Nuo nuomos mokesčio už senamiesčio sklypus neišsisuko

Svarbu, Verslas

Už žemės sklypus senamiestyje nuomos mokesčio nemokančiai bendrovei nepavyko išsisukti nuo šimtatūkstantinės sąskaitos. Teismas atmetė ir jos priešieškinį savivaldybei.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad verslininko Kazimiero Žutauto valdoma UAB „Eko žaliavos“ aukcione yra išsinuomojusi sklypus, esančius Tomo g. 2A, 2B, 6, Sukilėlių g. 7, 9, 11, 13, 15 ir Didžioji Vandens g. 27. Įmonė sklypuose Tomo gatvėje jau buvo pradėjusi vykdyti archeologinius tyrimus, Sukilėlių gatvės sklypams buvo parengusi projektinius pasiūlymus – čia ketinama statyti viešbučius.

Uostamiesčio savivaldybė pateikė ieškinį Klaipėdos apygardos teismui ir paprašė, kad jis priteistų iš UAB „Eko žaliavos“ 183 509 Eur nesumokėto žemės nuomos mokesčio už 2018-2019 metus, delspinigius bei 5 proc. metines palūkanas. Reaguodama į tai bendrovė pateikė priešieškinį ir prašė teismo ne tik atmesti savivaldybės reikalavimus, bet ir trejiems metams, skaičiuojant nuo 2018-ųjų, atleisti bendrovę nuo žemės nuomos mokesčio bei priteisti per 4000 eurų bylinėjimosi išlaidų, nes dėl būtinų archeologinių tyrimų ir projektinių pasiūlymų nederinimo esą negali naudotis šiais sklypais pagal jų paskirtį – vykdyti statybų. 

Bylą išnagrinėjusi Klaipėdos apygardos teismo teisėja Kristina Domarkienė konstatavo, kad UAB „Eko žaliavos“ priešieškiniui pasirinko netinkamą adresatą – juo negali būti valstybė, atstovaujama Nacionalinės žemės tarnybos. Todėl priešieškinys buvo atmestas. 

Kartu buvo konstatuota, kad pasirašytos žemės nuomos sutartys nėra nuginčytos, tad turi būti vykdomos.

„Teismas neturi pagrindo sutikti su atsakovės nurodomais argumentais, kad ji negali naudotis sklypais pagal paskirtį. Iš bylos medžiagos nustatyta, jog atsakovei sklypai buvo perduoti, bendrovė naudojasi žemės sklypais, projektuoja juose siekiamus statyti statinius, kaip nurodė NŽT prie ŽŪM, įkeitė nuomos teises kreditoriams, atliko nuomojamų sklypų keitimus”, – rašoma teismo sprendime, kuriuo savivaldybė ieškinys patenkintas visiškai.

Iš bendrovės ne tik priteista 183 509,26 Eur nesumokėto nuomos mokesčio, 715,69 Eur delspinigių ir palūkanos, bet ir 2356,69 Eur žyminis
mokestis valstybei.

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This