Gargžduose – milžiniška trispalvė ir 30 laužų

Regionas

 30-ąjį laisvos Lietuvos pavasarį Klaipėdos rajonas pasitinka išskirtinai.

Pranešama, kad kovo 10-ąją ant rajono savivaldybės pastato Gargžduose bus išskleista milžiniška trispalvė, o Kovo 11-osios renginius rajone vainikuos vakare pagrindinėje miesto aikštėje įžiebti 30 simbolinių laužų.

4,5 metro pločio ir net 31 metro ilgio trispalvė – vienas iš Kovo 11-osios akcentų Klaipėdos rajone. Bendras vėliavos plotis  – apie 135 kvadratiniai metrai.

4,5 metro pločio ir net 31 metro ilgio trispalvė – vienas iš Kovo 11-osios akcentų Klaipėdos rajone. Bendras vėliavos plotis  – apie 135 kvadratiniai metrai. Skelbiama, jog tai bus didžiausia trispalvė, kada nors iškelta Vakarų Lietuvoje.

„Vėliavą kelsime ant savivaldybės pastato. Kad maždaug įsivaizduotumėme trispalvės dydį –  pastatas yra apie 10-ies metrų aukščio, o per ilgį kiek daugiau nei 40-imt metrų. Tad vėliava uždengs didžiąją dalį pastato. Šiais metais Nepriklausomybės atkūrimo dieną minime jau 30-ąjį kartą, todėl kovo 11-osios vakarą prie savivaldybės įžiebsime ir 30-imt laužų. Po vieną kiekvieniems nepriklausomos Lietuvos metams“, – Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime  cituojamas jos meras Bronius Markauskas.

Idėja kovo 11-ąją iškabinti milžinišką vėliavą kilo prieš gerą pusmetį. Vienas iš šio sumanymo autorių, rajono Tarybos narys Vytautas Butkus sako, kad jam trispalvė visuomet asocijuojasi su laisva ir nepriklausoma Lietuva.

„Iš 30-ies atkurtos Nepriklausomybės metų 27-ąjį pavasarį augu kartu su Lietuva. Tikiu, kad mūsų valstybės vėliava, išsaugota tremtyse ir bunkeriuose, tapo ir šiuolaikinės kartos savastimi. Mano supratimas apie valstybės vėliavą turi tvirtą pamatą: tai atėjo iš mano šeimos, iš mano giminės istorijos“, – teigia Vytautas.

Visus Kovo 11-ajai rajone skirtus renginius rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Išskirtinė poezijos šventė

Gegužės 9 d. I. Kanto bibliotekos ,,Kauno atžalyno“ padalinyje renginiai keitė vienas kitą. Ir nieko keisto – tą vakarą vyko ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždų 771-ajam gimtadieniui - Mažoji dainų ir šokių šventė 

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad 771-asis Gargždų gimtadienis bus švenčiamas keturias dienas – nuo gegužės 30-osios iki birželio 2 dienos. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Miestas

KU botanikos sodas vėl kviečia į „Pavasario alasą“

Klaipėdos universiteto (KU) botanikos sodas gegužės 17–ąją, Tarptautinės žavėjimosi augalais dienos išvakarėse, kviečia lankytojus nuo 14 val. ne tik nemokamai ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This