Geležinkelio triukšmą slopinančios sienutės: jau turi rangovą

Miestas

AB „LTG Infra“ praneša, kad su UAB Geležinkelio tiesimo centras pasirašė sutartį, pagal kurią uostamiestyje bus statomos triukšmą slopinančios sienelės ties Bomelio Vitės, Geležinkelio stoties ir Parko kvartalais.

Projektinių pasiūlymų metu skelbtos sienučių vizualizacijos

Triukšmą slopinančių sienelių projektas Klaipėdos gyventojų, asociacijos „Vitės bendruomenė“ ir savivaldybės prašymu buvo kelis kartus koreguotas ir keistas. Tai, anot bendrovės pranešimo, bene daugiausiai dėmesio Lietuvoje dėl triukšmo sulaukęs geležinkelio ruožas.

Teigiama, kad pirmu projekto įgyvendinimo etapu statomos sienelės sieks daugiau kaip 2 km ilgio, jos bus iki 6,5 metrų.

Pernai kovą „Atvira Klaipėda” rašė, kad uostamiesčio valdžiai pavyko pasiekti kompromisą su Susisiekimo ministerija dėl tarp Parko ir Pušynų gatvių esančios perėjos per geležinkelį, kurią planuota panaikinti dėl tokių slopinimo sienelių. Teigta, kad sienelių projektas bus skaidomas į du etapus, o su ministerija bus pasirašytas ketinimų protokolas dėl prisidėjimo prie požeminės perėjos projektavimo ir finansavimo Europos Sąjungos paramos lėšomis.

Toks sprendimas dabar ir bus įgyvendinamas – sienutės bus statomos iki Parko ir Pušynų gatvių. Paaiškėjus, kas ir kada finansuos naujos perėjos įrengimo darbus, būtų įgyvendinamas antrasis triukšmo sienelių statybos etapas ties perėja, šiaurinės miesto dalies link. 

Skelbiama, kad dabartinio projekto vertė siekia beveik 4 mln. eurų be PVM, projektas bus finansuojamas ES struktūrinių fondų, AB „LTG Infra“ bei Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis. Numatoma, kad šio projekto įgyvendinimas truks iki metų.

Analogišką projektą „LTG Infra“ vykdo ir Giruliuose, kur šią savaitę jau turi prasidėti parengiamieji darbai. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baltijos žiedo rekonstrukcijai užbaigti trūksta pusės milijono

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad uostamiestyje su darbo vizitu lankęsis susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas su miesto vicemeru Algirdu Kamarausku aptarė svarbiausių ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Miestas

Kaimynų dienos proga - nemokamas žinomų atlikėjų koncertas

Šį šeštadienį, minint Europos kaimynų dieną, Vitės bendruomenė centriniame Klaipėdos stadione surengs kaimynams bei visiems miestiečiams atvirą šventę. Joje – ...
2023-05-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arvydas Vaitkus – meras. Kokių realių veiksmų sulauksime?

Po kovo 19-osios vakarą pasiektos pergalės Klaipėdos mero rinkimuose Arvydo Vaitkaus dienos yra itin intensyvios pirmiausiai dėl būsimos koalicijos, jos ...
2023-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This