Steigs Statybos sektoriaus vystymo agentūrą

Politika

Ketvirtadienį Seimas priėmė Statybos įstatymo pataisas, pagal kurias būtų pertvarkoma valstybės įmonė Statybos produkcijos sertifikavimo centras (SPSC) – numatoma įkurti viešąją įstaigą Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA).

„Iki šiol veikęs statybos priežiūros mechanizmas neužtikrino, kad sektoriaus transformacija vyktų pagal pramonės 4.0 žaliuosius principus. Nauji ekologiniai iššūkiai reikalauja sisteminio dėmesio reikalingoms statybų sektoriaus kvalifikacijoms, ypač atestuojamose veiklos srityse, pertvarkyti“, – sako pataisų projektą pateikęs aplinkos ministras, klaipėdietis Simonas Gentvilas.

Teigiama, kad naujoji įstaiga veiks kaip sektoriaus pažangą palaikančių iniciatyvų ir priemonių centras. Ji esą padės įgyvendinti projektus, kuriuos dėl jų masto ar specifikos labai sunku ar net neįmanoma realizuoti neįsitraukus valstybei, pavyzdžiui, pastatų energijos vartojimo efektyvumui didinti ir neutralizuojant jų poveikį klimatui.

Agentūra bus steigiama pertvarkius SPSC. Jai bus perduota ligi šiol SPSC atliekama viešojo administravimo funkcija – statybos dalyvių atestavimas. Agentūros funkcijoms vykdyti nebus skiriama valstybės biudžeto lėšų. Pajamų šiam tikslui ji gaus iš atestavimo veiklos, kaip ir ligi šiol SPSC.

SSVA, be minėtosios atestavimo veiklos, pagal poreikį rengs ir teiks įrodymais grįstą informaciją ir rekomendacijas priimant ir įgyvendinant visuomenei aktualius sprendimus statybos srityje. Be to, ji turėtų tvarkyti ir plėtoti statybos sektoriui skaitmeninti skirtą nacionalinę infrastruktūrą, kurią kartu su partneriais kurs Aplinkos ministerija.

Ketvirtadienį priimtos Statybos įstatymo pataisos įsigalios 2022 m. gegužės 1 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This