„Atvira Klaipėda”: dar vienas išskirtinis mėnuo

Svarbu

Jau kelintą kartą iš eilės pristatydamas praėjusio mėnesio „Atviros Klaipėdos” ataskaitą turiu konstatuoti, kad tenka gyventi išskirtiniu laiku.

Be abejonės, svarbiausiu įvykiu lapkritį tapo itin retas įvykis – Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas atnaujinti „Atviros Klaipėdos” bylą su Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, kurioje aiškinamės, kiek visuomenė turi teisės žinoti apie viešuosius pirkimus. 

Išplėstinė penkių teisėjų kolegija atnaujintą bylą nagrinės sausio pradžioje. Šįkart neabejoju, kad LVAT jau išsamiai išnagrinės visus argumentus bei mūsų šalies konstitucinę, europinę teismų praktiką ir sudėlios visus taškus ant i. Net jei ir šis sprendimas būtų nepalankus „Atvirai Klaipėdai”, viliuosi, kad Seimas iki tol jau bus priėmęs, o prezidentas pasirašęs Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kuriose jau tiesiai šviesiai rašoma, jog iš mokesčių mokėtojų pinigų per viešuosius pirkimus gyvenantis asmuo negali dangstytis neva jam priklausančia privatumo skraiste. 

Lapkritis kasmet yra svarbus mėnuo „Atvirai Klaipėdai”, nes tada Mokesčių inspekcija perveda žmonių paskirtą paramą, kurią sudaro 1,2 proc. jų jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Šiemet ji yra beveik dešimtadaliu mažesnė nei pernai. Tad esu labai dėkingas visiems, kurie nepersigalvojo ir toliau nusprendė taip paremti „Atvirą Klaipėdą”. 

Taip pat nuo lapkričio pradžios „Atvira Klaipėda” jau yra kitokia – esant neaiškioms perspektyvoms nebegalėjau išlaikyti kolektyve šauniosios Virginijos Spurytės. 

Pabaigai kaip visada – praėjusio mėnesio skaičiai. 

Lapkritį „Klaipėda atvirai“ iš viso gavo 9 344,77 Eur pajamų, kurias sudaro 848 Eur fizinių asmenų parama, 1 035 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus banerius ir nuorodas, 4586,77 Eur – Mokesčių inspekcijos pervesta 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio parama, 2875 Eur gauti rusiškai portalo rubrikai iš programos „NewsSpectrum”, sukurtos Tarptautinio spaudos instituto (International Press Institute) ir Europos tautinių mažumų ir regioninių kalbų dienraščių asociacijos (European Association of Daily Newspapers in Minority and Regional Language).

Lapkritį išleidome 3761,8 Eur:

Žurnalistų ir rusų kalbos vertėjo paslaugos – 996 Eur
Bankiniai mokesčiai – 10 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 62,04 Eur
Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 30,93 Eur
Duomenų saugyklų nuoma – 6,82 Eur
Kuras – 50,01 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 551,56 Eur
„Sodros” mokesčiai – 634,23 Eur
Spalio mėnesio alga redaktoriui – 1186,5 Eur
SMS paramos administravimo mokestis – 7 Eur
Autorinis atlyginimas už straipsnius projektui „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas II” – 226,71 Eur.

1 Comment

  1. Dalia

    Na labai atvirai.ači

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pajamas dar turi deklaruoti 190 tūkst. smulkiųjų verslininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik pusė gyventojų, praėjusiais metais vykdžiusių individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This