Direkciją paliekantis Artūras Drungilas tikisi ir toliau užsiimti su uostu susijusia veikla

Svarbu, Uostas ir jūra

Pasitvirtino baigiantis gruodžiui „Atviros Klaipėdos” skelbti duomenys, kad Uosto direkcija ketina atsisveikinti su vienu iš ilgiausiai dirbančių jos vadovų – rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriumi Artūru Drungilu.

Nuo 1998-ųjų šioje valstybės įmonėje su trijų metų pertrauka dirbęs A. Drungilas patvirtino, kad pirmadienis bus paskutinė jo darbo diena Uosto direkcijoje. 

Artūras Drungilas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Vyksta įmonės reorganizacija, pasiruošimas jos akcionavimui. Dėl to nebelieka mano pareigybės. Bus Rinkodaros ir komercijos skyrius, tiesiogiai pavaldus generaliniam direktoriui. Iš tiesų šiuo metu yra labai smarkiai sumažėjusios mūsų skyriaus darbo apimtys rinkodaros srityje. Rytuose partnerystės yra apribotos geopolitinės situacijos, Vakaruose aktyviai veikti vis dar negalima dėl pandemijos. Tad natūralu, jog generalinis direktorius mato, jog esant tokiai situacijai galima verstis su mažesnėmis išlaidomis”, – sakė pašnekovas. 

„Toks sprendimas buvo priimtas siekiant stiprinti įmonės komunikaciją, o rengiantis tapti akcine bendrove, sukurti komercijos grupę. Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas bus atsakingas už įmonės komunikaciją, rinkodarą ir komerciją. Rinkodaros skyriaus darbuotojai perkeliami į naujai kuriamą Komunikacijos ir rinkodaros skyrių. Artimiausiu metu bus skelbiama atranka į Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovo pareigybę. Iki šiol Rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriui pavaldus Bendrųjų reikalų skyrius, nuo vasario 1 dienos bus pavaldus Infrastruktūros direktoriui. Tokiam struktūriniam Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pakeitimui yra pritarusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba”, – pokyčius atsiųstame komentare paaiškino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Pasak jo, darbo sutartis su A. Drungilu nutraukiama darbdavio iniciatyva be darbuotojo kaltės. Ji nutraukiama sausio 31 d., nukeliant darbo santykių pasibaigimo dieną į paskutinę įspėjimo termino dieną – balandžio 30-ąją.

A. Drungilas šias pareigas ėjo nuo 2005-ųjų. Karjerą direkcijoje 1998 m. pradėjęs vadovas trims metams buvo išėjęs dirbti į Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociaciją.

„Įdomūs jausmai. Daug čia dirbta, kartu norisi išbandyti save kitur, yra smalsu. Daug metų atiduota uostui, tai norisi ir toliau užsiimti su juo susijusia veikla”, – sakė A. Drungilas. 

Jis teigė ilgesnio poilsio neplanuojantis – jau dabar žiūri, analizuoja, kokie yra pasiūlymai rinkoje.  

Uosto direkcija iš viso numato atsisveikinti su 20 darbuotojų.  

„Pasikalbėjus su padalinių vadovais, peržiūrėjus visų darbuotojų funkcijas, įvertinus darbų apimtis ir siekiant užtikrinti optimalų pareigybių skaičių įmonėje, buvo priimtas sunkus, tačiau, deja, neišvengiamas sprendimas, atleisti 20 darbuotojų. Tai įvairių grandžių darbuotojai“, – portalas delfi.t gruodį citavo A. Lataką.

„Sodros” pateikiamais duomenimis, gruodį Uosto direkcijoje dirbo 245 žmonės. Vidutinis atlyginimas čia siekė 5041 eurą neatskaičius mokesčių (tikriausiai šis skaičius išaugo dėl išmokėtų premijų, nes dar lapkritį vidutinė alga siekė 2752 eurus). 

4 Comments

  1. Gaila. Sėkmės, Artūrai!

    Reply
  2. Profesionalai nepražus.Sėkmės Artūrui.Buvo malonu turėti reikalų.

    Reply
    • Sėkmės, Artūrai. Tikėkimės, dar sugrįš uostui šviesesni laikai.

  3. Apvaloma lesyklėlė ištikimiems

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Į teismą keliauja finansinių nusikaltimų byla, kurioje - žinomų klaipėdiečių vardai

Europos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Biržos tiltas: remontininkų apetitas viršija 2 milijonus

Paaiškėjo, ką turėjo omenyje Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, po dar viena nesėkme pasibaigusio Biržos tilto remonto konkurso, sakydamas, kad vienintelio ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This