Dalyvavimas rinkimuose padeda laimėti konkursus?

Svarbu, Temos

„Atvirai Klaipėdai“ aprašius dviejų valdančiajai miesto koalicijai priklausančių politikų – konservatoriaus Audriaus Petrošiaus ir mero komandos nario Vyčio Radvilos – karjeros posūkius, komentaruose pasipylė raginimai pasidomėti apie su pastaruoju susijusių verslų dalyvavimą viešuosiuose uostamiesčio įstaigų pirkimuose.

Komentuodamas situaciją V. Radvila teigia rimtai svarstantis galimybę atsisakyti miesto Tarybos nario mandato, nes jis esą dabar tik daro žalą skaidriai vykdomam verslui, o jo verslo partneris Eimantas Rudminas, taip pat dalyvavęs savivaldos rinkimuose su mero rinkimų komitetu, teigia jau rinkimų metu supratęs, kad sprendimas bandyti jėgas politikoje buvo klaidingas ir dėl to vėliau įkūrė savo atskirą verslą, kad gaunamos pajamos nebūtų siejamas su esą galima V. Radvilos įtaka.

Eimantas Rudminas ir Vytis Radvila. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kiek ir ką laimėjo?

Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ rinkimų štabui vadovavęs V. Radvila buvo išrinktas į miesto Tarybą, o E. Rudminas po rinkimų liko paskutinis – rinkėjų buvo nureitinguotas iš 17 į 30 poziciją.

Abu juos sieja IT sprendimų bendrovė „Koralis LT“, kurioje V. Radvilai priklauso 60 proc. akcijų, o E. Rudminui – 40 proc.

Ši bendrovė iki šiol yra laimėjusi tris viešojo sektoriaus surengtus pirkimus, iš kurių du yra susijęs su Klaipėda.

2018 m. lapkričio 30 dieną, kai pradėjo veikti V. Grubliausko rinkimų komitetas, „Koralis LT“ pasirašė 8 000 Eur vertės sutartį dėl mobilios aplikacijos sukūrimo su Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centru (vadovė tiesiogiai pavaldi merui), o pernai spalį pasirašė 3 267 Eur sutartį su savivaldybės valdomu Klaipėdos psichikos sveikatos centru, kurio vadovas Aleksandras Slatvickis ne tik irgi yra pavaldus merui, bet ir buvo vienas iš jo rinkimų komiteto steigėjų.

E. Rudminas pernai liepą įsteigė VšĮ „Pridėtinės vertės sprendimai“, kuri laimėjo penkis viešuosius pirkimus, iš kurių trys yra susiję su uostamiesčio savivaldybės įstaigomis ar įmonėmis. Už 11 979 Eur tam pačiam Klaipėdos psichikos sveikatos centrui gamino reklaminius klipus, VšĮ „Klaipėdos šventės“ (vadovas pavaldus merui) už 9 500 Eur kūrė svetaines europeade.lt ir tallships.lt bei už 11 858 Eur teikė IT paslaugas savivaldybės UAB „Gatvių apšvietimas“.

Kiti du laimėti pirkimai irgi turi netiesioginių sąsajų su meru.

Už 2976,6 Eur įstaiga kūrė interneto svetainę Klaipėdos dramos teatrui, kurio vadovas Tomas Juočys buvo vienas iš keturiolikos žinomų klaipėdiečių, pasirašiusių raginimą liberalų kandidatu į rinkimus nebetapusiam V. Grubliauskui kandidatuoti savarankiškai. Tiesa, vėliau pats T. Juočys rikimuose nesėkmingai dalyvavo su Visuomeniniu rinkimų komitetu „Mano Klaipėda“, kurio kandidatas į merus buvo Kazys Paulikas.

VšĮ „Pridėtinės vertės sprendimai“ taip pat už 3 509 eurus atliko ekspertines paslaugas Klaipėdos universitete (KU), kuriam vadovauja mero komandos žmogus, miesto Tarybos narys Artūras Razbadauskas. O po šio IT audito V. Radvila tapo KU Aptarnavimo tarnybos vedėju.

V. Radvilos versija

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete dirbantis V. Radvila tikina iškart po rinkimų ilgai svarstęs, ar neatsisakyti laimėto mandato, o dabar esą ir vėl grįžo prie tokių minčių.

„Viešasis sektorius tikrai nėra pagrindinis mano kontroliuojamos įmonės pajamų šaltinis. Į daugelį užklausų teikti pasiūlymus net neatsakome, nes dažniausiai tokiai atvejais tenka dirbti žemiau savikainos. Tad tokiuose konkursuose sudalyvaujame tik tais atvejais, jei užduotis pasirodo įdomi arba yra koks laisvas specialistas, kuris tuo metu iš laimėto užsakymo tiesiog galėtų padengti savo darbo vietos kaštus. Daugiau nei 10 metų 90 procentų mūsų pajamų yra iš klientų užsienyje. Viešieji pirkimai ir viešasis sektorius mano vadovaujamai įmonei tikrai nėra patrauklus, nes uždarbis skiriasi itin ženkliai. Privačiame sektoriuje vidutinis programuotojo įkainis svyruoja apie 50 Eur už valandą. Viešajame sektoriuje esame matę laimėjimų už 20 eurų valandai ir mažiau“, – teigė V. Radvila.

Jis teigė, jog jei gerai pamena, „Koralis LT“ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro konkurse ar apklausoje dėl mobiliosios aplikacijos sukūrimo sudalyvavo dar iki sprendimo prisijungti prie kuriamo mero rinkimų komiteto (V. Grubliauskas apie apsisprendimą savarankiškai kandidatuoti į merus paskelbė 2018 m. lapkričio 5 d.).

„Ši sutartis tikrai mums neatnešė jokio pelno, kažin ar „ant nulio“ išėjome, bet darbas gavosi geras ir kokybiškas. Panašiai ir su Klaipėdos psichikos sveikatos centru – jam sukurta svetainė tikrai yra vertingesnė nei išleista suma“, – dėstė politikas ir verslininkas.

Aiškindamas, kaip gavosi, kad jo verslo partnerio VšĮ atliko KU IT sistemų auditą, po kurio jis tapo alma mater Aptarnavimo tarnybos vedėju, jis teigė, jog tiesiog panoro padėti sudėtingoje padėtyje esančiai švietimo įstaigai, o E. Rudminas to padaryti negalėjo, nes turi ilgalaikių įsipareigojimų klientams.

„Eimantas yra puikus IT specialistas, tačiau apibendrinant, struktūruojant medžiagą aš esu stipresnis, todėl jis paprašė pagalbos ant popieriaus išguldyti viską, ką jis aptiko IT audito metu. O ten tikrai, švelniai tariant, yra tobulintinų vietų, nekalbant apie tai, kad esant tokiai padėčiai, reikėjo operatyviai visas studijas perkelti į nuotolinį mokymą. Eimantas negalėjo kandidatuoti į tokias pareigas, nes neturi aukštojo išsilavinimo tokiam darbui ir už atlyginimą, kuris yra toli gražu nuo to, kokį gauna aukšto lygio IT specialistas privačiame sektoriuje, jis tikrai nesutiktų dirbti, todėl nusprendžiau pabandyti pagelbėti universitetui aš – nusiunčiau CV ir rektorius pasikvietė. Kaip ir minėjau, ėjau norėdamas padaryti gerą darbą universitetui, kuriame ir pats studijavau, nesidomėjau net alga. 10 metų dirbu su didelėmis organizacijomis visame pasaulyje kaip IT ekspertas, tad patirties jaučiu, kad turiu pakankamai. Naujųjų kolegų atsiliepimai ir ant mano FB sienos rodo, kad žmonės mato, jog per trumpą laiką padarėme labai daug. Apmaudu, kad noras padaryti gerą darbą dabar apauga tokiomis nepagrįstomis interpretacijomis. Todėl tikrai svarstau, ar neatsisakyti mandato, nes jis pradeda kenkti mano reputacijai ir mano verslui, kuris yra pagrindinis pajamų šaltinis, ir kolegos verslui“, – sakė V. Radvila.

E. Rudmino versija

E. Rudminas tikino, kad jau rinkimų kampanijos metu suprato, kad politika ne jam, bet esą buvo per vėlu atsiimti savo kandidatūrą.

„Klaida buvo man būti tame sąraše. Jau ir rinkimų kampanijos metu nieko aktyviai dėl savęs kaip kandidato nedariau, net nemažai artimųjų nežinojo, kad kandidatuoju, tad ir rezultatas po rinkimų buvo atitinkamas – atsidūriau paskutinėje sąrašo vietoje“, – sakė pašnekovas.

Jis tikino savo VšĮ įkūręs būtent dėl to, kad kuo mažiau būtų nepagrįstai prikišamas V. Radvila.

„Man neturi trukdyti, kad Vytis yra politikoje. Tad kilus nesutarimui, nusprendžiau įkurti bendrovę ir dirbti savarankiškai. Mūsų pajamos iš viešojo sektoriaus yra tikrai nedidelės, dalyvaujame tik ten, kur patiems įdomu. Gyvename iš privataus sektoriaus“, – sakė E. Rudminas.

Įstaigos interneto svetainėje skelbiama, kad jos klientais yra Klaipėdos dramos teatras, VšĮ „Klaipėdos šventės”, UAB „EOLA” ir kt.

Kadangi ši VšĮ įsteigta tik pernai, Registrų centre dar nėra jos praėjusių metų finansinės ataskaitos.

„Kalbant apie Klaipėdos universiteto auditą, tai tikrai jo metu darbų buvo atlikta tris ar keturis kartus daugiau nei suma, už kurią buvo atlikta paslauga. O „Klaipėdos šventėms” dar praėjusiais metais nusprendėme neatlygintinai atnaujinti dar du jų internetinius puslapius”, – teigė E. Rudminas.

Jis taip pat tvirtino, kad KU negalėjo toliau daryti IT darbų dėl to, kad neturi aukštojo išsilavinimo, bei toks darbas tikrai ne jam.

„Apie kokią mero įtaką galima kalbėti, jei jis manęs net į savo balius nekviečia“, – juokėsi E. Rudminas.

Pirko ir apklausę tik vieną

„Atvira Klaipėda“ paprašė visų minėtųjų įstaigų pateikti informaciją, kokios procedūros buvo vykdomos perkant visas minėtąsias paslaugas iš „Koralis LT“ ir VšĮ „Pridėtinės vertės sprendimai“ bei kiek potencialių paslaugos teikėjų buvo apklausiama.

Klaipėdos dramos teatro teisininkės Lauros Guščinės teigimu, viešasis pirkimas dėl tarptautinio festivalio „TheAtrium“ ir Lietuvos teatro vitrinos internetinės svetainės sukūrimo paslaugų buvo atliktas neskelbiamos apklausos būdu vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatomis. Ar buvo perkama apklausus tik vieną potencialų tiekėją, ji neatsakė.

Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyr. gydytojas A. Slatvickis teigė nesigilinantis į viešųjų pirkimu niuansus, o juos kuruojanti Ūkio dalies vedėja Virginija Kolgovienė atostogauja iki balandžio vidurio.

KU atstovė spaudai Aistė Noreikaitė informavo, kad audito pirkimas buvo atliktas vadovaujantis Mažos vertės pirkimų tvarkos aprašu ir Klaipėdos universiteto viešųjų pirkimų organizavimo tvarka bei Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatomis. Kadangi pirkimo vertė mažesnė negu 3000 Eur be PVM, buvo apklaustas vienas tiekėjas.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ viešųjų pirkimų ir bendrųjų reikalų vadovė Galina Liniova informavo, kad minėtųjų dviejų svetainių kūrimo paslauga buvo perkama neskelbiamos apklausos būdu. Kadangi numatomo pirkimo sutarties vertė mažesnė kaip 10 000 eurų be PVM, buvo apklaustas tik vienas tiekėjas.

„Gatvių apšvietimo” Pirkimų ir projektų valdymo skyriaus specialisto Vytauto Liubino teigimu, ši įmonė IT paslaugas pirko atlikusi mažos vertės pirkimą , kurio metu pasiūlymus dar pateikė UAB „Koralis LT”, siūlęs paslaugas už 12 705 Eur ir UAB „Boxtop”, patiekusi 14 520 Eur vertės pasiūlymą.

Gavus atsakymus iš kitų įstaigų, ši publikacija bus papildyta.

28 Comments

  1. Juokdariai

    O tai suskaiciavo NUODEMES!!!! Ot tai atrado VAGI!!!! Vienoj vietoj keli tukst. Kitoj keli tukst. Tai kad jau dideli pinigai!!!! Nejuokinkit, varguoliai, eikit patys dirbti ir nedarykit sensaciju lygioj vietoj. Kazkaip Martynas kuo toliau tuo labiau „geltoneja” ir greit jau net i bulvarini skaitala nepretenduos. O buvo pretenziju ir net gera tendencija, kad taps rimtu ir normaliu portalu. Bet deja… kuo toliau, tuo labiau tampa paskalu ir gandu skelbeju.. gaila..

    Reply
  2. G

    Klaipėda kaip kokia paskutinė sovietų respublika, skaitai ir vemt norisi

    Reply
  3. Pusys

    Na va, jau daugiau tiesos. Jei jau Tarybos narys nuspendė atsisakyti mandato, tai ir reik taio padaryt.
    O štai dar reiktu panagrinėti ir gatvių fotografo bei norėtojo gauti atlyginimą iš miestiečių Petrošiaus kelius. Tikiu jo vingiai įdomūs, kaip ir dabartinė darbo vieta, kai be patirties, nuotoliniu būdu darys tai ko nežino…ir įdomu, kokį konkursą laimėjo gaudamas tą vietą…

    Reply
  4. Paskaičiau ir veltui sugaišau laika

    Kažkaip viskas skamba kaip samokslų teorijų pasakečios. Norima iš musės dramblį padaryti. Suprantama, šiuo laikotarpiu daug mažiau įvykių, apie kuriuos būtų galima parašyti ir klikų susirinkti 🙂 Na, o jei prisijungus prie samokslų teorijų kūrimo,, tai gal čia norima labai visuomenę prieš taryboje dirbančius nuteikti?
    Viskas čia paprasčiau nei kad populistinime straipsnyje norima pateikti. Klaipėdietis rodo iniciatyvą ir nori padėti miestui klestėti, taip pradeda darbus taryboje. Gaila, tačiau tai daugiau savanoriška veikla, šeimą kažin ar išlaikysi. Žmogus verslauja, kad galėtų gyventi, o dabar yra maišomas su purvais. Kažin ar yra bent vienas verslas Klaipėdoje, kuris neturi darbo santykių su Klaipėdos viešuoju sektoriumi. Gi čia normalu, žmonės! Esame nedidelis miestas, tad rasti ryšius galėtume beveik su kiekvienu. Atsipeikėkit ir žiūrėkit rimtesnes problemas.

    Reply
    • Mobis

      Tai jam ne į politiką, o į darbo biržą reikėjo eiti!

  5. Sąmokslo teorija ?

    Man panašu , kad mero patarėjo vieta Makūno buvo tik pašildyta iki praeis metai kol Šulcas buvo nubaustas . Grigeo skandalas matyt viską paspartino ir Makūnas ” dėl pervargimo ” atsistatydino ? Laikas išlauktas ir grįžta Šulcas į patarėjus ? ?

    Reply
  6. Elena

    Martynai , pamenu ir aš tą A.Šulco pasakėčią . Mane taip pat nemaloniai nustebino , kad vicemeras rašo tekstuką apie poltinius oponentus ir randa kur pasiviešinti . 2019 -03 -31 ” Išpirdolintojo Vaito ir Budiono pasivaikščiojimas mėnesienoje ….” A.Šulcas tuo metu buvo vicemeras , nes pats 2019 -04 -05 rašėte str. Artūras Šulcas pažeidė įstatymą … …

    Reply
    • Elena

      Ir nedalyvaudamas rinkimuose A.Šulcas Grubliausko komitetui kiek paaukojo 1000 ? Dabar ateina ” juodo darbo ” dirbti ?

  7. Pietris

    Bukit pasveikinti. Baisiai sudomino , kad ponas Radvilas pinigus kraunasi sakemis. Ner dyvu, aisku, pinigai is dangaus nekrenta, bet uz tai nesumokama dirbantiesiems , tai ir byra toje vietoje babkes. Koznam savo, atsiras kokia antilope ir tas p. Radvilas paskes purve, o ir visi , kas dalyvauja aferose. Likite palaiminti.

    Reply
  8. durniai

    baikit svetimus pinigus skaičiuoti. Eikit dirbti ir užsidirbsit. Vytis dar iki politikos buvo geras IT specas, kapitalą (ir reputaciją) susikūrė savo smegenimis, o ne kažkieno protekcijomis. Kad protingas veiklus žmogus atėjo į politiką padėti miestui – tai jėga. Kaveckis, Dambrauskas, Tuma – kuo daugiau verslo žmonių miesto Taryboje, tuo daugiau smegenų ir racionalių sprendimų galim tikėtis. Verslininkams valdiškų miesto centų išmaldos nereikia, savo jie jau užsidirbo. O iš tokių rėksnių prie lovio a la puteikis, ninočka, ligita naudos miestui 0.

    Reply
    • Sutikčiau ,

      kad užsidirbo , jei nebūtų laimėtų konkursų ” iš savų ” . Nenori , kad būtų skaičiuojami pinigai – nedalyvauji konkurse kuriame labai lengvai gali atsekti sąsajas . Keistai liberaliai rašote , nes kalti kiti , nina , puteikis , ligita , o ne tie , kurie giriasi ” kiek visko turi ” net algos nereikia ir net vos ne minuse sėdi dėl ” gerų darbų ” ? NEDALYVAUK ir niekas neskaičiuos , o dabar Radvila turėtų mandatą padėti . Nes Ligita kiek pamenu tik dėl terminų nesutapimo apie privatų darbą , mandatą padėjo . Pagarba Ligitai , o Radvilai turėtų būti gėda kaip gėda ir Petrošiui . Ponas Petrošiau , tikslas pasiektas ? Darbą turite ? Dėkite mandatą , nes man ,konservatorių skaidrumas , kelia abejonių . Didelių abejonių ?

    • to sutikčiau

      Nesutinku. Jei tokie kaip Vytis padės (mandatą), tai liks miesto taryboje nupezę bebrai ir niekus pliauškiančios ninočkos.

    • Anonimas

      Būtent. Gaila, kad yra dar galvojančių, jog tokios kaip ninočka, Ligita gali ką nors nuveikti dėl miesto. Ten tiek idėjų vakuumas, tiek negatyvo pilna makaulė.

  9. Anonimas

    Tai, kad Šulcas gavo darbą pasibaigus kadencijai Koralyje o paskui patapo vėl patarėju nėra jokių sąsąjų? Ir purvas ant liberalų sąjūdžio buvo pilmas labai tikslingai, ir visa povyza buvo labai tikslingai sukurta -menkinti, dėl būsimų savo postų ir darbo. Nu tikrai naivi Atvira Klaipėda.

    Reply
    • Gal pamiršo, kad...

      liberalų partijos narys tebėra A.Šulcas?

  10. Sigis

    O kodėl straipsnyje nutylėta, kad po rinkimų Koralyje pradėjo dirbti Šulcas? Kuris pylė šiame portale purvą ant Simono Gentvilo ir kitų liberalų? Ar ši informacija neįdomi skaitytojams? Tada buvo prisidengta, kad jis neva nedalyvauja rinkimuose. Bet kaip matome, jis ką tik grįžo net į mero patarėjus. Darželio lygio akiratis pas šio portalo redaktorių. Pažiūrėsim ar nedings šis komentaras, kaip jau ne kartą buvo.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Meluoji, Sigi, ir neraudonuoji apie komentarų dingimus. Kuo čia dėtas Artūras Šulcas, kuris rinkimuose nedalyvavo ir nebebuvo viešas asmuo iki tol, kol vėl netapo mero patarėju? Po rinkimų jis galėjo darbintis pas ką tik nori tik ne tose įstaigose, kurias tiesiogiai kuravo vicemeravimo metu.

    • pritariu bet abejoju

      jei būtų keršijama Gentvilui ir kitiems liberalams, savivaldybėje pastarųjų draugai ir rėmėjai nebūtų keliami į aukštesnes pareigas …

    • Sigis

      Ką reiškia nedalyvavo rinkimuose? Kad nebuvo sąrašuose? Jis tuo metu buvo vicemeras ir pasinaudodamas šiuo portalu visą rinkiminį laikotarpį menkino dabartinio mero konkurentus. Konkrečiau tik išskirtinai Liberalų Sąjūdį. Čia yra visiškas nonsensas. Ir grandinėlė gavosi tokia: vicemeras-koralio darbuotojas-mero patarėjas. Kur norima sąsajos matomos, kur nepatogu -nutylima.

    • Anonimas

      Nebuvo viešas asmuo :). Jis buvo vicemeras tuo metu. Bet čia beviltiškas reikalas diskutuoti. Tuoj atlėks poškos iš keleivinio ir intelektualiai mums paporins, kaip viskas buvo iš tikrųjų.

    • Martynas Vainorius

      Su anonimais diskutuoti visada beviltiška. Šulcas būdamas viešu asmeniu bei dirbdamas vicemeru dirbo tuo pačiu ir „Koralyje”? Fantastika! Jei turit tokių duomenų – pasidalinkit, būtinai parašysim.

    • Anonimas

      Jūs apsimetat ar kaip? Jis dirbo vicemeru ir pilnai dalyvavo rinkiminėje kampanijoje, menkindamas konkurentus. Na ir karjeros vingiai neužilgo pasimatė. Bet galite toliau kartoti tą argumentą apie ne viešą asmenį, kuriuo jis tapo tik pasibaigus rinkimams. Pasirodo, dabar užimant politines pareigas galima rinkiminių kampanijų metu rašinėti pagiežingus feljetonus, jei nesi kokiame sąraše. O vėliau grįžti po tuo pačiu sparneliu. Čia mūsų požiūriai ir išskiria, sėkmės.

  11. Se

    Tai gal vyrai nedejuokite, o dėkite mandatus ant stalo. Radvila Begėdis aiškina apie tai, kaip privačiame sektoriuje pinigus šakėmis kraunasi, tačiau taip ir lieka neaišku kodėl darbinasi biudžetinėje įstaigoje.

    Reply
    • Anonimas

      Šiaip universiteto steigėjas yra švietimo ministerija. Ir aš labai abejoju, kad universiteto taryba dalyvauja darbuotojų atrankoj. Juokingi išvedžiojimai.

  12. ....

    Tai ką schemutės ištobulintos ir veikia ? Panašiai kaip Martyno straipsniuose apie Gatvių apšvietimą ? Savi saviems už kažką dėl kažko 🙂 Šlykštu , o Kaipėda akivaizdai , bent man , pralaimėjo kada Grubliauskas tapo meru . Apie komitetčikus ir komentuoti nesinori …Gėda Grubliauskui , Radvilai ir komiteto steigėjams ..turėtų būti gėda , tik panašu ponai nemato nieko blogo …Ir tas Radvila dar miesto ” ekonomiką ” skaičiuoja ?

    Reply
  13. Vaida

    Blogą nuo jų.

    Reply
  14. Algirdas

    Ar sugrįžtantis Artūras nedirbo „Koralyje”?

    Reply
  15. Negrazu

    Kam trukdu sis technarius. Rasykit apie tuos kurie milijoninius uzsakymus nusinesa. Vejai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This