrinkit !

    Reply
  27. Klaiku kas aiškėja

    Finansų departamento direktorė – vadovo vaikų auklė ? Nieko sau ….ir auklės vyras darbuojasi ? Na žinote , pone Aleksandrovai , mano nuomone apie patį kaip tinkamą vadovą net kalbėti jau nesinori …o jei ir toliau savivaldybės įmones valdys tokie ,, geradariai ,, manau tai yra atviras pasityčiojimas iš padorumo iš klaipėdiečių iš suvokimo kas yra ,, .skaidrumas ,, … O jei valdyba ir kiti savivaldybės kontrolės organai paliks ir toliau egzistuoti tokius ,, lizdus ,, tada atviriau parodyti kaip ir kam dirbate jau negalima . Bjauru …

    Reply
  28. Uuuu

    Košmaru košmaras… O finansų direktorės sesuo nebedirba? Jėgelė

    Reply
    • nu jooo

      ne tik Vidzgės vyras, bet ir sesuo dirbo?

  29. Elena

    Kokie jautrūs savivaldybės įmonės darbuotojai ) jokių atsakymų į žurnalisto klausimus ? Jei tiesa apie ,,specialistų ,, išsilavinimus , tada mano nuomone net svarstyti dėl vadovo atleidimo nereikėtų , vienareikšmiškai – tik atleisti ir ,,ardyti savų ,, lizdą . Klaiku kas vyksta …. O kada atsiras ,, jautrumas ,, tų, kurie turėjo matyti arba nors domėtis , kaip valdoma savivaldybės įmonė ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Apeliacinio Neringos kyšio bylos proceso starte - teisėjų prisiminimai apie STT

Klaipėdos apygardos teismas vis dar negali pradėti nagrinėti pas jį dėl apeliacinio skundo atkeliavusios baudžiamosios bylos, kurioje pirma instancija pernai ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This