Susirgus merui – nežinomybė dėl izoliacijos (dar papildyta)

Miestas, Svarbu

Sekmadienio vakarą Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui paskelbus apie tai, kad jis užsikrėtė koronavirusine infekcija, pirmadienio rytą miesto merijoje ir savivaldybėje tvyrojo nežinia bei buvo jaučiama nedidelė panika. Kas iš darbuotojų dėl buvusių kontaktų su užsikrėtusiu meru turėtų izoliuotis, nežinojo nei vicemeras, nei kiti atsakingi savivaldybės darbuotojai. Tiesa, po kelių valandų savivaldybės atstovė pranešė esą niekas iš jos darbuotojų dėl mero ligos izoliuotis neturės.

Portalo archyvo nuotr.

Tuo metu Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas apie mero ligą sužinojo iš „Atviros Klaipėdos” žurnalistės.

„Geras klausimas, nieko negaliu pasakyti, kadangi aš pats tik vakar vakare sužinojau, – sakė vicemeras Arvydas Cesiulis. – Aš su juo bendravau ketvirtadienį, bet per atstumą ir su kaukėmis, buvo švietimo darbuotojų konferencija”.

Pasak vicemero, jis su meru konferencijos metu persimetė keliais žodžiais, bet kaukių nė vienas iš jų nebuvo nusiėmęs, o tiesioginio kontakto esą neturėjo. Tačiau A. Cesiulis teigė būtinai pasitikrinsiantis, ar pats nėra užsikrėtęs COVID-19.

„Meras bendravo su daugeliu žmonių (…). Ta situacija dar kartą parodo, kad negalima apibrėžti visų situacijų, visų įmanomų būdų. Labai lengva pasakyti – informuokit, šeimos nariai, dar kažkas, o koks tas ratas turi būti? Bandysiu aiškintis, pasiskambinsiu Visuomenės sveikatos centrui”, – samprotavo vicemeras.

Tuo metu Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius R. Grigaliūnas apie mero ligą pirmadienio rytą dar nebuvo girdėjęs.

„O iš kur čia ta informacija, man dar niekas nieko nespėjo pranešti (…) Dabar negaliu nieko pasakyti, susisieks mūsų žmonės, jei pasitvirtins, kad jam tikrai yra nustatyta, tada aiškinsis, kiek su juo asmenų turėjo artimą sąlytį, tai yra bendravo ilgiau nei 15 minučių ir buvo ne daugiau nei 2 metrai [atstumas]. Turime tai tyrimo metu išsiaiškinti”, – sakė departamento direktorius.

Trečiadienį V. Grubliauskas ir savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė dalyvavo pasitarime su ligoninių atstovais. Savivaldybės nuotr.

Paklaustas, ar šeštadienį, sveikindamas LGBT atstovus, meras galėjo užkrėsti kitus konferencijos dalyvius, R. Grigaliūnas sakė, jog „reikia žiūrėti aplinkybes”.

„Jei žmogus atėjo į salę tik iš tribūnos pakalbėti ir daugiau kontaktų artimų neturėjo, tada reiktų pusę Lietuvos izoliuoti”, – sakė jis.

Tačiau R. Grigaliūnas patikino, jog jau dabar izoliuotis turėtų artimiausi V. Grubliausko šeimos nariai bei tie, kurie pastarosiomis dienomis su meru turėjo artimų kontaktų.

Savivaldybės darbuotojai izoliuotis neturės

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyr. specialistė Aušra Laukauskienė, atsakydama į mūsų paklausimą, vidurdienį pranešė, kad niekas iš savivaldybės dėl mero užsikrėtimo COVID-19 esą izoliuotis neturės.

„Darbo tvarka savivaldybėje ir savivaldybės padaliniuose yra nustatyta 2021 m. liepos 2 d. Klaipėdos mero potvarkiu Nr. M-37 „Dėl darbo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ir mero sekretoriate organizavimo” ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2021 m. liepos 5 d. įsakymu AD1-850 „Dėl nuotolinio darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje tvarkos aprašo patvirtinimo“. Šiomis tvarkomis nustatyta, kaip elgiamasi užsikrėtimo COVID-19 atveju („2.2.4. darbuotojai, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), turi būti nedelsiant atskirti nuo kitų darbuotojų ir vykti namo“)”, – rašoma portalui atsiųstame atsakyme.

Jame taip teigiama, jog dauguma savivaldybės darbuotojų, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, dirba nuotoliniu būdu, taip pat organizuojami ir posėdžiai bei pasitarimai.

„Tais atvejais, kuomet jie vyksta gyvai, tarp dalyvių išlaikomas ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas vienas nuo kito, dėvimos kaukės. Tie darbuotojai, kurie dirba kontaktiniu būdu, privalo laikytis nurodytų saugos reikalavimų”, – patikino savivaldybės atstovė.

INFORMACIJA

Penktadienį, rugpjūčio 28 d., Klaipėdos meras V. Grubliauskas dalyvavo pasitarime dėl nuskendusio laivo „Ole Willassen“ bei naujojo Pagėgių pasienio rinktinės katerio šventinimo ceremonijoje Kruizinių laivų terminale.

Ketvirtadienį, kaip jau skelbta, meras dalyvavo Klaipėdos miesto švietimo įstaigų vadovų konferencijoje, o trečiadienį – Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos jūrininkų ligoninės, Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir Klaipėdos vaikų ligoninės susitarimo pristatyme ir aptarime dėl veiksmų koordinavimo. Pasitarime dalyvavo ir savivaldybės Sveikatas apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Antradienį Klaipėdoje viešėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir V .Grubliauskas kartu su A. Cesiuliu bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Andriumi Dobranskiu bei kitais atsakingais darbuotojais dalyvavo susitikime dėl pasirengimo naujiems mokslo metams.

Pirmadienį, pasak mero darbotvarkės, jis turėjo susitikti su Ukrainos garbės konsulu Klaipėdoje Geniu Vygantu bei dalyvauti tradiciniame darbuotojų pasitarime.

28 Comments

  1. Anonimas

    Nepageidaujame nepasiskiepijusiu jūros sventeje nepageidaujame užsikrėstusios Klaipėdos savivaldybės administracijos

    Reply
  2. Žinutė antivaxeriams komentatoriams

    Jūs tikite ne mokslu grįstomis išvadomis, o tuo, ką postina šeimų maršo ir kiti populistai. Jūs nei vieno savo konspiracinio fakto negalite įrodyti.

    Antivaxeriai, jūs tiesiog ignoruojate faktą, kad skiepai ne nuo užsikrėtimo apsaugo, o nuo sunkios ligos formos. Dėl to ir reikia skiepytis. Atsidarykite statistikos departamento mirčių statistiką – praktiškai visi mirę buvo nepaskiepyti. Tačiau, kadangi jūs esate avelės ir tiesiog neišsilavinusi banda, jumis lengva kontroliuoti tokiems kaip Vasiliauskaitė ar Orlauskas. Jūs tikite jokio medicininio išsilavinimo neturinčiais asmenimis.

    Dalis antivaxerių skaitančių šį komentarą pateks į ligonines, tai prisiminkit padėkoti tiems idiotams iš FB ir sau, kad jais patikėjote.

    Reply
    • Jūratė

      Mielieji vakseriai, mokslas nėra religija, kad ją reikėtų tikėti. Mokslas turi atsakyti į mums rūpimus klausimus. Mums pateikė informaciją, jog virusas mutuoja, lenda vis į skirtingas mūsų ląsteles. Alfa virusas griebdavo plaučius, o vėliau ir kitus organus, daug mirties atvejų. Nuo agresyviosios viruso atmainos, alfos esame apginami skiepais. Šį virusą jau pakeitė kita atmaina, kur vadinasi delta. Trečio skiepo, dar negauname, todėl susirgti galime deltos atmaina visi, tiek skiepyti, tiek neskiepyti. Kas paaiškins? Dalis žmonių, kai gauna alfa skiepą, suserga, pakyla temperatūra ir laikosi trys, keturias dienas, o vienetams nenukrenta temperatūra savaitėmis. Ar šie, paskiepyti, kai jiems pakyla temperatūra neapkrečia neskiepytus jau išėjusia viruso atmaina Alfa? Ar paskiepyti dirbtinai netęsia alfos, t.y. pasitraukusios atmainos, sugrįžimą? Mokslas atsakyti negali, nes tokio viruso mokslas netyrė, prisipažįsta, kad tik panašius, nežino ir pasekmių tokio max skiepų panaudojimo. Jau šį rudenį šiek tiek daugiau žinosime, t.y. sulauksime žinių apie viruso judėjimą. Pagal vakserius priklausau neišsilavinusių bandai, nes netikiu mokslu, kuris negali atsakyti apie vis mutuojančio viruso egzistavimo mastus, viruso pokyčius ir skiepų, kai po jų suleidimo pakyla temperatūra, ligos platinimą. Šiandien labai patogu priklausyti išsilavinusių bandai, jiems pakanka tokios informacijos, kad pasiskiepiję yra apsaugoti nuo sunkios ligos formos. Sunku būti neišsilavinusiems, nes klausymų daug, o atsakymų nėra.

    • Bum

      Pasižiurėk kiek mirštančiu po komplikaciju žmoniu kurie yra paskiepiti, vertėtu prieš rašant akis atmerkti ir pamatysi kas dedasi tai nereiks nei mokslininku išvadu o ir jos visa ta vakcinu netinkamuma patvirtina

    • SMT

      Nu tai kiek? Žiūriu ir matau vos 4% mirė paskiepytų. Tu man parašyk konkrečius skaičius tada, o ne kalbėk nesąmones.

    • Kristina

      Mielasis vakseri, kad ir patys pasiskiepyję užsikrečia gal tau taip ir nenutiko, tačiau yra pažystamų kuriems atsitiko. Man keista kad nesukūrė vakcinos nuo vėžio ar cukrinio diabeto bet kovidui per 4 mėnesius… kažkaip nelogiška ??aš asmeniškai nežadu skiepytis,esu jauna ir dar visas gyvenimas prieš akis o jei jums negaila savęs prašom.mano sveikata mano turtas☺️

    • Tamsta,

      pirma išsiaiškinkite žodžio „antivakseris” reikšmę, o po to galėsit reikšti savo nuomonę apie (ne)tikėjimą mokslu.

  3. Emilis

    Toliau skiepikities

    Reply
  4. miestietis

    Neduok dieve bendrauti su paskiepytais, tai užkrato nešiotojai. Ir kaip čia ponas meras susirgo, kuris jūros šventėje liepė nedalyvauti nesiskiepijusiems. Pasirodo kažkas iš aukščiau viską tvarko.

    Reply
  5. Fui

    Kodėl straipsnyje klaidos. Ne kaukolės o kaukės. ?

    Reply
  6. Jonc

    Į jūros šventę pageidaujami tik pasiskiepiję…..nu ir kokia nauda iš to skiepo?Kiek dabar apkrėsta?Dar reikėjo nueit ,kur visi su galimybių pasais,ir ten pasidalint savo bacilom

    Reply
  7. Tomis

    Na va,ir tokie”nesergantis,nenešiotojai” nuo rugsėjo 13 vaikščios laisvai visur,krims popkornus pilna burna kino teatre,varge varge,kas per atsilikėliai toje valdžioje sėdi…

    Reply
  8. Aš tikiu mokslu

    Varykit skiepus ? Kuo daugiau skiepų, tuo daugiau covid mutacijų. Kuo daugiau mutacijų, tuo daugiau skiepų. Auksinis biznis iš avinų. Linkėjimai Billui ?

    Reply
    • SMT

      Tu absoliučiai nusišneki ir kalbi mokslu nepagrįstas nesąmones. Statistiškai apie tokius kaip tu galima teigti, kad jie yra žemesnio intelekto ir gaunantys žemesnes pajamas. Sėkmės perkant vaistas po sunkesnės ligos formos iš savo mažo atlyginimo.

  9. Spezelistas

    Šaukit tam klounui 7ą dozę,gal sutvirtės…

    Reply
  10. Ela

    Cia uz LGBT sveikinima- dievas karma atsiunte!

    Reply
  11. Mama

    Kavinėj susirgo virėja,uždarė kavinę.Kaip čia išeina.Vieni gali dirbti ,kitiems draudžia.

    Reply
  12. Klaipėdietė

    Meras susirgo ir nepranešė apie tai savo artimiausiam pavaldiniui??? Kaip taip? Įdomu, kaip dabar atkapstys nuo ko užsikrėtė,jei aplink paskiepyti? Opa, paskiepyti?!!!! Tai kaip čia ,mere, taigi visi saugūs,be kaukių,be atstumų ir susargdino jus??!!! Tai gal vistik reiktų testuotis ir pasiskiepijusiems??? O gal vistik nereikia skiepytis,nes susargdinti neskiepytą gali būtent skiepytas? Kaip manot???

    Reply
  13. Marytė

    Nu velniai rautu tai kaip ir sakė mokslininkai skiepai neapsaugo …. Tai va mere galiu tik tiek pasakyti vėjas prapūtė ..ir susirgot rudeninis gripas…

    Reply
  14. Faktas

    Kodėl negalima nuotoliniu būdu? Matyt erogancija neleidžia..
    lėjasi erogancija per kraštus… lėjasi ir išsilėjo

    Reply
    • Nuomone

      Jūsų mokykloje nieko neišmokė? Žodis yra ne „erogancija”, „arogancija”, prieš rašant nežinomą pačiam žodį, reikėtų pasitikslinti….

  15. Lina

    Tie su kaukLėmis tai priposėdžiaus kaip mokytojoms dirbti.
    Darželiuose įtariu galės visi užeiti.Tėvai,seneliai,auklės,krikšto tėvai,broliai,sesės…

    Reply
  16. Lis

    Tai tiems visiems kur nuotraukoje,kaip supratau ,izoliuotos nereiks?

    Reply
    • Toma

      O kam? Dirbu ligoninėj, kolektyve du susirgo „korone” nė vienas žmogus nebuvo izoliuotas, ir taip visuose skyriuose.

  17. Pensininkas.

    Sveikit Mere, tikėkimės skiepai gelbės.

    Reply
  18. Prieš pora menesiu 2 skiepys suvarė

    Nuo skiepu ir susirgo kelioms savaitėms. Mere padarykite 3 skiepa-pakrisit menesiui. O po 4 jau tikrai visi laidosime. Tai mano nuomonė

    Reply
  19. hm...

    O kur dar sveikinimai lalunai, prisipozavo be kaukiu 😀

    Reply
  20. Klaipėdos

    Pusdievis prisilakstė. Dabar pusė miesto izoliuosis!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This