Ligitos Girskienės elgesio netirs

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija ketvirtadienį nusprendė, kad nėra pagrindo pradėti tyrimo dėl politikės Ligitos Girskienės elgesio pagal buvusio Lietuvos žaliųjų sąjungos kandidato į uostamiesčio merus Modesto Nugaro skundo.

Vyras dėstė abejones, ar nuolatinis Klaipėdos miesto tarybos narės bendravimas su nuteista aktyvia visuomenininke Raimonda Zabore nepažeidžia politiko etikos normų.

Raimonda Zaborė ir Ligita Girskienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Vis didesnį susirūpinimą kelia Klaipėdos miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės bendradarbiavimas ir kontaktavimas su asmeniu Raimonda Zaborė, kuri yra nuteista pirmoje instancijoje pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą dėl pasisavinimo didelės vertės jai patikėto ir jos žinioje buvusio turto, dokumentų klastojimo, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, pažeidė Baudžiamojo proceso kodekse nustatytus įrodymų tikrinimo ir vertinimo reikalavimus, Raimondai Zaborei skirta dvejų metų ir šešių mėnesių lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Taip pat tenkintas Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos civilinis ieškinys, kurį sudaro 49 972,42 Eur. Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad moteris nuteista pagrįstai. Man, kaip rinkėjui ir pilietiškai asmenybei kyla klausimas, ar Ligita Girskienė dalyvaudama veikloje ir kontaktuodama su šiuo žmogumi nepažeidžia politiko etikos normų, nepriekaištingos reputacijos reikalavimų ir skaidrumo principų. Ar tai nėra kažkokių nusikalstamų interesų atstovavimas, nesąžiningas elgesys rinkėjų atžvilgiu ir galima grėsmė užsiimti korupcine veikla dalyvaujant miesto Tarybos veikloje. Prašau nedelsiant reaguoti į Ligitos Girskienės veiksmus bendraujant su Raimonda Zabore ir užkirsti kelią galimai tolimesnei nusikalstamai veikai”, – savo pranešime Klaipėdos merui, kuris buvo nukreiptas Etikos komisijai, rašė M. Nugaras.

L. Girskienė, kuri pati yra šios komisijos narė, dar prieš pradedant svarstymą kolegoms teigė matanti, kad šia institucija vis dažniau naudojamasi kaip instrumentu norint susidoroti. Anot jos, M. Nugaras dirba marketingo vadybininku bendrovėje „Raguvilė”, prieš kurios plėtros planus Dumpiuose, o dabar ir Šimkuose aktyviai kovojama.

„Šimkuose buvusiame aerodrome, ko gero, nelegaliai suvežė šlaką iš „Fortumo”, biokurą, drožles. Šimkų bendruomenė yra sutrikusi. Išdygo verslininkas, išprašytas iš Dumpių kaimo. Nugaras atstovauja įmonės interesą, skundas yra noras susidorti su manimi, kad nesiskųsčiau institucijoms”, – dėstė politikė, kuri vėliau nuo svarstymo nusišalino.

Konservatorius Kazys Bagdonas citavo įstatymą, kuriame įtvirtina, kad vienas iš politikų elgesio principų turi būti elgesys, nekeliantis abejonių. Jo partijos kolega Rimantas Didžiokas dėstė, kad politikai turėtų rinktis ir atsižvelgti, su kuo nuolat bendrauja.

Priešingos pozicijos laikėsi Alvidas Šimkus, retoriškai klausęs, ar po išrinkimo į miesto Tarybą jis visų beskreipiančių dabar turėtų prašyti pažymų, ar jie neteisti, nekvaili ir panašiai. Anot jo, politikai turi bendrauti su visais piliečiais.

Balsuojant komisija nusprendė, kad tyrimo pagal M. Nugaro pranešimą nepradės.

25 Comments

  1. klaipėdietė,rinkėja

    Gražiausia ! Dar pradės kiekvienas žaliasis (?!) aiškinti kam su kuo bendrauti ar nebendrauti ! P.R.Z. yra JOS ASMENINĖS problemos , bet NE gerb. Ligitos Girskienės ,kad ją reikėtų svarstyti komisijoje . Ar p.Modestas Nugaras GERAI ŽINO su kokiais asmenimis bendrauja kiti miesto tarybos nariai ar TIK viena gerb.Ligita domina ?! Taip žaliasis (?) žaliavo (? ir kovojo (?)už švarią Klaipėdą ,kad su kaukėmis bus galima vaikščioti ir visoms koronėms pasibaigus . Tik SĖKMĖS rinkimuose galima gerb.Ligitai palinkėti , nepaisant visokiausių žinovų ir skleidėjų apie jos ,,nuodėmes ,,.Skleidėjai -Agentūra ,,VBS,,(viena boba sakė ),kurie galvoja ,esą šventesni už patį Popiežių !

    Reply
  2. šiaip pasidomėjau

    Zaborė įdomi visoumenininkė, taip ji teista ir už labai negražius bei nuostolingus valstybei reikalaus, jos vyras berods kelių policijoje dirbęs ten irgi kažkas likę, įdomiai ten ir su KLASCO galimai kažkas. Zaborė tai apskritai yra lobistė ir ne visuomeninikė. Va jau jai būti seimo nario padėjėja be šansų su teistumais. Kita bėda, kad apskritai pasaulio aferistai visais laikais ir gerai gyveno ir vaizde buvo…Ar Girskienė tokia šventa kaip dedasi, va čia jau klausimas atviras, o kad ją valstiečiai kiša kaip jiems reikalingą kandidatą čia jau faktas tad kokia nauda iš valstiečių bendrai jau čia net nebe klausimas, o atsakymas – NIEKAM.

    Reply
  3. Bėdžiai

    Nieko naujo, visada maniau, kad Klaipėdos konservatoriai visiški kvailiai ir ypač Kaveckis. Ant kaktos parašyta. Vietoje to, kad patylėtų daro nemokamą reklamą valstiečiams ir kloja jiems autostradą į seimą. Ligita ten nusėdus balsuos nė nemirktelėjusi už visokius išorinius uostus, plėtras, ir valstybės milijonus senai Privačiam uostui, o Jūs čia vėl sapaliosite komisijose ir labaratorijose apie taršos stoteles ir triukšmo ekranus. Na jei kokį pangonį reiks iškrapštyti iš uosto teritorijai perimti, atvažiuos. Reklama ir ne politinė ir už nieką mokėti nereikia ir visi loja. Moka tvarkyti savo reikalus Valstiečiai, o Zaborė tai tie patys valstiečiai tik taip sakant neoficiali, viena iš vado rankų – medaus masaliukas musėms. Susispietė ir zirzia -žinia reklama sklinda.

    Reply
    • Simonui

      Genviliukai, nemeluok!

    • Ką jau čia balsuos Ligita ,

      jei visi buvę miesto tarybose ir seimuose yra tieeeeek pribalsavę ir taip kaip reikia 🙂 Ir liberalieji ir konservatoriai ir socdemai ir Puteikis – nežinau su kuo jis dabar 🙂 Viskas seniai išbalsuota kol Ligitos nebuvo nei miesto taryboje nei seime 🙂

    • :)

      Nelaimingasis RK 🙂

  4. :)

    Matyt neveltui premjeras išpašolvonino Aplinkos apsaugos buvusį ministrą Navicką , paskaičiau portale ” Gyvas miškas ” straipsnį ” Darni korupcija Aplinkos ministerijoje : ministro milijonai paukščiams ” ..susidėliojo vaizdelis ….Bet konservatoriams tinka toks kandidatas ir net į Seimą jį siunčia ? Ir ” žaliasis ” Nugaras nesijaudina dėl moralės ? 🙂 Negali būti 🙂 Kreivi panašu tie ” žalieji ” 🙂

    Reply
  5. :)

    Teisti net į seimą kandidatuoja , partijas veda : Zuokas , Paluckas ir t.t. ….Miesto taryboje konservatorių ” veidas ” Kaveckis 🙂 Todėl man keistokas konservatorių susijaudinimas dėl ” abejonių ” ir ” žalias ” Nugaras nieko ? Nesijaudina , neabejoja ? 🙂 Jaudinasi tik dėl Girskienės , kuri neteista ? Oho ho …koks objektyvus ” jautrumas ” žaliųjų :)))

    Reply
  6. Anonimas

    Jeigu M. Nugaras būtų sąžiningas savo Žaliom idėjom, gamtos saugotojas, tai jis neieškotų priekabių tokiems kovotojams kaip L. Girskienė už miesto ekologinių problemų sprendimą,Dabar jau per vėlu visiems pavyduoliams, visiems „beraščiams” kurie nesupranta kas Klaipėdoje darosi su fabrikais, t.y. dešimtmečiais nuodija mus, naikina marias, jūrą.. Kažkodėl nedaug tokių drąsių,protingų aplinkos gynėjų kaip Ligita Girskiene ir jos kelios bendramintės. Tai ji išjudino Grigeo ,nuotekų valyklą Dumpiuose priklausančią „Klaipėdos vanduo įmonei dešimtmečius paslapčia nevalytas nuotekas išleidusius. M. Nugaras geriau j aiškintų ir paviešintų savivaldybės neatliekamus įvairius darbus su meru priekyje.. Konservatoriai galėtų patylėti prisiėmę buvusį gamtos apsaugos ministrą Navicką,kuris net seimūnu nori tapti. O kur buvo kai dirbo ministru ,kad Grigeo nuodijo orą smardindami, o kodėl Alytaus padangų saugyklos nekontroliavo,ir leido gamtos inspektoriams nieko nematyti? Geriau jau būti šalia Raimondos Zaborės nei prie buvusio ministro Navicko…

    Reply
    • to Anonimas

      Nedarykite is p. Girskienes ekologines Sv.Mergeles Marijos. Ne viskas taip jau paprasta.

    • :)

      Ir aš manau , kad konservatoriai su tuo „paukščiukų ” saugotoju Navicku totaliai apsivožė 🙂 Kiek milijonų nubyrėjo nuo sparnelių ? 🙂

    • Pilietis

      Ponas, pateisinate dvigubus standartus…? Pagal jus: jei “savas” tai gali ir nusikaltėliu būti ar su juo susidėti, o jei “nesavas” tai tik be dėmelės. Girskienei niekas netrukdo bendrauti su visais, bet su teistu žmogumi susidėti visai kas kita. Nepritariu tokiam moralinių vertybių susidvejinimui ir taikymui pagal savo nuožiūrą. Mąstykite savo galva ponai ir nepasitikėkite, kurie dedasi šventaisiais susidėję su velniais…

    • Saulė

      Labai norėčiau pažiūrėti kaip išjusintų Grigeo, jei ne valstiečių dauguma seime ir aktyvistė priklausomybė tai partijai. Čia tiesiog pamąstymas.

  7. Apolonija

    Kyla klausimas,kodel Nugara vis dar zaliuju partijoje?Gal ir daugiau ten panasiu??

    Reply
  8. Kapeika.

    Pons Nugarini, nenustebsiu jei kada išgirsiu pranešimą, kad Tamstai STT uzdes antrankius. Taip jau buna, kad didžiausias ” teisuolis” pasirodo didziausias vagi…. s.

    Reply
  9. Artistas

    Cirkas ant šio svieto. Kažkoks „žaliasis” verslininko pakalikas nurodinės žmonėms su kuo bendrauti. Nebendrauk, nes jo oda juodos spalvos, nebendrauk, nes jo ausys didelės, nebendrauk, nes jis rūko. Absurdų absurdas. O Ligitai „ačiū” reikia sakyti. Ji dėl mūsų savo galvą po traukiniu kiša. Ji yra miesto tarybos narė ir privalo bendrauti su visais – ar tai būtų benamis, ar uosto ponas. Kažkas teisingai čia ir rašo, kad tada su konservatoriumi tarybos nariu Kaveckiu ar su teistais Seimo nariais niekas turėtų nebendrauti.

    Reply
  10. Elena

    Neduok Dieve , rinkėjai patiki politine iškaba – „žaliasis ” ir tokį išrenka į seimą ? Ir vėl galėsim dusti nuo smarvės ir taršalų , nes kreiptis pagalbos į ” žalią ” seimo narį bus tuščias laiko gaišinimas ? Taip kaip dešimtmetį kol mus atstovavo liberalas Masiulis ? Na jau ne …tada jokių ” žaliųjų ” seime , eikit toliau bandyti padangas perdirbinėti , o gyventojus atstovaus Girskienė seime , ką ji daro ir dabar . Sėkmės Ligitai .

    Reply
  11. liaudies išmintis

    Kaip ten liaudis sako? Su kuo sutapsi, toks ir pats tapsi?

    Reply
    • Elena

      Primityvui – taip , mąstančiam – ne .

  12. ......

    Vis galvoju …kokia veidmainystė …asmuo reklamuojasi kaip žaliasis , o iš tikrųjų kokia jo veikla , kokie interesai , ką atstovauja ? Manau rinkėjai yra klaidinami …Kaip gerai , kad iki rinkimų atsiskleidė pono žaliojo Nugaro ” politinis ir darbinis veidas ” ….Jis mano rinkiminėje apylinkėje kandidatuoja , visiems kaimynams papasakosiu …

    Reply
  13. Jonas

    Politikas, kaip ir kiekvienas žmogus bendrauja su asmenimis , kuriais labiausia pasitiki.

    Reply
  14. .......

    Konservatoriams tikrai reikėtų patylėti 🙂 Kuris politiko elgesio principas ” nurodo ” su kuo negali bendrauti politikas ? Abejonės yra kiekvieno ” supuvėlio ” galvoje , jei nesugeba vertinti realios politiko veiklos . Ačiū Ligitai ir Raimondai 🙂

    Reply
  15. .....

    Man panašiau jog daugiau interesų turi ponas žaliasis kandidatas Nugaras 🙂 Labai gerai 🙂 paaiškėjo kas rašo komentarus apie Girskienę , vietoje to ką palaikytų gyventojų siekius gyventi švarioje aplinkoje ….Sunku patikėti , kad ponas Žaliųjų partijoje . Fui….pone Nugarai ….Kiekvienas atsako už savo kaltes ir ne pačiam diktuoti kas su kuo gali būti pažįstamas …O tamsta puikiai atskeidėte kaip atstovaujate Lietuvos žaliuosius ….Fui ..fui…Tikrai nebalsuosiu .

    Reply
    • Vida

      Iš straipsnio supratau, kad Nugaras jau jokioje partijoje.

  16. juokdariai konservai

    Kaveckis teistas ir jų frakcijos lyderis 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This